20 éves lány vagyok, és egyelőre egy fazék teát sem tudok megfőzni. Mit gondoltok?
21-es, nem akarlak elkeseríteni, de szerintem egyedül vagy az ekkora mértékű debilséggel.
Ezekhez még főzni sem kell tudni, ha tűz ég valahol, tűzhely, gyertya, nem megyünk el pancsikázni.
Legalább már tudom, milyen hülyék égetik le karácsonykor a fát. Remélem, nem a szomszédban laksz.
Szerintem nagyon kiszolgáltatott az, aki nem tud főzni. Az ilyen ember rákényszerül pl. arra, hogy 500 Ft-ért vegyen meg egy egyszerű rizsköretet, mikor otthon elkészítve ugyanannyi adagot kb. 30-50 Ft-ból össze tudna állítani, és akkor sokat mondtam.
Kikerülhető az is, hogy érzékenyen reagáljon az ember bizonyos rejtélyes összetevőkre, hiszen - már ha olvasol címkéket - tudod, hogy mi kerül abba az ételbe, amit te készítesz el. Nem is beszélve arról, hogy ki tudod alakítani azt az ízvilágot, ami neked szimpatikus. Nincs többé nyafogás amiatt, hogy túl zsíros vagy sós lett az étel - persze te is bakizhatsz néha, de legalább kisebb az esélye annak, hogy egy elbaltázott ebéd miatt rossz közérzeted legyen.
Szóval mindenképp érdemes megtanulni főzni, persze érzék is kell hozzá, de az alapokat azért szerintem bárki el tudja sajátítani.
26/L
Nézőpont kérdése. Ötven felett nem tudok teát főzni. Az is igaz, nekem, az egy ihatatlan valami.
Rászánod magad a főzés tudományának elsajátítására, akkor inkább anyudtól és ne a netről szerezzél infókat.
A netre, boldog, boldogtalan rak fel recepteket. Egy részén kapásból látni, ehetetlen, vagy teljesen más ízvilág.
Szóval, ha tetszik, ahogy anyukád főz, tőle szerezd meg az alapokat.
Üdv,,,,
Ami nem megy azt ne erőltesd,,,na meg vannak éttermek igy a szakácsoknak is marad meló :) :)
Én 15 évesen kezdtem főzőcskézni, nagyon egyszerű dolgokkal, mint a palacsinta, krumplifőzelék, meggyleves, gyümölcsleves. Később (úgy 18 éves koromra) nagyon megszerettem a sütést (jobban bejön, mint a főzés :) ).
Jelenleg viszonylag sokféle ételt csinálok, a kollégiumban teljesen magamra főzök. :)
Egyébként a szobatársam egy konyhai analfabéta, még még egy instant levest sem tud megcsinálni normálisan, szóval ne aggódj, mások is vannak így. :D Csak kezdd el. :)
20/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!