Az emberek valóban egyenlőek volnának? Mert szerintem nem.
Vagyis pontosítva: egyenlő értékűek. Sztem azért nem, mert vegyünk 2 végletet: egy feltalálót és egy hajléktalant. A feltaláló ugye nem a semmiből érte el az eredményeit, sok iskolába, képzésre járt szorgalmasan, és saját erejéből érte el azt, hogy feltalált egy olyan dolgot, amivel megkönnyíti a mindennapi életet, vagyis az emberek dolgát. Ezzel ellentétben a hajléktalan, aki ha pénzt is kunyerál azt is elissza, a saját vizeletében fekszik, sz*rik mindenre rá, nem törődik semmivel. És nem is hajléktalannak született, hanem őneki is volt apja-anyja, iskolába is járt, viszont lusta volt tanulni, ellógta az órákat, ki is csapták az iskolából. A családja még ekkor is támogatta, igy nagy nehezen elvégzett egy iskolát. Tovább viszont nem ment, így nem is lett képesítése, ezért nem is mehetett rendes munkahelyre. Ezek miatt alkoholista lett, eladósodott, és végül így került ki az utcára.
NOS, tehát nézzük a 2 embert közelebbről: mindkettőnek volt esélye a jobb életre, hogy megváltozzon, hogy elérjen valamit. Viszont csak az egyik élt vele, a másik nem törődött vele. A két ember között a különbség ég és föld, össze se lehet hasonlítani. Tehát ezek után azt mondjátok még mindig, hogy a két ember egyenlő értékű?
5#vagyok
szerintem nem csak az egyetemet írtam, hanem a szakmàt is.. úgy tudom az első kettő ingyenes.. ezek közül is persze van, ami nem könnyű, pl jogi asszisztens, vagy ápolónő. de azért vannak olyan szakmák ahova nem kell olyan nehéz elméleti háttér, inkább a gyakorlat a lényeg.. szóval én nem fognam a 80-as IQ-ra, hogy csak nyolc általánosa van valakinek.
Ha a hajléktalant feldarabolod ugyanazok a szervei vannak mint a feltalálónak csak max rosszabb (vagy akár jobb) állapotban...
Ilyen tekintetben egyenlőknek mondható, hús vér emberek vagyunk mind...
VISZONT!
Nem minden hajléktalan buta iszákos! És nem minden feltaláló akkor zseni...
Most a saját példámat hozva, én és osztálytársam is ugyanolyan végzettséggel rendelkezünk...
Én 8 éve programozok, magamtól álltam neki nem a suliban tanultam, otthon rengeteg időt áldoztam rá, mai napig sokat tanulok és aktívan csinálom...
Osztálytársam suliban tanult programozni, de nem nagyon ment neki, a szakvizsgán a gépet nem tudta szétszedni...
Itt most nem hajléktalan-feltaláló példa...
Hanem webfejlesztő-webfejlesztő példa...
Neki is van ugyanolyan papírja mint nekem, de ő 0-ról nem tudna kb semmit megcsinálni, míg én egy egész weboldalt 0-ról tudok készíteni, és ennél jóval többet is...
Akkor gondolj bele mekkora különbség lehet hajléktalan és hajléktalan között, vagy feltaláló és feltaláló között...
Egy feltaláló lehet mindenkit kihasználó csaló beképzelt zsarnok, miközben egy hajléktalan lehet becsületes, másokon segítő jószívű ember...és fordítva...
22F
Ez egyáltalán nem igaz. Ha vetted volna valaha a fáradtságot, hogy pl. megnézz pár hajléktalanokról szóló videót a youtube-on, tudnád, hogy rengeteg pl. egyetemi tanár kerül(t) az utcára, mert megszűnik az állása, vagy akármi. Legutóbb pont egy olyan fickóról néztem videót, aki azért mondott fel a munkahelyén, mert a szüleit kellett ápolnia otthon napi 24 órában és a fizetéséből nem telt rá, hogy idegen embert fogadjon fel erre a melóra. Ezért otthagyta a munkát, és hazament segíteni a szülein, akik mindketten meghaltak pár hónapon belül. Így aztán mivel neki nem volt munkája, így keresete sem, elveszítette még az örökölt házat is, és az utcára került. Nagyon sok ember van, aki így kerül az utcára, nem drogos, nem alkoholista, csak összecsapnak a feje fölött a hullámok, hirtelen se munkája, se családja, se senkije nem lesz! Egy fickóról is láttam videót, aki több mint 30 évet (!!!!!!) lehúzott a MÁV-nál, de aztán felmondtak neki, és most hajléktalan szállón alszik 50-60 évesen!!!! Hiába végezte tisztességesen a munkáját 30+ évig! Addig jó volt... addig megbecsülték... ahogy idősebb lett, mert semmit nem ér, kidobták!
Nem kéne elítélned ezeket az embereket kapásból, mert nem ismered a háttértörténetüket.
Jó, nyilván van olyan, aki saját hibájából kerül oda, ahova, de rengeteg van, aki nem azért. És mégsem tudnak semmit tenni, hogy kitörjenek ebből a reménytelen helyzetből, pont az olyan emberek, miatt mint te! Mert hiába jelentkezik állásinterjúra, be se hívják.. látják rajta hogy hajléktalan, azt gondolják, biztos megbízhatatlan, ilyennek nem adunk munkát! Aztán meg elítélik az után kéregetőt, hogy "hát te meg miért nem mész el dolgozni, büdös a meló, mi???" >_<
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!