Ti hány nyelven beszéltek?
Figyelt kérdés
Én magyar vagyok, aki Erdélyben élt, 5 éves koromtól tanulok angolul, és 4 éve lakom Németországban. Tudok magyarul, angolul, németül és románul folyékonyan (a nyelveket a 'tudásom' sorrendjében írtam le). Most 17 vagyok, idén kezdtem olaszul tanulni, és amint nyelvvizsgázom olaszból, elkezdenék spanyolul, vagy franciául. Ti hogy álltok a nyelvekkel? Kiváncsi vagyok2015. aug. 2. 23:28
1/15 anonim válasza:
Magyar perfekt, angol felsőfok, német alapfok, más semmi.
2/15 anonim válasza:
4-en kéne mostanra alapszinten, de ehelyett 2 megy felsőfokon a másik kettőn meg se tudok szólalni, mindig 2-essel csúszok át év végén. Egyszerűen azokat nem akarom megtanulni.
3/15 A kérdező kommentje:
Nekem a román miatt könnyebben megy az olasz, és a francia is kicsit hasonlít rá, angolban és németben is van csomó francia szó, szerintem a nyelvtanulás is "olyan mint a dominó". Az elsö után a többi könnyebb. Kiskoromban utáltam angolul meg románul tanulni, mert magyar iskolába jártam és a városunk 90%-a magyar, a románok meg tudnak magyarul, csak az iskolában tanultam a románt tulajdonképpen, de örülök neki most így utólag, nagy elöny az olaszban, és a franciában is az lesz
2015. aug. 2. 23:37
5/15 anonim válasza:
Magyar természetesen, angol felső és kínai olyan alsó közép szinten
6/15 anonim válasza:
magyar, angol,spanyol, szlovák, olasz és majd a jövőben remélem hogy a francia is :)
17 L
7/15 anonim válasza:
Angol társalgási szinten (és szakmai nyelv), német társalgási szinten (és szakmai nyelv, bár jóval rosszabbul, mint az angol) és japán eléggé alap szinten. Mellé belekóstoltam már a franciába, az arabba és spanyolba is, de túl messzire nem jutottam.
8/15 anonim válasza:
angol felső, német közép, meg ugye magyar anyanyelvi.
10/15 anonim válasza:
Magyar anyanyelvi szint, szlovák anyanyelvi szint, angol C1, orosz B2, német B1. A szlovák miatt perfekt értem a csehet is, de nem beszélem folyékonyan, csak meg tudom magam értetni.
Tanultam finnt, spanyolt, izlandit és olaszt, hanlesz idöm, majd képzem öket.
Szóval, 4 folyékony, és 1 társalgási szint.
21N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!