Mihez kezd egy olyan fiatal, aki elvégez egy olyan egyetemi szakot, amit nem szeret és nem érdekli?
Én mindig azt hallottam, aszerint érdemes tanulni amihez értesz és érdekel, nyilván most nem agy-szívsebészre gondolok mert nyilván őket a sors terelte oda ahol vannak, de egy rendőr, tűzoltó, történész, nem elérhetetlen álom
Akik félbe hagyják az egyetemet vagy épp nem tudták elvégezni, azoknak marad a munka, gyárakban, vagy amihez nem kell szakma.
Most a pénz volna fontosabb, és eldönteni utána hogy érdemes-e megpróbálni megint, vagy hagyni az egészet.
"Én mindig azt hallottam, aszerint érdemes tanulni amihez értesz és érdekel, nyilván most nem agy-szívsebészre gondolok mert nyilván őket a sors terelte oda ahol vannak,"
Én ezt nem értem. Hogy érted, hogy a sors terelte őket oda, ahol vannak? Pont, hogy ők azok, akiknek a legszívósabb tanulás árán lehet csak eljutniuk a céljukhoz. Mi köze ehhez a sorsnak?
inkább az a szomorú, ha valaki 80 évesen visszatekint az életére, és elhibázottnak látja.
Inkább legyen egy kerülőút, tanulj ebből annyit, amennyit csak lehet, és csináld azt, amit csinálni szeretnél. Mellette még mindig dolgozhatsz. Multicégeknél nagyon keresik a diákmunkásokat, akik tudnak angolul/más nyelven. azzal értékes munkatapasztalatot szerezhetsz, amit már a cv-dbe is beleírhatsz. a lényeg, hogy a családalapítás ne maradjon el a tanulmányaid miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!