Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek intro-vagy extrove...

Szerintetek intro-vagy extrovertált vagyok?

Figyelt kérdés

Sosem tudtam eldönteni, néha ennek, néha annak gondolom magam, mivel egyaránt igénylem a társaságot és az egyedüllétet is.

Számomra hétvégére az itthonról kimozdulás és az itthon egyedül pihenés is pont ugyanolyan jó program.

Szeretek a barátaimmal lenni, viszont néha (kb. 3-4 hetente egy hétvége) kifejezetten szükségem van arra, hogy ne legyenek körülöttem emberek.

Általában nem beszélek túl sokat, de nem érzem magam zavarban, ha mondjuk idegenek vagy nagyobb tömeg előtt kell beszélnem vagy előadást tartanom.

Bulizni is szeretek, bár mostanában egyre ritkábban járok.

Suliból hazafelé kb. 45 percet kell sétálnom, ebből 15 percet kell megtennem gyalog, és ezt a részét a sétának nagyon utálom, mert mindig nagyon unatkozom --> igazából így belegondolva leginkább emiatt hajlok inkább afelé, hogy nem vagyok introvertált, de ettől függetlenül nem vagyok biztos benne.

Sokkal jobban szeretek kis társaságban menni valahova, leginkább úgy, ha ebben a kis társaságban csak a barátaim vannak, de jól tudom magam érezni magam úgy is, ha jön olyan személy is, akit nem ismerek. A nagyobb társaságokat nem igazán szeretem, de azért nem vagyok 100%-ig elutasító az irányukba.

Ez alapján szerintetek?

2016. jan. 30. 23:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan, hogy valaki "introvertált" vagy "extrovertált", ez tévhit, hogy ezekkel meg lehet embereket címkézni. A kettőt úgy kell elképzelni, mint egy skálát, ahol a két végpont a két tulajdonság, és helyzettől, kontextustól függően az ember a kettő között van mindig valahol. Van olyan kontextus, ahol inkább introvertáltabb vagy, és van, amikor extrovertáltabb. Nyilván, aki több szituációban is csendes marad, visszafogottabb stb., arra mondjuk, hogy introvertált, de még ő is viselkedhet extrovertáltan bizonyos helyzetekben...

Szóval hiába sorolsz fel pár dolgot, ebből nem lehet megállapítani, hogy te milyen vagy, ehhez látni kéne. Amúgy is, mi értelme van beskatulyázni magad, hogy te az egyik vagy? Mint írtam, ez egy skála, kevés ember van valamelyik végponton...

2016. jan. 31. 12:09
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Én inkább extrovertálnak mondanálak, de nagyon egyetértek az utolsóval.

Mellékes megjegyzés: lehet, én vagyok könyvmoly, de elborzasztó számomra, mikor egy rövid bekezdést valaki kisregénynek nevez.

2016. febr. 4. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!