Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem a pénz okoz örömet hanem...

Nem a pénz okoz örömet hanem a megszerzése?

Figyelt kérdés

A fiú akivel együtt voltunk mesélt erről a dologról

"A legszebb az amikor kitalálsz valamit és elkezded a semmiből felépíteni,majd látod ahogyan pénzt kezd termelni.Most nem arról beszélek,hogy veszel egy vállalkozást 10 millióért.Azt bárki megteheti,abban semmi élvezetes nincs.Az az élvezetes amikor pénz nélkül csinálsz pénzt.Lehet,hogy ez beteges,de nem lehet szavakba önteni azt az érzést.Nem érdekel mennyi van a számlámon,csak az érdekel,hogy nem kell másnak dolgozzak,a nap 24 órájában azt tehetem amihez épp kedvem van.Amikor úgy van kedvem leülök egyedül egy papírral és ötleteket kezdek írni,majd számolgatni és finomítani.Amikor komolyan nekiülök van,hogy keresek havi 5-700 ezret,majd van hogy pár hónapig semmit nem csinálok,csak élvezem az életet,kocsikázgatok és érdekes emberekkel ismerkedem.Nem a végeredmény a legjobb,hanem maga a folyamat."

Mi a véleményetek erről?Nem furcsa kicsit?

2015. nov. 5. 18:35
 1/6 anonim ***** válasza:
Nem az.
2015. nov. 5. 18:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Mindne embernek más okoz örömet. Van olyan ember is, akinek a pénzszerzés jelent örökmet. Ez nem gond, csak akkor, ha te teljeesen más beállítottságú vagy.
2015. nov. 5. 18:42
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem furcsa, de ha valaki ilyennek írja le magát, elgondolkodnék, hogy vajon tud-e máshoz alkalmazkodni, tud-e felelősséget vállalni, le tud-e mondani az idejéről, vágyai egy részéről pl. a gyerekei érdekében. Ha esetleg azon gondolkoznék, hogy vele akarom összekötni az életem, akkor ilyesmiről feltétlenül beszélgetnék vele. De ha csak a barátkozás a cél, akkor örülnék, hogy egy érdekes emberrel találkoztam.
2015. nov. 5. 18:55
 4/6 anonim ***** válasza:
Vannak ilyen emberek, én is tapasztaltam, hogy ha megdolgoztam egy nagyobb összegért és tudtam, hogy megkapom, akkor vártam, hogy megkaphassam. De amikor megkaptam rövid ideig örültem neki. De van akik hosszan tudnak örülni a meglevő pénznek, és vagy vásárolnak belőle vagy kockáztatva nagyobb összeget akarnak, vagy bejön vagy nem.
2015. nov. 5. 18:59
 5/6 anonim ***** válasza:
Mindenkinek vannak örömei az életben. Én is alkotni szeretek, felépíteni valamit, nem elsősorban pénzszerzés miatt, hanem maga a folyamat miatt. El tudom képzelni, hogy másnak pedig ez jelent örömet. De ez nem általános recept, mert mindenkinek van saját ízlésvilága.
2015. nov. 5. 19:36
 6/6 anonim ***** válasza:

Az jó mulatság ha van sok pénzed, és saját ízlésed alapján felépítesz egy házat, nyitsz egy vállalkozást belőle, pl egy pizzériát amit mindig is akartál.

De dolgozni a pénzért egyáltalán nem öröm, max akkor ha imádod a munkádat. Miért élvezném egy számomra felesleges munka elvégzését?

2015. nov. 5. 20:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!