Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csórónak tartanál egy ilyen...

Csórónak tartanál egy ilyen lányt?

Figyelt kérdés
Aki mondjuk megtehetné, hogy a Zarában, Desigual-ban vásároljon, de a legtöbb cucca a New Yorkerből, sőt, van ami a kínaiból van, mert hogy a saját keresetét ott költi el, ahol akarja, és azt nézi, mi tetszik neki, nem a márkát.
2015. aug. 8. 11:31
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
84%
80%-os, nézz már kicsit magadba. Az itteni válaszolók nem azért kötnek beléd, mert most a családodnak van pénze vagy sem, hanem ahogy azokról beszélsz, akiknek nincs. Mi van akkor, ha valaki saját maga vagy esetleg egyik barátnőjével vágatja a haját vagy festeti a körmét? Ettől már csóró valaki. Ha normális értékrended lenne nem ez alapján ítélnéd meg az embereket. Na, most lehet megsértődni.
2015. aug. 8. 18:08
 32/42 anonim ***** válasza:
21%

Utolsó: A gond magatoknak Ti vagytok. Elolvastok egy hozzászólást és nem értelmezitek. Hol ítéltem el azt, aki csóró? Szeretném, ha megmutatnád. A 6. hozzászólásomban odaírtam mitől néz ki egy nő csórónak. Ez tény. Aztán leírtam, hogy max. melóhelyi ruhát veszek kínaiba. Vagyis nem vagyok sznob pi aki nem teszi be a lábát, mert koszoooos vagy hasonló. Utána annyit írtam, hogy voltunk jobb anyagi körülmények között is, meg azt, hogy akinek erre rááll a szeme az ért hozzá, az látja az anyagból, szabásból, stb-ből hogy mi micsoda.

És csak hogy mennyire ismersz: Nem nem sértődtem meg, sőt úgy gondolom, hogy egyike vagy azon ritka ittlévőknek akik nem aranyvécéznek, hanem leírják -ha kicsit fura formában is- hogy mi a bajuk a másikkal, ami itt aranyat ér :)

A mucuson meg valóban jót nevettem. Sose voltam mucus, már ki is nőttem azt a kort. Egyébként meg gondolkodj el azon, hogy ha voltam jómódú és most nem vagyok az akkor 1.) mi vagyok? 2.) ez már nehezebb: ha akkorát süllyedtem mint amekkkorát, akkor miért nem rinyálok, hogy jajjéinisottvásárlokmertolyanszerencsétlenvagyok. Segítek: ez volt a második hozzászólásomban az úgy gondolkodtok mint aki csóró...

Talán máskor, mielőtt elönti a gőz a fejét egyeseknek jobban fognak a sorok között olvasni...Vagy nem :D

Nem mellesleg volt egy, az enyémhez hasonló hozzászólás. Szerintem az a nő sem aranykanállal a szájában született, mégis lepontoztátok, csak mert azt merte írni, hogy inkább vár és igényesebb dolgot vesz, mint hogy azonnal megvegye a rossz minőséget.

Ha van kedved keress rá a pillecukor tesztre.. olyanra, ahol elmondják mi lett a gyerekekből huszonév múlva.

Akkor most már tudod, hogy kik ítéltek el és kiket?

2015. aug. 8. 19:10
 33/42 Petya Atya ***** válasza:
76%

Attól, mert valaki nem tud két mondatot elmondani anélkül, hogy valami luxusmárka nevét ki ne mondaná, nem stílusos lesz, hanem egyszerűen sznob.

A nagy igazság az úgynevezett luxusmárkákkal kapcsolatban az, hogy ott az árnak csak kisebbik része a minőség és az esztétikai érték, a nagyobb részével meg pusztán a nevet veszel meg. Egy darab plecsnit, amin a gyártó emblémája szerepel. Nem azt mondom, hogy ezek ne lennének jó termékek - bár vannak olyan luxustermékek, amik távol állnak a legjobb kategóriától -, pusztán tény, hogy ár/érték arányban messze elmaradnak más termékektől.

Pusztán egy márkanév miatt pedig kiadni irreálisan magas összeget, úgy, hogy lehet, egy tizedannyiba kerülő ruhadarab sokkal jobban áll, az egyszerű flancolás és sznobizmus.

