Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem értékelik az emberek...

Miért nem értékelik az emberek az őszinteséget?

Figyelt kérdés
Pár hónappal ezelőtt még 87-90%-ban adtam jó választ itt, most pedig 66%-ban. Mindig csak az őszintét írtam le, amit én gondolok. Csak olyan kérdésekre válaszoltam, amikről tudtam hogy tudok rá érdemleges választ adni.Nem állítom hogy mindig kedvesen válaszoltam de a legtöbbször igen. Ennyire fájna az igazság?

2013. dec. 10. 10:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
68%

Az igazság sokszor fáj, ezért nem kell mindenről a véleményt kifejteni. Ha ezzel megbántasz másokat, akkor minek "jártatod a szád"? Persze vannak esetek, amikor nem baj, ha megmondod tényleg az őszintét. De ha valaki azt kérdezi, hogy szép-e a képe alapján, és te csúnyának találod, akkor nem feltétlenül kell odaírni, hogy "bűnronda vagy".

Tehát nem azt mondom, hogy hazudj, hanem ne mondj semmit. Tudod néha bölcsebb hallgatni....

2013. dec. 10. 10:58
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén megmondom, nekem ez nem az első accountom, volt egy korábbi is, amit bizonyos okokból töröltettem.

Azzal mindig őszintén válaszoltam, és nem szándékosan sértően, és nagyon sok válaszom volt, összességében én is olyan 65-70%-ot kaptam. Mikor újra regisztráltam, kipróbáltam azt, hogy inkább kegyesen hazug leszek azon az esetekben, amikor a kérdező hazug megnyugtatást vár, na eleinte így 90% körülit kaptam, aztán visszatértem az őszinteségre, azóta 65-70%-nál tartok. Azt gondolom, ez kicsit sem elkeserítő, a valós élet alapján rosszabbra számítanák, élőben nem csak az emberek 1/3-a utálja, ha őszintén beszélnek vele, hanem 80-90%.

2013. dec. 10. 11:04
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Persze hozzáteszem, hogy szerintem a legjobb válaszaim azok, amelyek olyan 33% körülit kapnak, és a legrosszabb, semmitmondó válaszaim, amit a kérdező ki is guglizhatott volna, 100%-ot.
2013. dec. 10. 11:05
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

1# Nem olyasmi kérdésekre válaszolok hogy 'szép vagyok-e?' hanem ilyenekre Pl. Mi a véleményed a páwákról? Itt leírom a véleményem és a sok páwa lepontoz, ezzel együtt a kérdező is.Én ezt tartom felháborítónak.

2013. dec. 10. 11:08
 5/13 anonim ***** válasza:
74%

"Ennyire fájna az igazság?" - Mindenkinek megvan a maga igazsága.

Amit Te gondolsz azt nem feltétlenül érzi mindenki helyesnek. Több út is vezethet ugyanahhoz a megoldáshoz. Másrészt GYK.-n az értékelések többnyire semmit sem érnek. Az emberek szimpátia alapján nyomkodnak nem "őszinteség alapján". Még ha tényt közölsz akkor is lesz valaki aki rányomja a pirosat már csak azért is...

2013. dec. 10. 11:20
 6/13 RhisiartK válasza:
Néha nem is az őszintességgel van bajuk, hanem sokszor lepontoznak akkor is, ha csak simán más a véleményed, mert akkor szerintük az nem is lehet jó. Az őszinteséget pedig, ahogy mások is írták már, nem becsülik annyira meg, mint kéne.
2013. dec. 10. 11:22
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

A válasz stílusa is sokat számít, meg az is, hogy melyik rovat.

Politika rovatban pl nehéz 50-60% fölé menni, bármit csinálsz. :D

Ha meg mondjuk a természettudományok rovatot nézem, akkor 90% is elérhető, ha egyszerűen korrekt válaszokat ad az ember.

Különben akik értékelnek azok sem biztos, hogy tévedhetetlenek...meg a válaszok sem...

2013. dec. 10. 11:22
 8/13 anonim ***** válasza:
87%

Teljesen ugy van ahogy leirtak.

Van h 100% van h 0 t kapok, lirom a 80 kilos csjnak aki kerdi h sok e h igen az, nem irtam h koca stb megis 0 kaptam, bezzeg aki hazudott neki, az 100%...

Politikaba bele se szolj ott kapod csak az igazit :D

Azon csodalkoztam ma h olyannak, akinek ilyen velemenye van : " a lila csogatyas pasik a jo pasik" az 82% os, ez sztem mindent elmond...

2013. dec. 10. 11:23
 9/13 anonim ***** válasza:
26%

Ja a topp az volt, csaj megkerdte, gyerekeid neve:

Leirtuk paran, 3-4 ember is kapta velem 1 utt a 0% holott normalis neveket adtak ok is, nem exmeralda meg ilyenek, na felhuztam magam, elkuldtem a kerdezot... Meg 1 0...

Masik, szar a telefonom, ahogy kiteszi a billentyut, eltunik a szoveg doboz, nem latom mit irok, meguntam javitgatni, ekezettel vacakolni, meg amugy sem vagyok nyelvtan zseni, ezert is kapok...

Kicsit fura en se pontozom le aki nem tudja bekotni a konektort...

2013. dec. 10. 11:32
 10/13 anonim ***** válasza:
78%

Ez nem csak itt a gyk-n mutatkozik meg, hanem az életben is. Én szókimondó és őszinte ember vagyok, mindig pontosan azt mondom, amit gondolok. Ettől néha furcsán néznek rám, mert hol különcnek tartanak, hol bunkónak, hol pedig egyszerűen zakkantnak, pedig csak egész egyszerűen arról van szó, hogy nem azt mondom amit elvárnak, hanem kimerem mondani a saját véleményem. Egyéb dolgokban sem értékelik, mint pl. abban, hogy képes vagyok elismerni és kimondani ha hibázok. Sajnos ettől nem növök két métert az emberek szemében, hanem inkább örülnek, hogy találtak egy támadási felületet.

Ezen az oldalon pedig úgy érzem, hogy többszörösen megmutatkozik mások bántása, elég egy rosszul megfogalmazott kérdés, válasz, helytelenül leírt szó.

No de hogy a kérdésre is válaszoljak, szerintem ez a jelenség összefügg azzal, amit fentebb írtam a való életben tapasztaltakkal: Sokan talán azért nem tűrik, ha másképp gondolkodsz, más a véleményed, mert megijednek attól, hogy esetleg nekik nincs igazuk. Felmerül egy másik alternatíva és kizökkenti őket abból a komfortérzetből, hogy amit eddig tudtak, helyesen tudták, erre most egy eltérő állítás vitára ad okot. Önmagukkal vitatkoznak, mert azzal, hogy Te mást írtál amit a többség, ezzel meg lett cáfolva a korábbi kijelentés, még ha nemi is a személyre irányul. Engem is támadtak már be itt pusztán azért, mert miért írom ezt, hiszen ő előtte már leírta amazt.

2013. dec. 10. 12:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!