Nők, nektek valóban jó hogy egyenlőség van és nektek is dolgozni kell járni?
Most megint csak oda lyukadunk ki hogy minden nő mást akar,van aki dolgozni szeretne van aki otthon akar főzni,én nem akarok otthon lenni,nekem jó valamit csinálni is.
Ennyi...
Ennek semmi köze az egyenlőséghez.
És dolgozni sem azért jár minden nő, mert joguk van hozzá vagy mert akarnak.
Összemostál két dolgot, de nagyon.
Egyenlőség a szavazathoz való jog, hogy különböző helyeken ne diszkriminálják őket, hogy ne használati tárgyak legyenek, akinek kötelező szexelni, ha a férfi úgy gondolja.
A munkának meg gazdasági okai vannak. Dolgozni a pénzért járnak. Egyrészt nem nagyon van olyan család, aki megél kizárólag a férj fizetéséből. Másrészt nem is mindenki él férjjel. Vagy minden nőnek az iskola után azonnal férjhez kéne mennie? Erre a férfiak sem lennének vevők szerintem :)
Egyébként a házimunka is munka, és még pénz se jár érte.
Jó én ezt értem,csak azt mondom ha egy nő önszántából akar dolgozni,akkor ne próbálja meg senki lebeszélni róla.Ha a férfi fizetéséből nem él meg akkor meg muszáj elmenni dolgozni.Oké.
De ha már egy szakmát kitanult annyi éven át,nem gondolod hogy butaság lenne ott hagyni mert megél a férfi keresetéből?Akkor a tanulmányai mind időpocsékolás volt,nem?
Mert amíg tanul egy nő,addig van is egy célja,ha ott hagyja az rajta múlik,csak szerintem jó hogy a nők is dolgoznak meg stb.
Én megőrülnék otthon. Persze jó kötetlenebb, de hosszútávon beszűkül az ember, elhülyül, és már csak a főzésről fog tudni beszélgetni.
Kell a társaság, kellenek az emberek, szerintem az egészséges lelkület megtartásához szükséges, hogy az embernek a házimunkán kívül más feladatai is legyenek.
Mivel a nők harcolták ki, hogy dolgozhassunk, nyilván azért, mert akarunk mi is.
Maradj otthon, főzzél mossál. Az egész feminista mozgalomnak nem az (volt) a lényege, hogy kötelező legyen dolgozni, hanem hogy a nők (de a többiek is) szabadon eldönthessék, hogy dolgozni akarnak vagy otthon lenni, és ezét a döntésért ne legyenek elítélve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!