Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, hogy megváltozzak?...

Mit tegyek, hogy megváltozzak? Egyáltalán megváltozhatok?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy nem vagyok megbékélve önmagammal (önbizalom hiányom van és erre a környezetem sok lapáttal rátett). Kissé bénácska vagyok, rendszerint én produkálom a leggyengébb eredményeket tesi órán. Már az is gondot okoz, ha valaki szembe jön és "manővereznem" kell. Reaktív vagyok, olyan, akit noszogatni kell, aki fél megtenni az első lépést. Félek a kudarctól, attól, hogy csalódást okozok. Hangulati ember vagyok, olyan, aki képes az egyik percben jól elleni a következőben meg sírni. Ezt tetézi, hogy hajlamom van az önsajnálatra és néha a struccpolitikát alkalmazom. Eléggé be vagyok gubódzva, alig járok el valahova, barátaim sincsenek. Nem tudom mi lesz így velem a későbbi életem során, egy munkahelyen. Azt érzem, hogy ilyen nem maradhatok, valahogy össze kéne kapnom magam és megerősítenem magam, de fogalmam sincs hol kezdjek hozzá. Ha valakinek van valami ötlete az írjon, nagyon hálás lennék érte. És ha lehet kérlek ne szemétkedjetek, tudom, szánalmas vagyok, viszont ez igenis komoly problémát jelent nekem. :(

2015. júl. 11. 16:57
1 2 3
 21/22 anonim válasza:

ez nem ilyen egyszerű ám. valakinek segít valakinek nem. elmegy, ha tud/akar beszél, ha nem nem. de most itt példálózni,hogy nekem az ismerősöm így meg úgy...és ha valakinek nincs olyan közeli barátja akivel ezt megtudná beszélni...

ha nem megy el akkor meg nem megy el. de lebeszélni róla nem érdemes! pénzkidobás...ha valaki azt írja egy ideje baja van, és nem talált módot arra,hogy javuljon a helyzet, és ide írja ki a problémáját...na annak is oka van.

2015. júl. 12. 09:42
 22/22 anonim válasza:
Szia!:) én is hasonló cipőben jártam/járok és voltam vele pszichológusnál.Egy alkalom 8ezer forint volt nekem és havi 4x jártam.Nekem nagyon sokat segített, csak az volt a baj, hogy akkor egyéb súlyosabb gondjaim voltak és először azzal kellett foglalkozni, aztán meg már nem volt lehetőségem hozzá járni, csak másik pszichológushoz.Akkor gondoltam már elég lökést kaptam, hogy rendbe szedjem magam, de úgy tűnik mégsem és szeptemberben megyek megint.Szerintem megéri, ja és mellesleg sokkal jobb egy idegennek beszélni a gondjaidról (neki meg titoktartási szerződése van, szóval nem is beszélhet róla másoknak)
2015. júl. 17. 12:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!