Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek mennyire esik...

Szerintetek mennyire esik rosszul egy Székelynek ha lerománozzák vagy egy Palócnak ha leszlovákozzák?

Figyelt kérdés

2015. júl. 28. 09:26
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
83%

Ne játszd a hülyét, mert nem áll jól.

A székelynek az állampolgársága román, ha az. A palócnak meg vagy magyar, vagy szlovák, ha az. Ezek népnevek.

A székely az székely Romániában is, Venezuelában is, bármi is az állampolgársága.

A hangsúly a LE szócskán van. Lerománozzák, lepalócozzák, azaz LEnézik.

2015. júl. 28. 15:05
 12/17 A kérdező kommentje:
Ha megkérhetem hagyjátok abba a veszekedés, nem vita céljából írtam ki a kérdést
2015. júl. 28. 15:12
 13/17 anonim ***** válasza:
0%

Csíra és gyökér te vagy.

Semmi közöd senkinek a neveléséhez.

Igen, ha valaki megszerezte az állampolgárságot, akkor onnantól jogosan használhatja.

Ha meg nincs, akkor mire fel használná?

Ha én németnek érzem magam, mert valaha az őseim azok voltak, akkor én mondjam magam németnek? Hát nem így működik.

Nem nevelt át engem semmiféle politikai hatalom, de az ilyen nyomi kis senkiket nem bírom. Igenis van bennem nemzeti érzelem, sőt nagy hungarista voltam valamikor, csak ma már mindenki az, mert divat lett. Én már akkor komolyan vettem ezt, amikor nem volt minden kis 12 éves kölyök hungarista.

Na rágódjatok tovább a csonton, nektek ennyi jutott, nekem van életem is. :)

2015. júl. 28. 15:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Tényleg nem mindegy, hogy állampolgárságról vagy nemzetiségről beszélünk, de ez egy adott szituációban általában nyilvánvaló. Így ha éppen egy olyan téma van amiben az állampolgárság dönt el valamit, akkor beszélhetünk úgy hogy a székely ismerőst románnak nevezzük. Ha kevésbé ismerjük az illetőt és biztosra akarunk menni, hogy ne legyen sértődés, akkor kimondjuk rendesen hogy román állampolgár és nem csak azt, hogy román.

Nem értem miért kell emiatt egymásnak esni, szerintem ez olyan egyszerű :)

2015. júl. 29. 17:36
 15/17 anonim válasza:
ANNYIRA , HOGY LEGSZIVESEBBEN KIPRÓBÁLNÁM RAJTA HOGY VÁGE MÉG A BICSKÁM !!
2016. jún. 18. 21:33
 16/17 anonim ***** válasza:

felvidéki vagyok,itt magyar,Magyarországon szlovák.UK-ban meg "valami" K-európai.

nem nagyon érdekel.

2016. jún. 23. 19:01
 17/17 anonim ***** válasza:

7 ha ennyire buta vagy legalább ne hangoztasd, kérlek mert ez már fáj.

Aztán a következő valamelyik sorban, ha felmenőid németek voltak akkor te sváb vagy.

Erdélyi vagyok és nem érdekel, ha lerománoznak, olyankor arra gondolok, bár csak ti is beszélnétek néhány nyelvet mert borzalmas akcentusotok van külföldön , a kinai után a legrosszabb.

2016. dec. 22. 23:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!