Ti, akik elítélitek a rendőröket, tisztában vagytok vele, hogy mennyire általánosítatok, és, hogy valóban milyen munkát végeznek ők?
Én értem. De sokan nem fogják fel, hogy kiket bántanak. ha Krisz nevű kollégám nem állít meg részeg fiatalokat gyorshajtásért, anno, akkor lehet, hogy balesetet okoznak. (Erre kaptunk levelet a fiatalok szüleitől másnap, bedobva a kapitányság postaládájába. Szerintem ez szégyen)
Engem is elhordanak mindennek, múltkor egy ismerősöm lekorruptozott, hogy pénzt fogadok el, holott az én munkakörömben nincs miért pénzt elfogadni, amúgy pedig alapjáraton ellenzem.
Bocsi a hasonlatért, de tudod ez hasonló eset, mint a cigányokkal. Belőlük is több a semmirekellő, ezért előítéletekkel vagyunk feléjük, anélkül, hogy megismernénk őket.
Rendőrökkel is hasonló a helyzet, nem egyszer találkoztam már olyannal, hogy csak azért szemétkedik(minden ok nélkül), mert ő rendőr, és megteheti. Akit viszont valóban elő kellett volna vennie, azt nem, mert van az a pénz.... Sajnos elég sok ilyen van ahhoz, hogy az emberekben legyen egy kialakult kép a rendőrökről, és a szemét zsaruk miatt utálják a jó zsarut is.
Utolsó, igazad van. Én egyszer kaptam egy nagyon szép monológot, egy harmincas férfitől.
Mi mentünk ki a balesetéhez. Társam, nevezzük Tominak, elkezdte felmérni a helyzetet, én mentőt hívtam, biztosítottam a férfi lábát, és végig tartottam benne a lelket amíg meg nem jött a segítség. Az az ember nekem köszönheti, hogy van lába. És meg is köszönte. bejött a kapitányságra, és elmondta, hogy ő eddig utálta a rendőröket, de látta, hogy őt megmentettük, és hogy alaptalan volt minden ítélete. nagyon meghatott a dolog.
ma 11:57 - Látod, éppen erre gondoltam. Ha valakinek pozitív tapasztalata lesz veletek, akkor máris változik a rólatok alkotott kép is . Például Nekem is van egy viszonylag jó tapasztalatom , igaz, nem tettek semmit, de jó fejek voltak. Egy kocsmában dolgoztam pultosként, és egyszer hétköznap délelőtt bejött 6 cigány(egy Ladával érkeztek), akik igen intenzíven nekiálltak iszogatni, mert az egyiknek gyereke született. Fél óra múlva már olyan jó hangulatban voltak, hogy jöttek be a pultba, az egyik elkezdett fogdosni, locsolták mindenhova az italokat, és hiába volt a pult alatt egy vipera, azért én egy szem nőként (merthogy nem volt benn épp senki) beszartam. Máris küldtem 1 sms-t a főnökségnek, akik ilyen szép szál legények, hogy itt bizony erősítésre lesz szükség. Odajöttek 3-an a csürhét kidobták a kocsmából, majd két rendőr aki hallott az esetről bejöttek, és megkérdezték, hogyan sikerült őket ilyen szépen kirakni, mert ezekhez általában mindig rendőri intézkedés kell. Elmondtam, hogy a kétajtós szekrényeink rájuk ijesztettek , mire a rendőrök vigyorogva mondták, hogy lehet ütni is, csak ne legyen 8 napon túl gyógyuló. Ez akkor valahogy annyira laza volt tőlük. :)
A válaszaidból azt szűröm le, hogy fiatal vagy, és rendesnek is tűnsz, remélem ez így is fog maradni. :)
(4-es válaszoló voltam)
28/N
Utolsó, veled vagyok egyidős. igen, sokan jó fejnek tartanak sokan meg nem. Csak azt nem értem, évek tapasztalata után, hogy az embernek a jó szándék esetén is ilyennek kell lennie? Anno helyszíneltem egy lopásnál. Felforgatták a boltot. Fehérneműbolt volt. Egy pasival mentünk ki, ő persze rögtön hülyülni kezdett, én nekiálltam dolgozni. kikérdeztük a két eladót, mit láttak stb. Az egyik fiatal volt, talán 16, a másik idősebb, ő nagyon ellenséges volt.
Régebben egyszer beültem a mostani férjemmel egy Pub-ba,hasonló történt mint az utolsóval, rögtön hívtam a kollégákat, a pultos lány nagyon hálás volt. Szóval én igyekszem azt mutatni, hogy mi normális emberek vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!