Miért van az, hogy elvárják az emberek az őszinteséget, de amikor ezzel szembesülnek, meghökkennek?
Az emberek többsége álszent és szeret magáról lefesteni egy olyan képet, amiről úgy érzi, hogy társadalmilag pozitív hatást tesz az emberekre.
Rengeteg ilyen helyzet van, az őszinteséges szöveg csak az egyik, a sok közül! :)
És igen, az emberek többsége ennyire képmutató, álszent és felszínes. Ezzel nem tudsz mit csinálni.
Mert tobbfele igazsag letezik. Ami neked igaz, az masoknak nem biztos. Jogasznak keszulok, es a nalam bolcsebb hivatasbeliektol szoktam hallani, hogy jogaszkent nem igazsagot, hanem csupan torvenyt szolgaltat az ember. Mivel az igazsag is lehet relativ.
Raadasul vannak helyzetek, amikor szerintem direkt bunkosag megmondani az igazat, ilyenkor jobb hallgatni, mint megbantani a masikat.
Az igazság egyáltalán nem relatív, az egy tény. Maximum más következtetéseket szűrünk le.
A jog sem az igazságszolgáltatásról, hanem a jogszolgáltatásról szól.
#2 vagyok. Igen, de a jog nem az igazsag, maximum az egyik fel reszerol. A masik fel az iteletet igazsagtalannak fogja erezni, mert szamara mas az igazsag.
Szerintem az igazsag mint teny nem letezik, es a kulonbseg az emberi erzekelesben rejlik.
Kerdezo, nem biztos, hogy valakinek szuksege van az igazsagodra. Lehet, hogy ok ugy erzik jol magukat az adott helyzetben, es talan ismerik is azt az allaspontot, amit te kepviselsz, megsem szeretik, ha ugymond "beleutod az orrod". :) Te ugy erzed, segitesz rajtuk, de nem mindenkinek van szuksege segitsegre, akar ugy tunik,akar nem.
"Miért van az, hogy elvárják az emberek az őszinteséget, de amikor ezzel szembesülnek, meghökkennek?"
Mert már eleve azzal kezdik,hogy saját maguknak is hazudnak.Lefordítva annyit jelent,hogy "elvárom,hogy őszinte legyél,de csak akkor,ha az nekem is tetszik"
Sajnos ez van,a mi világunk sok hazugságra épül,és ebbe beleszületünk,beleszokunk.Kényelmes.Ha valaki ezt megbolygatja,az már nem annyira tetszetős.
Azért írhatnál pár példát a te szituációidra,kíváncsi lennék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!