Ezt mérvadónak tartani, és a valódi stílus és szépség helyett a márkanevet, meg a csillivilli flancos kiegészítőket nézni (amikben néha már úgy néz ki az ember, mint egy két lábon járó karácsonyfa), az nettó sznobság.

2015. aug. 8. 19:39
 34/42 anonim ***** válasza:
68%

"Az más kérdés, hogy ki az aki szóba áll egy olyannal, aki a kínaiból meg a new yorkerből öltözik, vagy éppen a Zarából."

Mindenki, aki nem olyan felszínes és agyatlan, mint te.

2015. aug. 8. 20:49
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Egyik végletet sem szeretem, sem azt, aki sznob, és lenéz másokat, de azt sem, aki azért néz ki valakit, mert neki több van, mint az átlagnak.

Azon kaptam fel a vizet, amit "csóróságnak" neveztél, mert ez messze áll attól. Csóró az, akinek még arra sincs pénze, hogy kenyeret vegyen, de ez a megnevezés még így is sértő.

Elnézést, ha kissé indulatos voltam, csak nem szeretem a megkülönböztetést.

Visszatérve a kérdésre. Hétköznapi öltözetnek ezerszer inkább választok magamnak valami olcsóbb kényelmes cuccot, amit szabad elnyűhetek és nem kell attól félnem, mikor szakad el, hiszen könnyű pótolni. Munkahelyre viszont már márkásabb (jó minőségű) kosztüm kell, ezt sosem szereznék be kínaiból.

2015. aug. 8. 21:46
 36/42 anonim ***** válasza:
10%

De. Sajnos az csóró. Az, hogy nem engedheted meg magadnak, hogy elmenj fodrászhoz és kozmetikushoz az csóróság. Nekem még az idős kolleganőim elmondták, hogy minden reggel beszaladhattak a fodrászhoz, mert megengedhették magukat. Hozzáteszem mindannyian huszonéves gépírólányok voltak akkoriban és nem apuci pénzelt kislányai....

Felkapjátok a vizet? :D

Nekem homároztatok, aranyvécéztek mégsem kaptam fel a vizet, max. nevettem egy jót. Mert szerencsére nem az itteni emberek döntik el, hogy ki vagyok és hogy érzem magamat, se irígy nem vagyok azokra akik többet engedhetnek meg maguknak.

És az, hogy Ti nem vagytok rendben magatokkal feljogosít homározásra, aranyvécére és mucuzásra egy vadidegen emberrel szemben, akit nemcsak nem ismertek, de félre is akartok értelmezni? :)) Szerintem nem, de nem is rólam szól, hogy ha valamivel nem értek egyet akkor nem megpróbálom megtudni, hogy mit is gondol valójában az illető, hanem elhatározom, hogy ő milyen, miközben rásütöm, hogy ítélkezik.

2015. aug. 8. 23:51
 37/42 anonim válasza:
100%

te most egy troll vagy? a new yorker egy márkás bolt... -.-

ha mégse troll vagy akkor azt mondom hogy minimalista/spórolós vagy ami nem rossz(szvsz) én is előbb veszek 5 sima pólót inkább mint 1 márkásat...

2015. aug. 9. 00:54
 38/42 anonim ***** válasza:
100%

Gépíró lányok... :D Ez még bőven a rendszerváltás előtt lehetett, amikor nem volt normális gazdasági helyzet Magyarországon, hanem egy megerőszakolt rendszer, nem voltak piaci feltételek, persze, hogy meg tudták fizetni...

Itt papolsz, hogy mindenki ítélkezik feletted, akkor te mégis mit csinálsz? Honnan veszed, hogy én nem engedhetem meg magamnak a fodrászt vagy akár a műkörmöst? Ahogy már írtam, az csóró, akinek a legalapvetőbb cikkekre sincs pénze. Sajnos ma a fodrász, műkörmös szolgáltatás luxus cikknek számít, szóval lehet nélküle is élni.

Másrészt nem írtam sem homárról, sem az aranyvécéről, de lehet nyugodtan tovább személyeskedni.

2015. aug. 9. 12:10
 39/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem erre a kérdésre nem lehet fekete vagy fehér választ adni. Mármint a csóróság és a ruha,külső összefüggésére.

