20 éves lány vagyok, és egyelőre egy fazék teát sem tudok megfőzni. Mit gondoltok?
én is csak most kezdtem, de új dolgokat tanulni sose késő
19/F
Én 37 évesen kezdtem el főzni. Nem nagy dolog.
Most sem főzök rendszeresen, de alkotni szeretek, ha rám jön az ihlet.
Nem vagy lemaradva. Amúgy nem egy nagy ördöngösség főzni; csak követni kell a recept utasításait. Neten mindenre rá lehet keresni. (pl. én anno nem értettem, h mi az a habarás). A receptoldalak jelzik a nehézségi szintet is; Figyelj h könnyű legyen 😊
Én kb 23-24 évesen kezdtem főzni, addig spagetti és rántotta volt a repertoár. Azóta alig volt olyan h ne sikerült volna vmi.
Jobb lett volna gyerekként megtanulni pár dolgot, de anyám az a tipikus"Most menj innen, sietni szeretnék, ezt most gyorsan kell csinálni...". De gyorsan be lehet hozni a lemaradást 😉
35n
Nem vagy lemaradva. Én önállóan csak 25 évesen kezdtem el főzőcskézni, mikor elköltöztem, ráadásul pasi vagyok, szóval érdekes dolgokat sikerült művelni...
Figyelj hogy soha ne fordíts hátat az ételnek ha a tűzön van, mert abban a pillanatban ki fog futni meg oda fog égni. Ne menj el zuhanyozni úgy, hogy "úgyis megfő, megpárolódik az a kaja az alatt a 10 perc alatt" mert baj lesz. Ha felforrt a kaja, akkor tedd minimumra a lángot, és tegyél egy emlékeztetőt a telefonra 10 percre, vagy szerezz egy konyhai vekkert ami csörög. A fedő használatával óvatosan, egy kis rést hagyj mellette, mert különben felfut a hab a kajából, és kinyomja a fedőt és kifut.
És ami a legfontosabb, mindenáron kerüld el a hagyományos kávéfőzőt, mert ha véletlen valami nem stimmel akkor disznó nagyot tud robbanni, beterítette a konyhát zaccal, ami kirajzolta a robbanás vetületét a falra, és a kávé felspriccelt a plafonig, és a felső fele a konyha közepén landolt. komolyan így történt nem vicc. Csak kompresszorosat merek használni azóta, és a kuktafazéktól is félek.
Ja, és egyszer este feltettem főzni egy marék rizst vacsorának, aztán bementem a szobába netezni. Aztán elaludtam, reggel meg (a fedő ellenére) füst szag és szénné égett rizs fogadott. Szerencse hogy a konyha ablak is nyitva volt felejtve egész éjjel résnyire, és kiment a füst. de a lábast két hétig kellett áztatni hogy kitisztuljon.
Azért írom le ezeket, hogy Te ne kövesd el :-) és szerezz rozsdamentes acél edényeket, azt nehéz tönkretenni. Az üveg fedőket is javaslom, időben észre veszed ha ki akar futni a cucc, és megkavarhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!