Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kit tartotok tanulatlannak?

Kit tartotok tanulatlannak?

Figyelt kérdés

Akinek csak 8 osztálya van?

Akinek csak érettségije van?

Akinek szakmája van? (mindegy, hogy érettségivel vagy nélkül)

Akinek nincs diplomája?

Én nem tartom magam tanultnak, maximum műveltnek, mivel csak egy gimnáziumi érettségim van, illetve két idegen nyelvből tudok felmutatni felsőfokú, egyből pedig középfokú tudást.

Mások viszont nem ilyen kritikusak. Egyszer amikor itt az oldalon került szóba, nem vagyok túl tanult, akkor volt, aki ajánlotta, hogy esetleg megpróbálhatnám elkezdeni a középiskolát, mivel úgy értették, csak a 8 általánosom van meg.

Most akkor ki is a tanulatlan?

2015. dec. 18. 23:34
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem az a tanulatlan, aki abbahagyja a gimnáziumot, vagy nem is jár oda. (Vagy bármilyen más középiskolába.) Ugyanakkor ezzel nem minősítem le őt, de tanulatlannak tanulatlan. Más kérdés, hogy Arany Jánosnak se volt érettségije.
2015. dec. 19. 12:14
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyébként itt, látom, sokan megsértődtek, és félreértették a kérdést. Aki tanulatlannak nevezett egyeseket, nem feltétlen mondta azt, hogy az illetők buták is egyből.
2015. dec. 19. 12:17
 13/15 anonim ***** válasza:
Végre valaki felfogta amit írtam, köszönöm.
2015. dec. 19. 16:21
 14/15 anonim ***** válasza:
48%
Az a tanulatlan, aki nem tanult. Ha olyan intelligens és igényes lenne a kérdező, akkor sikerült volna egy diplomát összehoznia. Nem tette, mert nem tudott, nem akart továbbtanulni = tanulatlan.
2015. dec. 19. 16:38
 15/15 anonim ***** válasza:

"Eszerint az is funkcionális analfabéta, aki nem beszél nyelveket, vagy nincs jogosítványa.[6]

Az "analfabéta" kifejezést használják átvitt értelemben arra is, ha valaki egyáltalán nem ért, vagy nincs érzéke valamihez."

8-as, nem olvasás-írás tudatlanságot jelent. Szerintem az első válaszoló azt akarta mondani ezzel, hogy szakmunkásképzőbe már már fogyatékos emberek járnak. És akkor most benyögi, hogy a tanulatlanság nem egyenlő a butasággal...

Általánosságban igen, de egyébként nem.

2015. dec. 20. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!