Egy gyerek nélkül nem lehet boldog, tejes életet élni. Ki ért ezzel egyet, mert én nem!?
Egyet is értek, meg nem is.
Vannak olyanok, akik nem érzik teljesnek az életüket gyerek nélkül, vannak, akik igen, sőt vannak, akiket még a gondolattól is kiráz a hideg, hogy gyerekük legyen, köztük engem is.
Rengetegen beleesnek a hibába, hogy felveszik a kis szemellenzőjüket és nem látnak tovább az saját egójuknál. Képtelenek elfogadni, hogy az emberek nem egyformák, egyiknek ez jelenti a boldogságot, másiknak az. Aztán csak görcsölnek azon, hogy egy-egy tőlük teljesen eltérő lelkivilágú embert meggyőzzenek a saját igazságukról, ha pedig nem sikerül, akkor az a másik ember már csak rossz lehet, mert csak ők éreznek jól, csak az ő igazságuk az igaz, csak az ő életük az etalon. Néha úgy elnézem, hogy akik elutasítják a gyerekvállalást és az anyatigrisek hogy egymásnak esnek ezen az oldalon ebben a témában, mint ha bármit is számítana az ő életükben, hogy a másik hogyan éli a sajátját.
Tanulságos tud lenni.
"mindenkit ledegradálva, aki nem akar gyereket.. "
Hol degradaltam le barkit is? (a minuszt nyomkodo gyokereken kivul?)
Teljes mertekben el tudom fogadni ha valaki nem akar gyereket. Az o dolga, az o elete. Pusztan annyit mondok hogy fogalma sincs mirol mond le, meg akkor sem ha azt hiszi magarol hogy nagyon tudja mert mar latott gyereket az utcan.
Nem értek vele egyet, mert:
1, van, aki tudatosan nem vállal gyereket, mert pl.: ismeri a természetét, hogy nem igazán lenne jó szülő. (számomra nagy kérdés, hogy az ilyen embereket miért kell lenézni... Ők legalább előre gondolkodnak);
2, Számtalan lehetőség van, hogy az ember kibontakoztathassa a kreativitását, felfedezze, lekösse önmagát, ehhez nem kell gyerek, hogy valaki boldog legyen;
3, A gyereknemzés csak 2 dolog miatt "fontos":
a, az egyén bebizonyítsa a biológiai alkalmasságát (viszont ez még nem jelenti azt, hogy jól is tudja nevelni azt a gyereket);
b, akárhogy is tagadja minden szülő: gazdasági vonzata is van a gyereknemzésnek;
Még lenne pár érvem, de talán ez is elég...
Nekem csak az az egy bajom van az 5-ös válasszal, ahogy így most beleolvasok, hogy kb. azt állítja, hogy csak azért mondja, aki mondja, hogy gyerek nélkül is teljes az élete, mert nincs gyereke, ha gyereke lenne, akkor tudná, hogy csakis gyerekkel lehet teljes az élet.
Csakhogy ez így nem mondható el mindenkiről.
Ismerek olyan nőket, akikben a gyerek születése után sem támadt fel az anyai érzés.
Szültek, mert azt sulykolták beléjük, hogy egy gyerek az kell, meg hogy az anyai érzések jönnek maguktól. Aztán ott állnak a gyerekkel és érzelmileg nem igazán tudnak mit kezdeni vele.
Tehát igenis van, aki érzi, hogy nem kell neki gyerek és jól érzi.
"Ismerek olyan nőket, akikben a gyerek születése után sem támadt fel az anyai érzés."
en nem ismerek ilyet egyet sem, de nyilvan rengeteg van uton utfelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!