Valoban igaz az hogy minden okkal tortenik?
Nem igaz. Ez egészen egyszerűen értelmetlen baromság.
Az emberek szeretnek mindenben jeleket, "jelentést" keresni. Amikor valami rossz történik velük, jó érzés maguknak bemagyarázni, hogy "ennek oka van, ennek így kellett történnie". Ez azonban puszta babona. A klasszikus gyengeelméjű válasz az univerzum nyomasztó komplexitására.
Ha valaki örökli a betegséget,akkor ez az ok.
ha a hajlamot örökli,és kijön ,akkor ez az ok
ha nem vigyáz magára,stresszel,iszik,dohányzik,elüti az autó,akkor ez az ok.
Okot mindig találni.
Természetesen minden okkal történik, csak éppen nem kell semmi misztikusat látni ebben. Az emberek ezt általában valami fél-vallásos, fél-misztikus értelemben szokták használni, valahogy úgy, hogy azért betegedtél meg, mert az univerzum nagy összefüggéseiben neked most meg kellett betegedned, és nem tehettél volna semmit ellene, ennek így kellett lennie, holott ez butaság. Természetesen oka volt annak, hogy megbetegszik valaki, például vékonyan öltözött, és megfázott, vagy elkapott egy vírust, vagy egyéb, de az ok mindig közvetlen, direkt és nincs benne semmi misztikus meg törvényszerű. A 'mindennek oka van' nem jelenti azt, hogy 'minden szükségszerű'. Természetes, hogy mindennek oka van, de ezt mondani igazából semmit sem jelent, a hasraesésem oka az, hogy megbotlottam, vagy az, hogy meglöktek, de nincs benne semmi mágikus vagy természetfölötti. Ok-okozat a természet rendje, és nincs benne semmi célszerűség, magyarán, nem azért botlasz meg, mert úgy kell lennie, csak simán megbotlasz, mert rossz napod volt.
igazából az emberek inkább azt értik alatta, hogy istennek oka volt rá, hogy ez így történjen, és azon már lehet vitázni, hogy isten-nem isten, hiszed, nem hiszed...
Csak figyelj a jelekre, és idővel rájössz magadtól is! Igen minden okkal történik. Nem tudom miért, és hogy hogyan, de így van! Pl. Indulnák kerékpáron munkába, de le volt eresztve a gumi. Fel kellett pumpálnom. Felpumpáltam(kb.0,5 perc) Ha nem kellet volna pumpálni előbb indulok. A szembejövő sávban 2 autó útközött az audi átsodródott az én sávomba majdnem elütött. De csak majdnem. Ha előbb indulok már nem élnék! 2.Elmentem orvoshoz, mert zsibbadni kezdett a lábam de a körzeti szabadságon volt. Egy fiatal kezelt, aki rossz gyógyszert adott. Este rosszul lettem tőle. Egy tapasztalt elismert neurológus volt szolgálatban. Akinek feltüntek a tüneteim. Elküldött MR re. Klerosis multiplex. Ha nem adnak rossz gyógyszert nem leszek rosszul, nem vizsgál meg az a neurológus. 3 héten belül enyhültek volna a tünetek. És a következő attakot már nem biztos, hogy így megúsztam volna.
De tudok jobbat is. Az anyum fiatal korában busszal járt munkába. Amit sikerült lekésnie. Egy ismerőse felajánlotta az elvitelt. Be is ült az anyósülésre. Közben megáltak egy terhes nőnek is. Aki helyet cserélt az anyummal. Elől nagyobb a hely. Majd frontálisan ütköztek. A terhes nőnek szétment a koponyája. A sofőr a kórházban halt meg. Az anyum túlélte!
Főiskolásként brigádozott egy építkezésen. Felküldték a 3. emeletre söpörni ahol belepottyant egy saktába. Ha a saktát rendesen megcsinálják nem állt volna ki belőle egy vasrúd. Abba akadt bele a lába. Így nem esett 3 emeletet.
És még sorolhatnám rengeteg ilyen eset van. Ha megtanulsz figyelni ezekre a jelentéktelennek tűnő jelekre, akkor sok mindenre rá fogsz jönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!