Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok, hány nyelven beszéltek?

Kamaszok, hány nyelven beszéltek?

Figyelt kérdés

Mióta tanuljátok? Mi a véleményetek róla(mennyire találjátok nehéznek,szeretitek-e stb)?

Kort és nemet,valamint évfolyamot is írjatok légyszi:) Suliválasztás előtt állok,és nyelvi osztályba szeretnék jelentkezni,de még nem döntöttem el,milyen nyelvre. Köszönöm!

2014. jún. 21. 10:18
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Angolt 9 éve tanulok, tavaly tettem le a középfokút, jelenleg jó úton haladok a felsőfokú felé, jövőre le szeretnék érettségizni előrehozottan. Nekem sosem volt vele különösebb gondom, egyszerű nyelvnek tartom.

Németet csak szeptember óta, de ezt választottam első nyelvnek, úgyhogy egész jól haladok, érettségi mellé mindenképpen szeretném, ha ebből is lenne középfokú. Ahhoz képest, hogy mindenki mennyire gyűlöli, én nagyon szeretem. Viszont nehéz. Az igeidők még hagyján, nekem a névelős mizériával gyűlt meg a bajom.

15/L

2014. jún. 21. 15:22
 12/32 anonim ***** válasza:
100%

Hat Romaniaban elek de magyar vagyok, magyar altalanosba jartam de 9.tol atmentem roman iskolaba, szoval romanul is es magyarul is anyanyelvi szinten beszelek. Angolul folyekonyan beszelek, bar mivel beszelve tanultam meg a nyelvet Amerikaban, es nem konyvekbol, ezert a nyelvtanon meg nem tokeletes, de a szokincs megvan es mar kb barmirol el tudok beszelgetni angolul kisebb nyelvtani hibakkal. Tavaly ota nemetet is tanulok, jobban mondva suliba van heti 2 ora nemetem, de a tanar miatt nem igazan erdekel, oszinten eleg nehez nyelvnek tunik ezert nem is igazan kinlodok megtanulni.

16/F

2014. jún. 21. 16:21
 13/32 anonim ***** válasza:
100%

11 eve tanulok angolt.

Gimibe nemetet fogom elkezdeni.

2014. jún. 21. 21:31
 14/32 anonim ***** válasza:
100%

Magyar - 17 éve, nyilván, mivel az anyanyelvem :)

Angol - 1. osztály óta, tehát 10 éve - szerintem elég könnyű nyelv, és nagyon szeretem :)

Szerb - Szintén 1. osztály óta, sajnos, mivel vajdasági vagyok... Az angolhoz képest sokkal nehezebb, ezt szerintem mutatja az is, hogy angolból sokkal jobb vagyok, pedig ugyanannyi ideje tanulom, + meg vagyok áldva sok szerb rokonnal, akik magyarul egy szót sem tudnak, és olyankor brillíroznom kell. De mégis.

Német - 5. osztály óta, tehát 6 éve. Nem annyira szeretem, és elég nehéznek is tartom, de az angol mellett talán ez a leghasználhatóbb nyelv.

Egyébként hangzás alapján nekem a spanyol tetszik legjobban, kb. 8 éves korom óta oda vagyok érte, és szeretném tanulni, de sajnos ebben a porfészekben lehetőség sincs rá, bár egyébként sem lenne rá időm mostanában. Ezenkívül a francia érdekel még.

17L, és 11.-es leszek szeptembertől.

2014. jún. 21. 21:31
 15/32 anonim ***** válasza:
69%
magyar 17 éve (anyanyelv), spanyol 3 éve (majdnem folyékonyan)imádom csak a tanárok alkalmanként azt várják,hogy mindent perfektül tudjunk, angol 8 éve (nem tudok semmit)
2014. jún. 21. 22:15
 16/32 anonim ***** válasza:
100%
bár én már nem vagyok kamasz, 21 vagyok. Angol a második nyelvem, külföldön élek, és már anyanyelvszinten beszélem, és most kezdem a spanyolt (második rész, vagy hogy mondják. Szóval már egy spanyol tanfolyamon túl vagyok, és most jön a következő)
2014. jún. 21. 22:36
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Angolul tanulok 11 éve, és imádom. :) Ezzel a nyelvvel kapcsolatban képzelem el a jövőmet, tolmács szeretnék lenni. Különösen jó benne, hogy ez a világban a fő kommunikációs nyelv, szinte mindenkivel tudsz szót váltani rajta keresztül, a külföldi cikkek és érdekes/haszontalan cuccok zöme is angolul van, tehát mindenképpen érdemes. :D C1 nyelvvizsgám van belőle.

Németül középfokon beszélek, 3 éve, épp most lett meg a B2 nyelvvizsgám. :) Utálom, és örülök, hogy letudtam. A nyelvtanát nem szeretem, de szerintem nagyban hozzájárultak az eddigi tanáraim is. 5 darab volt, mindről kisregényt tudnék írni. :)

Szeretnék megtanulni franciául, olaszul, spanyolul, románul, lehet, valami keleti vagy északi nyelven is... :) Ebből az olasz a legmegvalósíthatóbb, többit nemnagyon oktatják errefelé.

És nyilván beszélek az anyanyelvemen, magyarul is. :)

17/L, jövőre végzős.

2014. jún. 21. 22:38
 18/32 anonim ***** válasza:
100%

Németet tanulok 7 éves korom óta.Szeretem a nyelvet és jó is vagyok belőle,nem találom túl nehéznek,ennyi idő után,kb.alapfok,mert heti 5-6x tanulom,most nyáron is gyakorolni,tanulni fogom.A rossz,hogy a tanárnő elég kivételezős. Jövőre (7.-ben)felveszem az angolt,de most is beszélem kicsit. Kedves Kérdező,szerintem az angolt válaszd,mert az világnyelv és egyszerű megtanulni,esetleg mellé plusz nyelvként franciát,spanyolt vagy németet. Sok sikert!:)

13/L

2014. jún. 21. 23:09
 19/32 anonim ***** válasza:
100%

12 évig tanultam angolt,így természetesen nagyon jól megy,szeretem is.

Németet 4 évig tanultam,az kicsit nehézkesebb már.

19/L

2014. jún. 22. 00:03
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

9 éve tanulok angolul, tavaly tettem le a középszintű nyelvvizsgát. Régen nagyon utáltam, de az elmúlt 2 évben valamiért nagyon megszerettem. :) Most már azt is eltudnám képzelni, hogy a jövőben angol nyelvterületen éljem le az életem.

18/F Most végeztem a középiskolával.

2014. jún. 22. 14:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!