Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy elvárják...

Miért van az, hogy elvárják az emberek az őszinteséget, de amikor ezzel szembesülnek, meghökkennek?

Figyelt kérdés
Eléggé szókimondó vagyok, ami a szívemen az a számon. Ettől függetlenül fel szoktam mérni, hogy az adott közegben mennyire "vevőek" erre az emberek, és akkor aszerint fogalmazom meg a mondandómat (magyarul nem vagyok bunkó). Mégis, folyton azt veszem észre, hogy negatív érzéseket váltok ki az őszinteségemmel. Mi lehet ennek az oka? Ennyire képmutatóak lennének az emberek?

2015. dec. 22. 12:00
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Az emberek többsége álszent és szeret magáról lefesteni egy olyan képet, amiről úgy érzi, hogy társadalmilag pozitív hatást tesz az emberekre.

Rengeteg ilyen helyzet van, az őszinteséges szöveg csak az egyik, a sok közül! :)

És igen, az emberek többsége ennyire képmutató, álszent és felszínes. Ezzel nem tudsz mit csinálni.

2015. dec. 22. 12:13
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Mert tobbfele igazsag letezik. Ami neked igaz, az masoknak nem biztos. Jogasznak keszulok, es a nalam bolcsebb hivatasbeliektol szoktam hallani, hogy jogaszkent nem igazsagot, hanem csupan torvenyt szolgaltat az ember. Mivel az igazsag is lehet relativ.

Raadasul vannak helyzetek, amikor szerintem direkt bunkosag megmondani az igazat, ilyenkor jobb hallgatni, mint megbantani a masikat.

2015. dec. 22. 12:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Es kulonben miert teszed fel ezt a kerdest, mikor mar egy csomoan feltettek elotted, es rengeteg kulonfele valasz erkezett rajuk?
2015. dec. 22. 12:18
 4/13 A kérdező kommentje:
#2: És ha jó szándékból teszi az ember? Ha tudjuk, hogy valójában erre van szüksége, még ha ezzel meg is bántjuk?
2015. dec. 22. 12:19
 5/13 A kérdező kommentje:
Nagyon sok kérdést újra és újra feltesznek, de nincs türelmem mindig visszakeresgélni. Amúgy meg, ezt én kérdeztem, azt meg mások. Ennyi. :)
2015. dec. 22. 12:21
 6/13 anonim válasza:
100%
Jól mondta az előző, az igazság eléggé relatív. Egyrészt miért gondolod, hogy pont te látod át legjobban mások helyzetét? Mi van, ha nem vagy tisztában olyan tényezőkkel, amiket éppen nem kötöttek az orrodra? Másrészt az ember gyakran túlságosan próbál kapaszkodni az érzelmeibe, még ha racionálisan szemlélve teljesen ésszerű tanácsot adsz, akkor is elsőnek rögtön tiltakozni fog a válasz ellen.
2015. dec. 22. 15:51
 7/13 anonim ***** válasza:

Az igazság egyáltalán nem relatív, az egy tény. Maximum más következtetéseket szűrünk le.

A jog sem az igazságszolgáltatásról, hanem a jogszolgáltatásról szól.

2015. dec. 22. 15:56
 8/13 anonim ***** válasza:

#2 vagyok. Igen, de a jog nem az igazsag, maximum az egyik fel reszerol. A masik fel az iteletet igazsagtalannak fogja erezni, mert szamara mas az igazsag.

Szerintem az igazsag mint teny nem letezik, es a kulonbseg az emberi erzekelesben rejlik.

Kerdezo, nem biztos, hogy valakinek szuksege van az igazsagodra. Lehet, hogy ok ugy erzik jol magukat az adott helyzetben, es talan ismerik is azt az allaspontot, amit te kepviselsz, megsem szeretik, ha ugymond "beleutod az orrod". :) Te ugy erzed, segitesz rajtuk, de nem mindenkinek van szuksege segitsegre, akar ugy tunik,akar nem.

2015. dec. 22. 16:23
 9/13 anonim ***** válasza:
51%

"Miért van az, hogy elvárják az emberek az őszinteséget, de amikor ezzel szembesülnek, meghökkennek?"

Mert már eleve azzal kezdik,hogy saját maguknak is hazudnak.Lefordítva annyit jelent,hogy "elvárom,hogy őszinte legyél,de csak akkor,ha az nekem is tetszik"

Sajnos ez van,a mi világunk sok hazugságra épül,és ebbe beleszületünk,beleszokunk.Kényelmes.Ha valaki ezt megbolygatja,az már nem annyira tetszetős.

Azért írhatnál pár példát a te szituációidra,kíváncsi lennék.

2015. dec. 22. 17:10
 10/13 A kérdező kommentje:
Sok más eset mellett, amiért kíváncsi voltam a válaszokra, az pl. emiatt az oldal miatt volt. Szerintem onnantól kezdve, hogy itt feltesz valaki egy kérdés, vállalnia kell, hogy nem minden válasz lesz számára kedvező, vagy nem minden válasz lesz olyan amilyet várna, nem pedig hisztizni. Lehet én gondolkodom hibásan.
2015. dec. 22. 19:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!