Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mindenért bűntudatom van?

Mindenért bűntudatom van?

Figyelt kérdés

Az életemben állandó bűntudattal küzdök. Ha már mondanak nekem valamit, amit nem is én követtem el, csak külső szemlélőként tudomásomra jut, már szégyellem magam...

Mitől van ez, borzasztó nehéz megbirkózni vele a mindennapokban?

2015. jún. 15. 22:46
 1/9 gelazso ***** válasza:
ne legyen. senki sem ítélhet feletted!!
2015. jún. 15. 22:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs túl sok önbizalmad, és mindenért képes vagy magadat okolni. Hülyeségekkel nehogy kikészítsd már magad! Így szét fognak cincálni az életben. Miért van olyan miatt bűntudatod, amit nem is te követtél el? Így nem aranyos személy leszel az emberek szemében, hanem lüke és személyiségtelen.
2015. jún. 15. 22:52
 3/9 A kérdező kommentje:
Azért nem egészen így van, meghallgatok valamit félig meddig belefolyok a dolfokba de rögtön megbánom és ki akarok belőle lépni.. Így pontosabb.
2015. jún. 15. 22:54
 4/9 A kérdező kommentje:
Egyébként pont mindenki az egyéniségem látja, és hogy én nem követek el semmi rosszat, valahogy én ezt mégse igy látom és nem tudom miért.
2015. jún. 15. 22:55
 5/9 anonim ***** válasza:
Hát jó nehéz életed lesz, a mai világban azok viszik sokra, akik mindenkin átgázolnak és nem okoz nekik különösebb gondot hazudni, kihasználni másokat, pénzért előnyre szert tenni (szépen megfogalmazva) meg hasonlók. Szerencsére én ilyen vagyok, nemhiába vagyok 25 évesen is roppant sikeres
2015. jún. 15. 22:58
 6/9 A kérdező kommentje:
És még gyerekkoromban is emlékszem, hogy mindenki talált magának egy társaságot, én pedig mindegyik tarsasagba felületesen benne voltam... Na és így talán nem tudtam mindig őszinte maradni minden egyes emberrel, vagy fogalmam sincs a kiváltó okra.
2015. jún. 15. 23:03
 7/9 gelazso ***** válasza:

büntudatot

a szülök nevelik a gyerekbe

2015. jún. 15. 23:06
 8/9 A kérdező kommentje:
Nálam az biztosan nem abbol indult ki.
2015. jún. 15. 23:09
 9/9 anonim ***** válasza:
Akkor esetleg keress fel egy pszichomókust, úgy látszik, mi sajnos nem tudunk így pontos "diagnózist" adni.
2015. jún. 17. 09:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!