Kit tartotok tanulatlannak?
Akinek csak 8 osztálya van?
Akinek csak érettségije van?
Akinek szakmája van? (mindegy, hogy érettségivel vagy nélkül)
Akinek nincs diplomája?
Én nem tartom magam tanultnak, maximum műveltnek, mivel csak egy gimnáziumi érettségim van, illetve két idegen nyelvből tudok felmutatni felsőfokú, egyből pedig középfokú tudást.
Mások viszont nem ilyen kritikusak. Egyszer amikor itt az oldalon került szóba, nem vagyok túl tanult, akkor volt, aki ajánlotta, hogy esetleg megpróbálhatnám elkezdeni a középiskolát, mivel úgy értették, csak a 8 általánosom van meg.
Most akkor ki is a tanulatlan?
Mint írtam, több nyelven ebszélek, és rengeteg témához hozzá tudok szólni, az irodalomtól a fizikáig minden érdekel. Ez azonban szerintem csak műveltség, nem nevezhetem magam tanultnak, hisz nem vagyok a doktora semminek, és amihez értek, azt saját szórakozásra tanultam/olvastam, nem pedig egy arra kijelölt intézményben sajátítottam el, így bár rengeteg témához hozzá tudok szólni, a tudásom felszínes.
(Pl érdekel a fizika, de nem értek hozzá, még egy egyetemi professzor igen)
De érdekel mások véleménye is a témával kapcsolatban
Nekem meg csak 8 osztályom van, egy tanulatlan műveletlen buta kislány vagyok.
Rólam mit gondolsz, kedves első válaszoló?
Milyen mélyre ássam magam, mint funkcionális analfabéta?
A tanulatlan emberek azok akik gyakorlatilag semmihez nem értenek. Nincs semmiféle tudásuk.
Az hogy hol szerzi a tudást és milyen papírja van róla teljesen lényegtelen. Otthon is meg lehet tanulni bármit. Nincs szükség érettségire sem ahhoz, hogy valaki tanult ember legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!