Van szükség művészekre/művészetekre?
Köszi a válaszokat, de eléggé eltért a dolog.
"Inkább a szórakoztató művészetre gondolsz, mint a zene, festészet?"
Igen, inkább így, és gondolnom kellett volna rá, hogy valaki minden kérdést elkezd boncolgatni. A Dávid-szobor, ha egyedül egy lakatlan szigetlen rekedek vele, akkor is a férfiideál marad, a szépsége nem változik, mert ez az egyetlen célja. A hegesztett akármi, ha szerinted szép, lehet ott is az, de elsődleges célját elveszti a szigeten, mert nincs mihez hozzáhegeszteni.
Kinek mi a szép? :) Mert ez alapján, ha én szépnek találom, hogy rajzolok egy lapra egy vonalat, akkor az is művészet?
A művészetet mindig az adott kor határozta meg, akárcsak a szépségideált.
Magának a szórakoztató művészetnek, mivel nem gépek vagyunk, szerintem van értelme. Megnyugtat, ellazít, feldob, stb. Színesebbé teszi az életet.
"Kinek mi a szép? :) Mert ez alapján, ha én szépnek találom, hogy rajzolok egy lapra egy vonalat, akkor az is művészet? "
Mint mondtam, a művészet első célja, hogy szép legyen. De ettől még nem művészet azonnal minden, ami szép. Például a fogorvos célja, hogy kihúzza a fogad, például. Pedig azt a szomszéd Jancsi is ki tudja verni, de azért nem fogorvos.
Nekem is lehet célom, hogy szép vonalat alkossak. :) Tudom, hogy ez elég szélsőséges példa, de akkor nézzünk 1-2 festményt. Fogják és rádobálják a festékgolyót a vászonra és tádám, több milliót érő remekmű. Pedig bárki megtudná csinálni, csak épp nem olyan sznob környezetben mozog.
Itt kicsit jobban leírják! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!