Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszok és szüleik! Vélemény?...

Kamaszok és szüleik! Vélemény? (bőv. Lent)

Figyelt kérdés

Július elején a barátnőmmel egy kisebb fesztiválra megyek, ami a városunkban kerül megrendezésre, kb. 10 perc sétára a házunktól. A szüleim elengedtek, ahogyan tavaly is.

Tavaly mondták, hogy addig maradjak, ameddig jól érzem magam, mégis, 10-re már itthon voltam. Nem mertem tovább maradni, és nem azért, mert lekiabálnának vagy valami, csak tudom, hogy mennyire aggódnak értem a szüleim és nem akartam őket még több izgulásnak kitenni. Óránként telefonáltam és értesítettem őket, hogy nyugodtan legyenek.

Mint kiderült, ők nem izgultak, mivel folyton hívtam őket, a nagymamám viszont halálra izgulta magát, hogy hol van a gyerek ilyen későn.

Ebben az évben szeretnék a barátnőmhöz hasonlóan én is fél 3-ig, 3-ig maradni és szórakozni, csak féltem a szüleimet. Természetesen most is hívnám őket meg minden, de annyira már ismerem őket, hogy addig úgysem feküdnének le, míg nem értem haza. És ezt mégsem kívánhatom tőlük.

Ez az utolsó nyaram, aztán végiggyakorlatozom az egészet, szóval szeretném ezt az egyet emlékezetessé tenni.

Egyébként megbízhatónak tartom magam, nem cigizek, nem iszom alkoholt, nem drogzok, egész évben sehová nem járok bulizni, színötös tanuló vagyok, szóval ilyen téren nem féltenének...

Szerintetek mégis mit tegyek? Annyira szeretnék sokáig maradni, közben viszont nem akarom, hogy túlzottan aggódjanak.

18/L

2014. jún. 20. 15:46
 1/9 A kérdező kommentje:

Csak normális válaszokat légyszi! :)

És bocsi, amiért ilyen hosszú lett...

2014. jún. 20. 15:57
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
A kérdésed olvasása közben azt hittem, 16 év körül lehetsz, megdöbbentem, hogy 18 évesen vannak ilyen gondjaid. Ennyi idősen már hozzá kell szoknia a szüleidnek ahhoz, hogy nem vagy otthon egész nap, és nem tudnak mindig vigyázni rád. Természetes, hogy aggódnak, de gondolj bele: veled egykorúak más városba, más országba költöznek a továbbtanulás érdekében, és hiába aggódnak a szülők, senki sem mond le az álmairól csak azért, hogy ne aggódjanak. Érdemes minél előbb szoktatnod őket ilyen helyzetekkel, hiszen pár év múlva kirepülsz a családi fészekből, saját otthonod lesz, és hidd el, nem fogod tudni óránként hívogatni őket minden nap.
2014. jún. 20. 16:13
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Maradj és élvezd! Ők meg vagy alszanak, vagy nem. A saját tetteidért vállalhatsz felelősséget, azért, hogy ők mit tesznek vagy nem tesznek, nem. Szórakozz egy jót! N30
2014. jún. 20. 16:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekik és neked is ideje megszokni, hogy felnőttél :)

Nyilván mindent megtettek, hogy értelmes, megbízható, talprarsett lányt neveljenek belőled. Amennyibem ez sikerült, úgy nincs semmi különösebb aggódnivalójuk :)

Mondjuk annyi, hogy akármilyen közel is van, éjjel ne mászkálj egyedül! De amúgy érezd jól magad és ne hívogasd őket csak légy elérhető. Jó szórakozást!

2014. jún. 20. 19:41
 5/9 anonim ***** válasza:
Maradj kint,és nyugodj meg,megfogják engedni,ja és vigyél magaddal lakáskulcsot,így ők nyugodtan feküdhetnek le!
2014. jún. 20. 20:21
 6/9 anonim ***** válasza:
felnőtt ember vagy, addig maradj, amíg jól érzed magad. Tényleg úgy jött le, mintha egy 14 éves lány lennél... kicsit enged ki a gőzt, az egész évi hajtást, bulizz egy nagyot... nem kell inni, cigizni, csak felszabadultan jól érezni magad és nem azon aggódni, hogy a Szüleid mit gondolnak erről... lehet inkább ők is örülnek, hogy kimozdulsz kicsit... szerintem későn érő típus vagy, a hasonló korú lányok már nem kérnek engedélyt, hogy elmennek és nem aggodalmaskodnak ilyen dolgokon, hogy meddig maradjanak
2014. jún. 20. 21:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szüleid annak ellenére hogy közel vagy, megbízható 18 éves lány vagy, hívod őket és elengedtek "ameddig szeretnél" nem alszanak 3-ig mert aggódnak, akkor az az ő dolguk, és ha ez zavarja őket akkor maguknak okozták a gondot. Menj, érezd jól magad, és akarj felnőni. Írásod alapján 15-nek tippeltelek.
2014. jún. 21. 11:59
 8/9 anonim ***** válasza:
Ember, 18 vagy, lazulj már.
2014. jún. 27. 13:04
 9/9 anonim ***** válasza:
Én 18 évesen napokig nem mentem haza, nemhogy egy éjszakáig.
2014. jún. 27. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!