Gyűlölöm a kutyákat! Mit csináljak?
Nem provokáció, tényleg elegem van belőlük és az agyamra mennek.
Itthon fekszem 1 hete törött lábbal, még 5 hétig a lakáshoz vagyok kötve. Van egy terelőkutyánk, akit sose sétáltatnak, nem foglalkoznak vele a többiek (én SOSE AKARTAM ezt a kutyát, sőt, egyet sem), így egész álló nap ugat és vonyít. Persze ők dolgoznak, 5-re érnek haza, így én élvezhetem ezt.
Itt kezdődött az utálatom, ugyanis én amikor dolgoztam, délre értem haza, és este is hallgattam, mikor aludnom kellett volna. Többieket nem zavarja, szerintük milyen jó házőrző - még egy verebet is ugat fél órán át..
Mára már ott tartok, hogyha látok egy kutyát, nem mosolygok rá, nem akarom megsimogatni, csak undorodom mindegyiktől. Régen sem voltam odáig értük, de állatbarát lévén nem így viselkedtem velük.
A gyűlöletem egyre mélyebb lesz, és valahogy ezt meg kéne akadályoznom. Próbáltam foglalkozni a sajátunkkal, de olyan szinten nem volt meg a közös összhang, hogy mindketten csak kikészültünk. 1 hónapig erőltettem ezt. Nekem nem való kutya, nem tudok falkavezér lenni. Cicás, és kisállatos vagyok (különben menhelyre járok segíteni, adományozok nekik, cicákat mentek, vegán vagyok... tényleg szeretem az állatokat..)
Ezt a kérdést a családoddal kellene elrendezned, nem a kutya tehet róla, hogy szarul tartják, nem nevelik stb. Persze érthető, hogy kikészülsz, mert nem tudsz aludni az ugatástól. A saját kutyáimnak én sem engedtem soha, hogy feleslegesen ugassanak.
Lehet, hogy kellene annak a kutyának egy új gazdát keresni. Nem őt tehet róla, hogy ilyen, hanem a családod azon tagjai akik odavették, és nem foglalkoznak vele.
A kutya egyébként nem szolgalelkű, hanem falkaállat, (ez nem ugyanaz!), ellentétben a macskával, aki magányos. Mindkettőt imádom :)
Fogd fel, hogy erről nem a kutya tehet, hanem az idióta családtagjaid akik vettek egy kutyát akivel b*sznak foglalkozni. Terelőkutyát ráadásul, aki meg aztán főleg nem tud a seggén megmaradni. Nem a kutyát utálod, hanem a helyzetet amibe belecsöppentél.
Beszélj a családoddal, hogy ez téged zavar, ha nem tesznek ellene semmit próbálj meg másik gazdát keresni a kutyának, aki nem dísznek tartja. Ha ez nem megy tűrjél, aztán költözz kutyamentes övezetbe.
Nem fog a világ körülötted forogni csak mert te úgy gondolod. Ha a család szereti azt a kutyát, nem fognak megválni tőle csak mert te, nagyságosúr/asszony kijelented, hogy utálod és zavar.
Én meg utálom a gyengelelkű siránkozó embereket. Na és?
Ha már magatokhoz vettetek egy kutyát vagy foglalkozzatok vele, vagy ha meghaladja képességeiteket keressetek új helyet neki.
Na kezdjük :)
"gyűlölöm a kutyát, mert ugat"
"én sose akartam ezt a kutyát"
"többieket nem zavarja, szerintük milyen jó házörző"
Kérdezőnk saját elnyomottságát és komplexusait valamiért a kutyán vezeti le. Nem az ugatás zavarja igazán, hanem az, hogy a többiek kirekesztették őt a "falkából" nem vették figyelembe a kérését, hogy ne legyen kutya, nem veszik figyelembe a nyígását, hogy őt zavarja az ugatás... kérdező, te figyelemre és szeretetre vágysz, meg tiszteletre. Családodtól egyiket sem kapod meg, emiatt gyűlölöd saját magadat, is, amiért még őket sem tudod meggyőzni, a családodat is, amiért nem veszik észre, hogy milyen mohón vágysz az odafigyelésükre... hogy miért pont a kutya testesíti meg neked a riválist, azt nem tudom, de tényleg javaslok egy pszichoterápiát. Vagy költözz el és saját lakásodban majd te döntheted el, hogy milyen háziállatod legyen. Szegény, elnyomott gyermek.. 😃
Eléggé szuicid jellem lehetsz, ha pont egy olyan topicban utálkozol, amit jószerivel kutyások olvasnak. VAgy provokátor.
Nem ítéllek el, de kaptál választ a kérdésedre, akkor most mit hisztizel?
Illetve ha látod, te mint állatvédő, hogy nem foglalkoznak a kutyával, miért nem kerestek neki más gazdit? Aki szereti, megbecsüli stb.?
Vagy te csak a macskákkal vagy szolidáris, akkor nem vagy 100 %-os állatbarát, nem?
Nézd, a felsorolt problémák engem is zavarnak, pedig kutyás vagyok (nem kuytatartó),a kutya nem tehet arról hogy a "gazdái" csak ráböktek egy képre hogy "azkell" viszont a szükségletek kielégítése már nem megy,de én meg a macskákat nem szeretem. Most menjek panaszkodni mennyire nem szeretem őket?
Keressetek új gazdát neki, beszélj a családoddal, hogy zavar hogy neveletlen szegény, ez elvégre neki, neked senkinek nem jó.
Végső esetben költözz el, és ott olyan és annyi állatot tartasz amennyit és amilyet akarsz.
18-as, a vicc az, hogy pszichiáter vagyok, és baromi nagyot tévedsz. Nem vagyok elnyomott, és a szüleim szeretnek. Ők meg cicát nem akartak, mégis hoztam, és MEGNEVELTEM. Így senkit nem zavar
Miért ide írtam? Talán mert ennek a topiknak a címe: kutyák. Nem pedig kutyaszeretők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!