Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek valóban egyenlőek...

Az emberek valóban egyenlőek volnának? Mert szerintem nem.

Figyelt kérdés

Vagyis pontosítva: egyenlő értékűek. Sztem azért nem, mert vegyünk 2 végletet: egy feltalálót és egy hajléktalant. A feltaláló ugye nem a semmiből érte el az eredményeit, sok iskolába, képzésre járt szorgalmasan, és saját erejéből érte el azt, hogy feltalált egy olyan dolgot, amivel megkönnyíti a mindennapi életet, vagyis az emberek dolgát. Ezzel ellentétben a hajléktalan, aki ha pénzt is kunyerál azt is elissza, a saját vizeletében fekszik, sz*rik mindenre rá, nem törődik semmivel. És nem is hajléktalannak született, hanem őneki is volt apja-anyja, iskolába is járt, viszont lusta volt tanulni, ellógta az órákat, ki is csapták az iskolából. A családja még ekkor is támogatta, igy nagy nehezen elvégzett egy iskolát. Tovább viszont nem ment, így nem is lett képesítése, ezért nem is mehetett rendes munkahelyre. Ezek miatt alkoholista lett, eladósodott, és végül így került ki az utcára.

NOS, tehát nézzük a 2 embert közelebbről: mindkettőnek volt esélye a jobb életre, hogy megváltozzon, hogy elérjen valamit. Viszont csak az egyik élt vele, a másik nem törődött vele. A két ember között a különbség ég és föld, össze se lehet hasonlítani. Tehát ezek után azt mondjátok még mindig, hogy a két ember egyenlő értékű?

2015. okt. 8. 05:09
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

#3 -as vagyok ...

Minden ember más más lelki tulajdonsággal van megáldva . Más körülmények közt és màs társaságban..

Igy van aki fent kezdi az életet és van aki lent .

De semmivel se értékesebb egy diplomás mint egy szakmunkás ..

Az hogy valakinek fullos mindene az nem azt jelenti hogy felsöbb rendű

2015. okt. 8. 19:22
 22/25 anonim ***** válasza:
84%
A példádban oké, de a példád nagyon sarkított. A feltalálók sem cuki kedves emberek (megpróbálják ellehetetleníteni egymást, ellophatják egymás találmányait, vagy akármi ilyesmi, csalhatnak, direkt úgy gyárthatják az adott terméket, hogy 2 évente újat kelljen venned stb.), és hajléktalan sem csak így lesz valaki. Láttam én már leprás hajléktalant, amerre meg járok nap mint nap, van egy törpe nő, ő biztos nem kap akárhol munkát. Egyik ismerősöm 22 éves, meghaltak a szülei, teljesen elárvult, a szülei rettenetesen nagy adósságot hagytak rá, törlesztenie kell, egyetemre jár, de nem kap szociális támogatást, márpedig így nagyon nehéz egyetemre menni. És ha az utcán élnék, én is innék. Mondom ezt úgy, hogy nem iszom soha. A világ nem annyira fekete-fehér, ahogy lefestetted. de az jogos, hogy valóban nem minden ember ér ugyanannyit, viszont nem azok alapján az értékek alapján,amik általában szóba kerülnek. Nem adott embercsoportok érnek többet vagy kevesebbet, hanem adott személyek. Hitler pl. kevesebbet ér a szememben, mint Nikola Tesla.
2015. okt. 9. 00:24
 23/25 anonim ***** válasza:
Meg árnyaljuk már a képet. Pl. a Mici mackó írója lehet egy felől művész, aki a gyerekeknek a világ egyik legismertebb meséjét írta, viszont a saját fia, akiről Róbert Gidát mintázta, írt egy könyvet arról, hogy az ő gyerekkorát megkeserítette.
2015. okt. 9. 00:27
 24/25 anonim ***** válasza:

Van egy srác aki mindent megkap a szüleitől iphone, kocsi, macbook és van egy szegény srác akinek reggelire száraz keksz és víz jutt és amikor hazaér majd lefagy 10-15°c-ban a keze.

Szerintetek ez egyenlő?

2015. okt. 27. 10:59
 25/25 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó: a kérdező nem a körülményeke,t hanem az értéket kérdezte. Értékben a 2 fiú egyenlő.

"NOS, tehát nézzük a 2 embert közelebbről: mindkettőnek volt esélye a jobb életre, hogy megváltozzon, hogy elérjen valamit. Viszont csak az egyik élt vele, a másik nem törődött vele."

Ez viszont nem igaz, nem volt mindenkinek egyenlő esélye.

2015. okt. 27. 11:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!