Miben különbözik a mai kamaszok neveltetése a szüleik neveltetésétől?
Ma már elnézőbbek, engedékenyebbek is.
Na meg a mi szüleinknél még az volt a divat, természetes, kényszer hogy érettségi, szakmunkás után azonnal munkába álltak, állították a gyereket.
Most meg inkább az van, hogy eltartalak 25-30 éves korodig addig te csak tanulj.Persze tisztelet a kivételnek.
A mai szülők egy részét még nagyon szigorúan nevelték, meg sem próbálták megérteni őket, ezért sokat hazudtak a szüleiknek, nem tudtak megbízni bennük.
Ő elhatározták, hogy máshogy fogják csinálni, és átestek a ló túloldalára, és meg sem próbálnak ésszerű korlátokat sem felállítani a gyerekeikkel szemben. Ebből lesznek a "Tudom, hogy a 15 éves gyermekem dohányzik, ezért inkább megengedem neki otthon is", a "Nem tudom megakadályozni, hogy az általános iskolás lányom nemi életet éljen", meg a "Gimnazista fiam állandóan fáradt, mert hajnalig netezik, de hát nem tehetek ellene semmit" - típusú szülők.
Amit írtam, egyáltalán nem általános, tudom, vannak szép számmal, akik nem ilyenek, de sajnos gyakori.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!