Mit tegyek, hogy megváltozzak? Egyáltalán megváltozhatok?
Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy nem vagyok megbékélve önmagammal (önbizalom hiányom van és erre a környezetem sok lapáttal rátett). Kissé bénácska vagyok, rendszerint én produkálom a leggyengébb eredményeket tesi órán. Már az is gondot okoz, ha valaki szembe jön és "manővereznem" kell. Reaktív vagyok, olyan, akit noszogatni kell, aki fél megtenni az első lépést. Félek a kudarctól, attól, hogy csalódást okozok. Hangulati ember vagyok, olyan, aki képes az egyik percben jól elleni a következőben meg sírni. Ezt tetézi, hogy hajlamom van az önsajnálatra és néha a struccpolitikát alkalmazom. Eléggé be vagyok gubódzva, alig járok el valahova, barátaim sincsenek. Nem tudom mi lesz így velem a későbbi életem során, egy munkahelyen. Azt érzem, hogy ilyen nem maradhatok, valahogy össze kéne kapnom magam és megerősítenem magam, de fogalmam sincs hol kezdjek hozzá. Ha valakinek van valami ötlete az írjon, nagyon hálás lennék érte. És ha lehet kérlek ne szemétkedjetek, tudom, szánalmas vagyok, viszont ez igenis komoly problémát jelent nekem. :(2015. júl. 11. 16:57
11/22 A kérdező kommentje:
Igazad van utolsó, mégis ő a szakember, ő gyakran jobban átlátja az igazi problémát, mint mi. 9-es ment az üzenet. :)
2015. júl. 11. 17:36
12/22 anonim válasza:
értem...nemtudom mész-e tovább egyetemre, ott az emberben nagyot szokott fordulni a kocka általában. habár én ami néha ott folyik meg a gólyatáborokban elitélem, de ezt meg lehet én teszem rosszul. (nem az alkoholra gondolok)... még egy okoskodás : társasági szempontból vállalj el mindent! akárhová hív akárki! én is most ezt csinálom...olyan emberrel is elmegyek valahova akivel azelőtt soha, ott meg van hogy találkozom más emberkékkel, akik között találok olyat, akivel jól eltudok beszélgetni...na ez is adhat önbizalmat...ami nem megy, azt erőltetni kell :)
13/22 anonim válasza:
közösségbe kő menni (vallási/ hobbi/ijászat,néptánc,akármi/, sport / önkéntes vagy diákmunka / )
14/22 anonim válasza:
Úgy gondolom meg tapasztalom ,hogy ezekben a közösségekben sok az olyan ember, akik a társasághiány miatt kerültek oda. Jobban egymásra is találnak lelkileg. Én meg ezeket leírhattam volna egy postban nem 5ben, de ez most így sikerült...
15/22 A kérdező kommentje:
Ez lehet igaz, hiszen ott az ember nincs egyedül, kevésbé sajnáltatja magát és elterelődik a figyelme. Csak nem tudom erre lenne-e elég időm. Mostanában sokat dolgozom és szerintem suli időben se leszek időmilliárdos, mert jövőre érettségi amire rá kell majd rendesen hajtani.
2015. júl. 11. 17:51
16/22 anonim válasza:
Én is hasonló vagyok, mint amiket leírtál. Sajnos még nem sikerült változtatnom. Egy normális pár találása szerintem megoldást jelenthet ezekre a problémákra. 21/f
17/22 A kérdező kommentje:
Lehet, de egyenlőre nincs sok biztos pont az életemben, olyan, mintha minden borulni látszana. Az elmúlt pár napban főleg ott van bennem az az érzés, hogy nem tudom mikor borulhat minden és bármikor megindulhat megállíthatatlan lavinaként.
2015. júl. 11. 18:08
18/22 anonim válasza:
Szerintem a pszichológus csak a pénzedet rabolja. Inkább barátot kéne szerezned, aki meghallgat, akinek kiöntheted minden bánatod, és persze aki nem tartja szánalmasnak az önsajnáltatást, vagy legalábbis addig amíg van rá okod, addig nem. Én tök nyitott vagyok, és általában vicces. Bárkivel eltudok beszélgetni akinek megvan hozzá a megfelelő intelligenciája, szóval intellektuális. Ennek ellenére nincs senkim, és az egész nyarat teljesen egyedül töltöm. :/ Ha van kedved írhatsz, és beszélhetünk. Aki szeretne magán segíteni, az megoldja. Csak akarni kell. A legtöbb ilyen depis ember nem is akar változni, így nem is fog. Én pedig olyan hülye vagyok, hogy sorozatosan írok mindegyiknek, hátha lesz valami... :D de ezek teljesen reménytelenek.
19/22 anonim válasza:
A pszichológushoz nem feltétlenül kell pénz csak akkor hogyha privátba mész el hozzá de ha időpontot kérsz akkor ingyen van.
Szerintem jobban jársz egy szakemberrel minthogy itt várdd, hogy hátha ír majd valaki valami okosat.
Az orvos csak jobban felismeri, hogy mi a baj forrása és ő biztos jobban tud segíteni mint egy átlag ember.
Vele sokkal őszintébb lehetsz mert amit neki elmondassz arról más biztos nem fog tudni, ugyanis őt titok tartás kötelezi.
20/22 anonim válasza:
A lány barátom olyan dolgokat mond el nekem, amit senki másnak nem mondana, föleg egy idegennek nem. Ennyit a pszichológusról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!