Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gondolja valaki még úgy, hogy...

Gondolja valaki még úgy, hogy a testépítés-gyúrás a nem okos emberek menekülése? (bővebben lent)

Figyelt kérdés

Nem akarok általánosítani, a saját élettapasztalataim szerint (gimnazistaként) a nagy ész és a gyúrás-testépítés nem jár gyakran együtt. Az igazán okos gyerekek nem testépítenek, egyes szerényebb képességű fiatalok viszont edzéssel kompenzálnak, és a társasági életben gyakran sikeresek. Persze nem végletekben gondolkodom, van középút is.

Gondolja még valaki így? Mi a véleményetek?

2016. jan. 31. 19:08
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
90%

8: A testépítés és a rendszeres sport/mozgás nem ugyanaz. És nem is ugyanazért csinálják általában.

De senki sem általánosított.

Viszont ha elmentek egy szórakozóhelyre és megnézitek a legnagyobb darab embereket, akkor azok nem éppen a legeszesebbek :) Ettől még sok testépítő lehet nagyon okos. Én is konditerembe járok, ez az egyetlen mozgás, amit évek után sem tudtam megunni. Szóval nem beszélek ellene. De igenis van egy bizonyos kör, ahol ez a külső elvárás és nem az egészségükért vagy fittségükért csinálják. És hát ők nem a legeszesebb emberek általában.

2016. jan. 31. 19:50
 12/30 anonim ***** válasza:
33%
Biztos ezert adtak el 800 berletet az oszi felevben 2 het alatt az egyetemi edzoteremunkbe mert az okos emberek nem edzenek.
2016. jan. 31. 19:51
 13/30 anonim ***** válasza:
7%
#11 lehet ,hogy nem vagy nagyon képben a dolgokkal de a testépítés-gyúrás-kondizás az is egy sport,meglepődnek,ha nem az lenne.azt lehet versenyszerűen is űzni és csak úgy hobbiból ,óriási különbség,mint minden más sportnál.mint tudjuk a versenysportok NEM az egészségről szólnak.Másik dolog,az iszonyat vékony ,cingár alakok között miért olyan sok a szerényebb képességű??? :D
2016. jan. 31. 20:02
 14/30 anonim ***** válasza:
61%

13: Nem érted, amit írtam.

Kerékpározni nem megy el valaki rendszeresen, hogy menő legyen, hanem mert csak mozogni akar.

Kondizni olyanok is járnak, nem is kevesen, akiket a sport, egészség egyáltalán nem érdekel, csak a kinézet, hogy minél nagyobbak legyenek, mert az ő köreikben (amik nem egyetemi körök) ez az elvárás.

2016. jan. 31. 20:05
 15/30 anonim ***** válasza:
10%

#14 ez bármelyik küzdősportra is igaz lehet,olyan is van amilyent te itt leírsz,van aki ezért és van aki azért:))

olyan menöző bringást is ismerek aki agresszívebb egy ketrecharcosnál pedig nem gyúrós ,csak bringás :p

2016. jan. 31. 20:15
 16/30 anonim ***** válasza:
41%
Mar irtam ide egyszer... Most jutott eszembe, hogy az egyik tanarom az egytemen küzdősportot űzött. Talán mma-t? Egy rendkívül jol felkészült elméleti atomfizikus. Most viccen kívül.
2016. jan. 31. 20:19
 17/30 anonim ***** válasza:
47%
15: Igen. De aki direkt nagy darab testet akar, az nem bringázni fog elmenni. És igen a küzdő sportoknál is jellemző, hogy nem a sport miatt csinálják, hanem, hogy majd tudják kamatoztatni, mint pl. kidobó, vagy verőember. Azért aki alvilági körökben akar mozgolódni, az nem valószínű, hogy a bringázást választja :)
2016. jan. 31. 20:20
 18/30 anonim ***** válasza:
Általában szerintem is így van, de rengeteg a kivétel.
2016. jan. 31. 20:31
 19/30 anonim ***** válasza:
77%

"Viszont ha elmentek egy szórakozóhelyre és megnézitek a legnagyobb darab embereket, akkor azok nem éppen a legeszesebbek :)"

Bocs, de ha megnézel bárkit egy szórakozóhelyen, akkor ott szinte senki nem az eszes kategóriába tartozik. Rettentő nagy intelligenciára vall tudatosan olyan dolgokat inni/szívni/tolni, amivel a saját testedben okozol káros változásokat. Függetlenül a test és izommérettől.

Az átlag gyúrós olyan, mint az átlagember. Nem okos. Finoman szólva.

+1

Sok testépítő jár egyetemre. Én informatikus vagyok, elég komoly átlaggal, mellette van még pár szakmám, versenyeredményem, nyelvtudásom. Bár én nem vagyok versenyző, de 9 éve tolom.

Alapfilozófia egy intelligens embernél, hogy kell a

test,elme és a lélek egy normális, kiegyensúlyozott élethez. Most ebből pont a testet hagyjam ki? :)

2016. jan. 31. 20:32
 20/30 anonim ***** válasza:
#17 a lényeg,hogy a vékony gyerekek vagy a túlsúlyosok között is megvannak a nem túl okos,rosszindulatú példányok.Szerintem egyik sportágra sem lehet azt ráhúzni hogy az csak az agyrémeké és aki nem oda jár az már alapból nagytudású.
2016. jan. 31. 20:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!