Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Van szükség művészekre/művésze...

Van szükség művészekre/művészetekre?

Figyelt kérdés
2015. júl. 13. 22:27
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, de eléggé eltért a dolog.

"Inkább a szórakoztató művészetre gondolsz, mint a zene, festészet?"

Igen, inkább így, és gondolnom kellett volna rá, hogy valaki minden kérdést elkezd boncolgatni. A Dávid-szobor, ha egyedül egy lakatlan szigetlen rekedek vele, akkor is a férfiideál marad, a szépsége nem változik, mert ez az egyetlen célja. A hegesztett akármi, ha szerinted szép, lehet ott is az, de elsődleges célját elveszti a szigeten, mert nincs mihez hozzáhegeszteni.

2015. júl. 14. 12:23
 12/17 anonim ***** válasza:

Kinek mi a szép? :) Mert ez alapján, ha én szépnek találom, hogy rajzolok egy lapra egy vonalat, akkor az is művészet?

A művészetet mindig az adott kor határozta meg, akárcsak a szépségideált.

Magának a szórakoztató művészetnek, mivel nem gépek vagyunk, szerintem van értelme. Megnyugtat, ellazít, feldob, stb. Színesebbé teszi az életet.

2015. júl. 14. 13:42
 13/17 A kérdező kommentje:

"Kinek mi a szép? :) Mert ez alapján, ha én szépnek találom, hogy rajzolok egy lapra egy vonalat, akkor az is művészet? "

Mint mondtam, a művészet első célja, hogy szép legyen. De ettől még nem művészet azonnal minden, ami szép. Például a fogorvos célja, hogy kihúzza a fogad, például. Pedig azt a szomszéd Jancsi is ki tudja verni, de azért nem fogorvos.

2015. júl. 15. 00:23
 14/17 anonim ***** válasza:

Nekem is lehet célom, hogy szép vonalat alkossak. :) Tudom, hogy ez elég szélsőséges példa, de akkor nézzünk 1-2 festményt. Fogják és rádobálják a festékgolyót a vászonra és tádám, több milliót érő remekmű. Pedig bárki megtudná csinálni, csak épp nem olyan sznob környezetben mozog.

Itt kicsit jobban leírják! :)

[link]

2015. júl. 15. 00:27
 15/17 A kérdező kommentje:
De nem fizetne érte bárki, csak azért, mert valaki igen. De térjünk vissza az eredeti kérdéshez.
2015. júl. 15. 17:38
 16/17 A kérdező kommentje:
Hogy szükség van-e rájuk, azt nem tudom, de nagyon jó, hogy vannak.
2019. nov. 3. 20:08
 17/17 A kérdező kommentje:
Basszus, ez a saját kérdésem? XD Na, ezt enm tudtam. :D
2019. nov. 3. 20:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!