Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ki számít tanulatlannak, és...

Ki számít tanulatlannak, és mi alapján?

Figyelt kérdés
Hogyan lehet megállapítani, hogy az illető tanult/vagy tanulatlan? Itt most nem az alapvető dolgokra gondolok mint például, az írás, olvasás, stb. Hanem arra, hogy csakis kizárólag a diplomázott polgárokat lehet tanultnak nevezni és például egy szakácsot,pincért,autószerelőt már a tanulatlanok közé sorolják?
2015. jún. 11. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

" például egy szakácsot,pincért,autószerelőt már a tanulatlanok közé sorolják?"

igen. viszont nem szabad keverni a tanulatlansagot a muveletlenseggel.

2015. jún. 11. 10:47
 2/4 anonim ***** válasza:

szerintem az sem tanulatlan, ha valaki szakmát végzett, és megvan az alapműveltsége.

nekem is csak egy okj-s végzettségem van, de nem érzem magam se tanulatlannak, sem műveletlennek. nyilván nem vagyok jó bizonyos témákban, de a szakmámat rendesen kitanultam, (állategészségüggyel foglalkozó szakma) és rengeteget olvasok, tanulok más témákban is. nem diploma függvénye, hogy valaki mennyire tanult, művelt.

2015. jún. 11. 10:53
 3/4 anonim ***** válasza:

Szerintem meg a füvező, részeges, kukarugdosó, ablakon kihányó papakedvence egyetemista pasika/csajszika se épp tanult ember.

Nem lehet a kérdést ennyire leegyszerűsíteni.

Alapvetően az ember jelleme határozza meg, hogy "tanult" vagy "tanulatlan".

Egy lelkiismeretes szakácsa "tanult", míg egy körforgalomban dudáló, agresszív, két diplomás nagyképű trendi pitsa "tanulatlan".

Legalábbis az én nézetemben

2015. jún. 11. 11:14
 4/4 anonim ***** válasza:

nekem nincs diplomám, 3 szakmám van + több év gyakorlat + munkahelyek által szerzett továbbképzések...informatikus vagyok nem autószerelő, de ha diploma nélkül tanulatlannak számít valaki akkor én az vagyok :D

am nekem van olyan villanyszerelő ismerősöm aki baromi sokat olvas, sok dologhoz ért amihez én nem...neki 1 villanyszerelő szakmája van, nekem 3 informatikus mégis sok tekintetben ő a tanultabb mert amíg én a szakmámra gyúrtam 1000-el, hogy minél többet tudjak, ő szerte ágazó tudást szerzett...én pl nem tudnék annyi mindent elvégezni a otthon mint ő...gondolok itt autószerelés, villanyszerelés, berendezések szerelése, festés...azaz én is megtudnám csinálni, csak nem olyan minőségben...

tehát szerintem nem a papír a lényeg itt hanem, hogy tényleg mit tanult az illető, nem feltétlen az iskolában...

2015. jún. 11. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!