Kamaszok, hány nyelven beszéltek?
Mióta tanuljátok? Mi a véleményetek róla(mennyire találjátok nehéznek,szeretitek-e stb)?
Kort és nemet,valamint évfolyamot is írjatok légyszi:) Suliválasztás előtt állok,és nyelvi osztályba szeretnék jelentkezni,de még nem döntöttem el,milyen nyelvre. Köszönöm!
Angolt 6. éve tanulok, az már szinte mindenhol alap hogy kell tudni (pl.: munkahelyeken)
Második nyelvként a spanyolt választottam, szerintem nem nehéz és különlegesebb is, mivel Magyarországon nem sokan beszélik.
Az én általánosomban két idegen nyelvet tanulunk. Angolt, és szlovákot. Szlovákot már első óta, angolt csak negyedik óta (nem értem, miért ilyen későn, de mindegy). Angolt szeretem, könnyű nyelv, szlovákot nem szeretem, nem is könnyű, de mindkettőből ötös vagyok.
Ha gimibe megyek, ott az angol mellett a franciát fogom második nyelvnek tanulni.
13/L szeptembertől 8.o
8 év angol, 4 év német. Most voltam 12.es, de nyelvi előkészítős osztályba járok, így csak jövőre érettségizek. Az angolt 8 év után már untam, felsőfokon tudom, nem nagy cucc, szerintem könnyű nyelv. A némettel már nagyobb problémáim vannak. Nem igazán megy a nyelvtan, számomra az angol sokkal logikusabb volt. A németben nem találok semmi logikát... Magát a nyelvet szeretem, de tanulni nem. Mellesleg miota ebbe az iskolaba jarok, minden egyes tanárunktol meghallgattuk, hogy Magyarországon ló***rt se érünk a némettel. Angol kell, francia és egy latin nyelv (olasz,spanyol,stb). Ettől függetlenül örülök, hogy nagyjábol értek németül. Annak nem örülök, hogy tök feleslegesen jöttem nyelvi előkészítőre, ha szarok a tanárok... Az osztályátlag a német nyelvi előkészítős osztályban 12.ben németből 2,4. Mindenki a kettesért küzd, van 1-2 3mas.
18L
9 év angol, kéttannyelvű általánosba jártam úgyhogy egyáltalán nem tartom nehéznek, a legtöbb témáról tudok beszélni, nagyon szeretem és minden alkalmat megragadok hogy angolul beszéljek vagy olvassak, filmezni is csak angolul szoktam.
1 év német, na ez már nehezebb, angol után nagyon nem tudom megszokni a nemeket és a ragozást (talán azért is mert az angolt nem nyelvtanközpontúan tanultuk) de szeretem, és egyre jobban megszokom a hangzását.
16/L 9. o-t végeztem
Romániában élek, ezért a románt még itthon megtanították nekem, a magyarral egyszerre. 14 éve tanulom az angolt, most készülök felsőfokú nyelvvizsgára. 3 hónapja tanulok spanyolt és olaszt és 3 éve németet, de a spanyol sokkal jobban megy mint a német eddig, de igyekszem.:)
16/L 11.es leszek szeptembertől
Németül, angolul jól beszélek. (kicsit jobban mint középszint)
Pár hónapja kezdtem norvégul tanulni. Imádom:) De viszonylag nehéznek találom :/
18L, szeptembertől 12.-es
Nyilván magyar.
Angolt ki merem jelenteni, hogy folyékonyan. Nem ismerek minden szót (de hát magyarból se...) viszont gond nélkül olvasok könyveket, nézek filmeket (igaz néha angol felirattal) és beszélgetek emberekkel a neten vagy élőben (múlt hónapban volt lehetőségem kipróbálni magam Angliában, többször elegyedtem beszélgetésbe). Szinte természetesen jön már, sokszor kapom magam rajta, hogy valamire egy angol kifejezés jut eszembe. 11 éve tanulom, most lesz 12, ha az ovis előkészítő angolt is számoljuk :) A középfokú nyelvvizsgám majdnem tökéletes lett, mostk észülök felsőfokra, ezzel szeretnék majd foglalkozni, valami tolmács, fordíót, nyelvtanár-féleséget.
A németet két éve tanulom, az angolhoz hasonlítva nem olyan nehéz, viszont nehezebbnek találom a ragozások miatt, hogy minden főnévnek neme van, és így kell ragozni hozzá mindent. Viszont megtanulható, és errefelé hasznos, ha beszélem. Szeretnék majd nyelvvizsgát, el is mentem német faktra.
Szeretnék majd olaszt vagy franciát is tanulni, a francia hangzása nagyon tetszik, és barátnőim akik tanulják azt mondják, nem annyira nehéz.
16/L/most leszek 11.-es.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!