Kamaszok, hány nyelven beszéltek?
Mióta tanuljátok? Mi a véleményetek róla(mennyire találjátok nehéznek,szeretitek-e stb)?
Kort és nemet,valamint évfolyamot is írjatok légyszi:) Suliválasztás előtt állok,és nyelvi osztályba szeretnék jelentkezni,de még nem döntöttem el,milyen nyelvre. Köszönöm!
Magyaron kívül angolt tanulok nyolc éve (ősszel angol tagozatra megyek). Imádom!!!! Könnyű . Hogy mennyire megy?
Alapszinten(!!!!) folyékonyan tudok beszélni. Ebbe az is sokat segített hogy olvastam angolul könyveket nézek angolul filmeket videókat és a zenéknek is mindig megnézem a szövegét :))
Németet kb. egy éve tanulok maszekba , de jövőre úgy is kell rendesen.
Magyarul.
Németül 6 éve tanulok, de ez kb. így nézett ki:
Másodikban megtanították különnémeten az alapokat.
Harmadikban ÉS negyedikben megtanították a többieknek, amit én már tudtam. Úgy kerültünk ki a tanár kezei alól, hogy azt se tudtuk, mi fán terem az igeragozás. A létigét is csak harmadik személyig tudtuk. Szóval sokat ért.
Ötödikben szintén ilyen nagyon jó tanár, UGYANAZT megtanultuk, amit már harmadikban és negyedikben.
Hatodikban végre kaptunk egy normális tanárt. Újra, alapoktól. Szóval akár azt is mondhatnám, hogy két éve tanulom...
Angolul tanulok tavaly október óta. Külön angol, természetesen. Elvileg ügyes vagyok, gyakorlatilag szerintem sokkal többet tudnék, mert időnként vannak helyzetek, mikor lazán beszélek, máskor meg alig tudom összehozni a mondatot.
Vélemény...Hm.
A némettel, mint első nyelvvel jól kiszúrtak velem a szüleim. Ez mellé nyilván csak angolt vehetek fel, mert anélkül semmire nem lehet menni. Pedig szívesen tanulnék oroszul, mert miért ne? :) Nem haszontalanabb, mint a német. Persze, ők úgy gondolták, majd Ausztriában élek a népi cserépedény osztrákok között...
A német nehéz. Nehezek a névelők, az igeragozás, minden. Egy idő után könnyebb lesz, de na. (Egyébként színötös vagyok belőle) A kiejtése viszont könnyű. Ezt így ejtik, és pont. Ennyi. (Jó, én mondjuk csak írni tudok, beszélni nem annyira, de ennyit le tudtam szűrni)
Az angol kicsit könnyebb. Amit nagyon nem bírok benne, az a kiejtése. Különösen az ilyeneket, hogy a read egyik igeidőben "ríd" a másikban meg "red". Hát banyek. Az írásuk is érdekes dolog, de azt legalább kezdem érezni.
Ami mindkettőre igaz, hogy egyék meg a 12 igeidejüket.
Minek nekik annyi?
14/L, most fejeztem be a hetediket.
Angol, német, nagyon alap francia és holland.
Angolt tanárral 4 évet "tanultam", első osztálytól 3-ig, majd 9.-ben folytattam. Mindig előrébb voltam, mint az osztály/csoport, úgyhogy az angol órákat átaludtam.
Mióta eszemet tudom használom az angolt, pedig Magyarországon élek születésem óta, és otthon is csak magyarul beszélünk. Most ősszel lesz meg a felsőfokúm.
Egyszerű, primitív nyelv. Szeretem, olyan, mintha a "második anyanyelvem" lenne.
Németet 4 évig tanultam, az általános iskola felső tagozatában. Alapfokú nyelvvizsgám van, de nagyon sokat felejtettem.
Nehezebb mint az angol, de nem a világ vége. Ezt is szeretem, de az angollal ellentétben ezzel sokat kellett vesződnöm. Rengeteg igeidő, bonyolult szórend, idegesítő névelők, és még sorolhatnám. Idegörlő tud lenni a magolás.
Franciát kb. 1 éve tanulok, magamtól. Gyönyörű nyelv, de nehéz is. Az írástól kivagyok.
Hollandot 2 éve tanulok, az első évben intenzíven gyakoroltam, "tanítottam magam", akkor simán mentek az alapfokú nyelvvizsga feladatok, de az elmúlt egy évben sajnos más tárgyakra kellett koncentrálnom, így nem maradt sok időm a Hollandra. Ha nem is olyan könnyen, mint régen, de az alapfokú írásbeli valószínűleg meglenne.
A 4 nyelv közül a holland tetszik a legjobban. Nem tudom megmagyarázni, miért. Megfogott a nyelv, és a kultúra.
16/f, 10. osztály
9 éve tanulok németül és nagyon szeretem. Sokan írják, hogy nehéz az igeidő, a névelők, a szórendek, de szerintem épp ettől izgalmas:) Nekem az angollal gyűlt meg a bajom, idén kezdtem tanulni, borzalmasan nehéz, és sajnos ez a legfontosabb nyelv:(
10 - be megyek 16/L
Magyar ugyebár.Angolul folyékonyan beszélek,szlovákul kozépfokon,arabot tanulom,spanyolt jovore kezdem.
15/L
5 nyelven :)
Angolt 8 éve tanulom (suliban), imádom, anyanyelvi szinten beszélem.
Magyar és szerb. Szerbiában élek, magyar nyelvterületen, tehát mindkettőt beszélem. A szerbet utálom (nekem nagyon nehéz, durva nyelv). Alig tanultam meg.
Németet 4 éve tanulok (szintén suli), ezt is nagyon szeretem, alapszinten mindent el tudok mondani.
Spanyol. Ezt otthon tanulom, csak szórakozásból. Szeretem nézni a megdöbbent fejeket mikor hirtelen elkezdek spanyolul beszélni :D
Picit tudok svédül, norvégul, olaszul, portugálul, horvátul, latinul, franciául... De ez csak elenyésző, tudok kérni a boltban tejet-kenyeret meg ilyenek.
14l
Magyar, angol, orosz, román
magyar az anyanyelvem, többit tanulom.
Magyar anyanyelvi szint, szlovák és angol folyékonyan (a szlovákot még otthon elkezdték tanítani, angolul 11 éve tanulok), német alapfok, de fejlesztem, orosz szintén alapfok.
20l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!