Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek mennyire esik...

Szerintetek mennyire esik rosszul egy Székelynek ha lerománozzák vagy egy Palócnak ha leszlovákozzák?

Figyelt kérdés

2015. júl. 28. 09:26
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
86%
ugyanúgy,amikor téged lecigányoznak
2015. júl. 28. 09:28
 2/17 anonim ***** válasza:
80%

Anyukám székely. Gyűlöli,hogyha lerománozzák,mivel nem az.

A nagyanyja még a trianon előtti M.o területén született,és amikor anyukája született akkor ő már Romániába született,de a családból senki nem tartotta/tartja magát románnak,mivel nincs egyetlen román rokonunk sem.

Van egy osztálytársam, ő is székely, ha őt lerománozzák,azzal vág vissza,hogy a székelyek a legnagyobb magyarok,és vérig sértődik.

Szóval rosszul esik nekik,mivel magyar anyanyelvűek, magyar szívvel,lélekkel.

Van szlovákiai magyar barátnőm, őt mérhetetlenül idegesíti,hogyha leszlovákozzák.Tehát neki se esik jól.

2015. júl. 28. 10:11
 3/17 anonim ***** válasza:

Székely és Palóc családnevű embereket kérdezel?

Szerintem egy művelt székelynek és palócnak a rossz helyesírásod is rosszul esik.

Menj ki nyugatra, ahol sűrűbben előfordul magyar ember. No ott az is fájni fog, ha magyarként lemagyaroznak.

Egyébként nem az a baj, nem az fáj, ha egy felvidéki magyarra azt mondják, hogy szlovák, székelyre, hogy román. A lekezelő hangnem az, ami szúr.

2015. júl. 28. 10:37
 4/17 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy itthon is lehet hallani ahogyan a székelyeket lerománozzák :(
2015. júl. 28. 11:36
 5/17 anonim ***** válasza:
68%

a "palóc" az nem egy létező etnikai csoport.

Móricz Zsigmond kreálta ezt a szót a nográdi mocsaras vidéken élő emberekre.

Egyébként ha valaki egy székely embert le románoz az nem a székely ember számára sértő, hanem annak a baromnak aki nem ismeri a saját népét, történelmét és ez álltal lerománoz egy székelyt.

2015. júl. 28. 12:13
 6/17 anonim ***** válasza:
5-ös, ezt a palóc eredetet majd meséld el a történészeknek is, hátha megeszik. Nem valószínű!
2015. júl. 28. 12:16
 7/17 anonim ***** válasza:
24%

Mi a hivatalos állampolgársága?

Mert akinek román személyigazolványa van (már ha ott is ez a neve), az román, akármilyen nyelven is beszél.

Én sem attól leszek magyar, hogy a szüleim magyarok, hanem hogy nekem magamnak magyar az állampolgárságom.

Meg az se nagyon számít, hogy milyen nyelvet beszélek.

Ha megtanultam angolul, attól én még nem lettem angol.

Magyar állampolgár vagyok.

Aki román állampolgár, az ne sértődjön meg, ha azt mondják neki, román. Ugyanez a szlovákkal is.

Most attól, hogy 100 éve a dédnagyapja magyar volt, attól 2015-ben a dédunoka nem lesz az.

2015. júl. 28. 14:57
 8/17 anonim ***** válasza:
58%

7-es! Akkor a cigányra se mondjuk, hogy cigány, a zsidóra, hogy zsidó, a svábra, kunra és így tovább, senkire sem. Igaz.

Milyen kár, hogy sok nagy gondolkodónk ezt másképpen látta, s a sokszínűségünket megtartani igyekezett!

Nevetséges vagy!

2015. júl. 28. 15:00
 9/17 anonim ***** válasza:
8%
Te meg szánalmas.
2015. júl. 28. 15:01
 10/17 anonim ***** válasza:
28%

Mit írsz be egy adóbevallásra?

Állampolgársága: palóc???????????????

2015. júl. 28. 15:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!