Gondolja valaki még úgy, hogy a testépítés-gyúrás a nem okos emberek menekülése? (bővebben lent)
Nem akarok általánosítani, a saját élettapasztalataim szerint (gimnazistaként) a nagy ész és a gyúrás-testépítés nem jár gyakran együtt. Az igazán okos gyerekek nem testépítenek, egyes szerényebb képességű fiatalok viszont edzéssel kompenzálnak, és a társasági életben gyakran sikeresek. Persze nem végletekben gondolkodom, van középút is.
Gondolja még valaki így? Mi a véleményetek?
Ez olyan, mint ha szemüveges vagy akkor okosabb is féle sztereotípia :D
Ez csak azokra igaz, akik túlzásba esnek szerintem
Én is úgy vettem észre, felnőttek között is, hogy a kevésbé jó/rendes életet élők között ez gyakoribb. Talán azért, mert náluk elvárás az ilyen fajta külső. Mégsem lehet valaki verőlegény vagy kidobó kis cérna testtel.
Ez persze nem zárja ki az okos-testépítő kombinációt. De ők nyilván más céllal csinálják.
Nem menekülök. Csak a túlsúlyom már egészségügyi problémákat is felszínre hozott, így életmódot váltottam. Aztán rá kellett döbbennem, hogy milyen kevés az izmom, mennyire nincs alakom a háj alatt, mennyire nincs állóképességem. És ezen csak konditeremben tudok javítani, így testépítésbe kezdtem.
Megismerkedtem emberekkel, itt is, és a teremben is, és intelligencia terén kb. ugyanolyan vegyes a testépítők között a felhozatal, mint az élet egyéb területein. Legalábbis én így vettem észre.
Nekem a mostani felevben egy vizsgám volt, a tobbi megajánlott jegyre sikerült. 4,35-os átlagom lett műszaki vonalon kredit alapján súlyozva egyetemen! Azt tervezem hogy mesterszakra is akarok menni es a tanárokkal egyutt kutatni, megvalósítani. Aztán tervezem a doktori téma megírását is valamilyen elméleti, összetett dologról.
Olyan középiskolába jártam ahol esélyem nem volt rendesen tanulni, es a gyerek anyag értelme, illetve a tanítás színvonala a nullához közelített... En mentem egyedul felsőoktatási intézménybe a középiskolái osztályombol! Az egyetem alatt felzarkoztam olyan szintre mint a többi elit gimibol érkezett diákok az egyetem alatt. Utálom, ha nem csinálok semmi értelmeset. Az iqm a meres szerint 125 feletti volt: Eddig mert a teszt.
5-6 eve kisebb nagyobb kihagyasokkal edzek. Mondjuk amit tisztán rendesen reszeresen edzek, az kb. 2 évnek felelne meg. Évekig idehaza a sajat kezuleg barkácsolt eszközökkel edzettem, ugybhogy csak eppen tető volt a fejem felett (telen is: Ugybkellett kezdenem, hogy lesepertem a havat a fekpadrol). Most kezdtem el jarni 2-3 hónapja konditerembe.
Manapság ott tartok, hogy gondolkozok hogy induljak-e kisebb helyi versenyeken. Pont ma beszeltem errol haverommal, hogy ilyen létezik hogy valaki jo agyu, meg súlyemelő egyszerre? Hat ezek szerint... De ismerek rajtam kivul meg egy illetőt, aki ilyesmi.
Igaz hogy a testepites-eroemeles nem egy intellektuális tevékenység, de akinek jo agya van, annak csak segít még jobb lenni velemenyem szerint.
Akinek nagy a lexikális tudása az általánosságban, szerény visszahúzódó, ezért nem köthető sok jó eszűhöz izmos test.
A rámenősebbek szoktak edzeni javarészt, akiknek más az értékrendje stb.
Én úgy vallom a megjelenésben, első benyomásnál dől el sok fiatal csajnál hogy lesz-e kialakulóban valami, és mivel ezt már tapasztaltam jó értelemben, bevallom nincs jó eszem, de kedves, kommunikatív vagyok és ezt egészítem ki a durva külsővel.
Sokáig a családban is azt hitte egy srác hogy őt majd azért szeretik meg mert humoros, aztán olyan sovány volt hogy nem lett volna normális csaja, elvittem magammal, rendbe raktam az étrendjét, ma meg már akkor is lesik ha nem figyel.
23F
Én ebbe benne voltam személyesen és tanúsítom, hogy igaz.
Egy májusi nap volt. Hatalmas forróság égetett, én meg egy unatkozó kilencedikes voltam. Matek óra volt. Egyest kaptam. Hazamentem, sírtam. Aztán három óra alatt a számológép és a számítógép meg a Gyakori Kérdések segedelmével kiszámoltam az átlagom és rájöttem, hogy bukásra állok pont. Akkor aztán begőzöltem. Kimentem az utcára, lespanoltam a kisebbséggel, aztán dumáltunk. Kérdezték, hogy mi leszek ha nagy leszek. Nem tudtam, csak annyit, hogy tuti nem matek tanár. Erre jött a válasz: "gyere tesvír gyúrni". És mentem. Azóta minden délután gyúrok. A matek tanár már nem mer buktatni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!