Ki számít tanulatlannak, és mi alapján?
" például egy szakácsot,pincért,autószerelőt már a tanulatlanok közé sorolják?"
igen. viszont nem szabad keverni a tanulatlansagot a muveletlenseggel.
szerintem az sem tanulatlan, ha valaki szakmát végzett, és megvan az alapműveltsége.
nekem is csak egy okj-s végzettségem van, de nem érzem magam se tanulatlannak, sem műveletlennek. nyilván nem vagyok jó bizonyos témákban, de a szakmámat rendesen kitanultam, (állategészségüggyel foglalkozó szakma) és rengeteget olvasok, tanulok más témákban is. nem diploma függvénye, hogy valaki mennyire tanult, művelt.
Szerintem meg a füvező, részeges, kukarugdosó, ablakon kihányó papakedvence egyetemista pasika/csajszika se épp tanult ember.
Nem lehet a kérdést ennyire leegyszerűsíteni.
Alapvetően az ember jelleme határozza meg, hogy "tanult" vagy "tanulatlan".
Egy lelkiismeretes szakácsa "tanult", míg egy körforgalomban dudáló, agresszív, két diplomás nagyképű trendi pitsa "tanulatlan".
Legalábbis az én nézetemben
nekem nincs diplomám, 3 szakmám van + több év gyakorlat + munkahelyek által szerzett továbbképzések...informatikus vagyok nem autószerelő, de ha diploma nélkül tanulatlannak számít valaki akkor én az vagyok :D
am nekem van olyan villanyszerelő ismerősöm aki baromi sokat olvas, sok dologhoz ért amihez én nem...neki 1 villanyszerelő szakmája van, nekem 3 informatikus mégis sok tekintetben ő a tanultabb mert amíg én a szakmámra gyúrtam 1000-el, hogy minél többet tudjak, ő szerte ágazó tudást szerzett...én pl nem tudnék annyi mindent elvégezni a otthon mint ő...gondolok itt autószerelés, villanyszerelés, berendezések szerelése, festés...azaz én is megtudnám csinálni, csak nem olyan minőségben...
tehát szerintem nem a papír a lényeg itt hanem, hogy tényleg mit tanult az illető, nem feltétlen az iskolában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!