Nekem pl van jó pár műkörmös ismerősöm akik nekem ingyen is csinálnának körmöt, de még egyszer sem csináltattam, mert nem vágyom rá. Inkább szimplán kilakkozom itthon magamnak és kész. Akkor csóró vagyok? Ha ők csinálják és az utcán látják,azt hiszik fizettem érte nem vagyok csóró? Ha ők csinálják, de tudják mások is, hogy nem fizettem érte akkor csóró vagyok?

Vannak turis ruháim, vannak kínaiból ruháim és vannak igazán drága ruháim is. Mindegyiket szeretem. Olyan is van turiból amit meglátott egy ismerősöm és el volt ájulva tőle,mert xy márka és kérdezte mennyi volt? Mondtam neki, hogy eddig azt sem tudtam, hogy ez valami nagy márka és az ára kb. 200 ft volt :DD Akkor már persze egyből lenézte, mert jaa, turis. Én ezeken az embereken csak röhögök.

A hajamat is magamnak csinálom, sokkal szebb így is mint azoknak az ismerősöknek akik fodrászhoz járnak. Ha nekik nincs ízlésük vagy nem tudják mi áll jól nekik és ahhoz ragaszkodnak, a legjobb fodrász sem tehet semmit. Sőt a jobb, drága fodrászok sem csinálnak ám mindig szép hajakat. Azért mert valami épp divat, nem azt jelenti, hogy az szép is. Tavaly volt olyan időszak, hogy nem foglalkoztam a hajam festésével és lenőtt, kikopott, főleg a hajvégem és mindenki oda meg vissza volt érte, hogy de jó ombre. Mondtam is nekik csajok, ez lenövés más meg ezért fizet, ennyit a divatról :D

Soha nem ítélnék meg embereket a ruhájuk alapján. Lehet a gazdagok és szegények között is értékes embereket találni. Megismerem és majd a jelleme alapján megítélem. Azzal többre lehet menni.

Én a pénzem nagy részét a hobbimra költöm. Gondolhatnak csórónak. Az is lehet, hogy csóró vagyok, mert mellette nyilván nem marad annyi pénzem, hogy rendszeresen szalonokba járjak és az olcsó ruhákat elkerüljem. Mindenki maga választja neki mi a fontos. Amíg tudok így is csinos és szép lenni, márpedig igen, mert az utcán csak pozitiv visszajelzéseket kapok, addig inkább boldogítom magam a hobbimmal.

2015. aug. 9. 13:32
 40/42 anonim ***** válasza:
100%

Tudok én nektek szerezni inget 30 ezerért, és ugyanazt 4 ezerért. Mindig az a lényeg, hogy hol vásárolsz. Bemész egy márkás ruhaboltba, ahol megveszed vadonatújan, de az a ruha, abban a pillanatban, hogy onnan te kiviszed már nem ér, csak 10-ed annyit. Persze sokan mondják, hogy nem lehet használtan ruhát venni, meg nem Vaterán kell, pedig aztán ott tényleg vannak márkás ruhák, és nem is látszik, hogy használt. Erre jön a szokásos válasz, hogy "dehát az biztos hamis!". Pedig nem az, ha az ember odafigyel, akkor ránézésre már látja, hogy mi eredeti és mi nem, és ha meg használt ruha boltba megy, ki is tapogathatja a ruha minőségét.

De hogy mit akartam ezzel mondani? Egyrészt, sok ismerősöm így veszi a ruhákat, de olyan minőségben jár, hogy meg nem mondod róla, hogy ő használtan veszi. És én is így szoktam, mert olcsón hozzá tudok jutni jó márkákhoz.

Itt a lényeg, hogy a márkanév csak egy túlárazás. Az a ruha újonnan annyit ér, aztán meg már töredékét sem. Valahogy úgy, mint az autóknál.

Szerintem egyáltalán nem csóró a kérdező, csak van annyi esze, hogy tudja, hogy 15 ezerből tudok venni 1 pólót, vagy 5-8-at is, és azért nem mindegy.

És akkor mi lesz az eredménye? Több ruhája lesz egyrészt, és megteheti akár, hogy változatosan öltözik, más ruhában jár minden nap egy héten. És még pénze is marad egyéb dolgokra, amit ruhára költött volna.

2015. aug. 9. 21:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!