Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek, hogy megváltozzak?...

Mit tegyek, hogy megváltozzak? Egyáltalán megváltozhatok?

Figyelt kérdés
Az a problémám, hogy nem vagyok megbékélve önmagammal (önbizalom hiányom van és erre a környezetem sok lapáttal rátett). Kissé bénácska vagyok, rendszerint én produkálom a leggyengébb eredményeket tesi órán. Már az is gondot okoz, ha valaki szembe jön és "manővereznem" kell. Reaktív vagyok, olyan, akit noszogatni kell, aki fél megtenni az első lépést. Félek a kudarctól, attól, hogy csalódást okozok. Hangulati ember vagyok, olyan, aki képes az egyik percben jól elleni a következőben meg sírni. Ezt tetézi, hogy hajlamom van az önsajnálatra és néha a struccpolitikát alkalmazom. Eléggé be vagyok gubódzva, alig járok el valahova, barátaim sincsenek. Nem tudom mi lesz így velem a későbbi életem során, egy munkahelyen. Azt érzem, hogy ilyen nem maradhatok, valahogy össze kéne kapnom magam és megerősítenem magam, de fogalmam sincs hol kezdjek hozzá. Ha valakinek van valami ötlete az írjon, nagyon hálás lennék érte. És ha lehet kérlek ne szemétkedjetek, tudom, szánalmas vagyok, viszont ez igenis komoly problémát jelent nekem. :(

2015. júl. 11. 16:57
1 2 3
 1/22 anonim válasza:
Szia! hány éves vagy? nekem is vannak ilyen problémáim (leszámítva a tesit), de én már lassan ott tartok,hogy nem fogok változni e téren...most ami helyrebillentett egy kicsit : kitűztem magam elé egy jó nagy célt.És azt is h mit kell tennem a cél eléréséért. El is kezdtem tenni érte, és ez ad egy kis önbizalmat. Persze sokmindent mondanak önbizalomnövelésre, de nekem egyik se nagyon használt...
2015. júl. 11. 17:06
 2/22 anonim ***** válasza:

Menj el pszichológushoz vagy pszichiáterhez!

Ott majd sok tanácsot fogsz majd kapni ami segíteni fog.

2015. júl. 11. 17:07
 3/22 anonim válasza:
Amugy 22/f vagyok.
2015. júl. 11. 17:09
 4/22 A kérdező kommentje:
Alig több, mint egy hét és 18 leszek. Az a baj, hogy nagyon célom sincs. Azt tudom, hogy a banki szektorban, vagy asszisztensként akarok dolgozni. Tudod, egy viszonylag könnyű és egész jól fizető állás, család, gyerekek. De bármi konkrétabb, például, hogy erre, meg arra tanulok tovább, leteszem ezt, meg ezt a végzettséget az nincs.
2015. júl. 11. 17:10
 5/22 anonim válasza:
A pszichologus tényleg nem hülyeség! De a neten is sok olvasni van errol. Már csak itt gyakorikerdeseken is ez minden 3.dik kérdés...
2015. júl. 11. 17:11
 6/22 A kérdező kommentje:
Pszcihológuson én is agyaltam, csak hát mit ne mondjak nem nagyon vet fel minket a pénz és azt se tudom hány alkalom segítene rajtam. 3-4, vagy 10-15?
2015. júl. 11. 17:12
 7/22 anonim válasza:
Jaértem...Párkapcsolattal nem tudom hogy állsz(?) én például tudom h az nekem segítene önbizalom ügyben,csakhát ugye az élet nem ilyen egyszerű...engem még a múlt kísért...
2015. júl. 11. 17:15
 8/22 A kérdező kommentje:
Nincs barátom. Volt már pár és én tényleg igyekeztem is a legjobb felemet mutatni, törekedni arra, hogy a kapcsolat tartalmas legyen és élvezhető. Mégis valahogy mindig sikerült "defektes" fiúkat kifognom, akikkel tehettem bármi 2-3 hónapnál tovább nem ment a dolog. Hülyén hangzik az a "nem az én hibám" duma, de tényleg így van. Volt már amelyik nem tudott belém szeretni, amelyik rájött, hogy neki másmilyen lány kell és aki a végén jött rá, hogy én csak egy fellángolás voltam neki (utóbbi még most is fáj, nem tudtam rendesen elengedni a srácot).
2015. júl. 11. 17:20
 9/22 anonim ***** válasza:
Írj rám, szerintem tudok újat mondani
2015. júl. 11. 17:20
 10/22 anonim válasza:
egyébként... 1 alkalom is sokat segithet szerintem...lehet annyi is elég neked...nem tortenik más, mint a pszichológus elmondja az életedet egy másik szempontból is. elvileg ez a szakmája. és tobbszáu embert meghallgatott már akinek hasonlo bajai vannak...
2015. júl. 11. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!