Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti elítélitek ha valaki...

Ti elítélitek ha valaki bliccel a BKV-n?

Figyelt kérdés
Mert én elég sokat bliccelek. No nem azért mert spórolni akarnék, nem is dacból vagy ilyesmi, hanem egész egyszerűen csak elfelejtem megvenni a bérletet. Mivel a buszokon amiket használok szinte sosincs ellenőr, ezért nem is jut eszembe, h bérletet kéne vennem. Kb. félévente egyszer találkozom ellenőrökkel, és akkor mindig hirtelen beugrik,h te jó ég, nekem bérletet kellett volna vennem.

2015. nov. 11. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
89%
Fél Budapestet elítélhetném ezért, de nem teszem. Csak azt nem értem akik bliccelnek nagy részük hőbörög nem új a busz meg a villamos a metró meg szétesik. De hát miből lenne új vagy felújítás? Ha egyesek (sokan) még az utazásért sem képesek (hajlandóak) fizetni.
2015. nov. 11. 13:22
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A kis lopás nem lopás? S mi a kis lopás? Azt mondjuk igazságtalannak tartom hogy egy megállóra ugyanannyi lenne a jegy mint a teljes vonalra se szerencsére én nem BKV-zom.
2015. nov. 11. 13:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem ítélem el, mert volt idő, amikor nekem is bliccelnem kellett, mert erre már nem maradt pénzem. Azóta ez szerencsére megváltozott, és veszek is jegyet mindenre, de amikor valakinek nincs, akkor egyszerűen nincs.
2015. nov. 11. 13:23
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Azt sokkal jobban elítélem, amikor a BKV-s fejesek több száz millió forintot tesznek zsebre, mintha jól végeznék a munkájukat és megengedhetné a BKV.
2015. nov. 11. 13:23
 5/12 anonim ***** válasza:
Csak ha kérkednek vele.
2015. nov. 11. 13:27
 6/12 A kérdező kommentje:
Hát én valahogy természetesnek veszem, h ingyen utazok, általában még csak meg se fordul a fejemben ,h éppen bliccelek. Megszoktam, h szinte sosem ellenőrzik. Pedig amúgy megvenném, ha beugrana, de általában annyi minden máson jár az eszem (főleg utazás közben nagyon el tudok bambulni), hogy ez a bérlet téma valahogy teljesen elkerüli a figyelmemet.
2015. nov. 11. 13:33
 7/12 anonim ***** válasza:
56%

Én igen.

Nekem ez lopás.

Én azt is elítélem, aki szerint buli egy rágót lopni az üzletből.

Az más, ha valaki elfelejt éppen jegyet venni egyszer-kétszer, és más ha ezt tudatosan rendszeresen csinálja.

2015. nov. 11. 13:34
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Addig nem, amíg a fejesek 3 millióért készíttetnek felméréseket a haverokkal a BKV-nyomtatók állapotáról. Ha ők megtehetik, mások is.
2015. nov. 11. 13:39
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

A bliccelésért önmagában nem (nagyon).

Főleg, hogy sokszor előfordul, hogy nem lehet a felszállás helyén, sem a közelében, sem a vezetőtől jegyet venni. (Én nem BKV-zom, de azért van nálam jegy, épp ezért, ha kéne, egyáltalán nem biztos, hogy kapnék.)

Meg tényleg van, aki nem engedheti meg magának, mert tényleg nagyon drága, és nekem is volt olyan ismerősöm, akinek az étel és a bérlet között kellett választania.

DE! a te hozzáállásodat elítélem: ez a "meg sem fordul a fejemben a bérlet-téma" olyan szánalmas kifogás, amit csak egy 5 évestől fogadnék el. És a villanyszámla befizetése sem jut az eszedbe? Egy felnőtt embertől már elvárható, hogy gondoljon erre (is), és felelősségteljesen viselkedjen!

2015. nov. 11. 13:52
 10/12 A kérdező kommentje:
Hát nemtom, mert én senkit nem ítélek el semmiért sem, hanem csak a saját dolgaimmal foglalkozom. Ha minden hónapban megvenném a bérletet akkor is hidegen hagyna, h mások bliccelnek e vagy sem. Nem az én dolgom, h megítéljem őket.
2015. nov. 11. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!