Egy ismerősöm egy nagy cégnek az igazgatóhelyettese. Munkanélküli voltam, de nem segített. Mit tettél volna a helyében?
Van egy ismerősöm aki a városunk legnagyobb kiterjedésű cégének az igazgatóhelyettese.
Néhány hónapja munkanélküli lettem és mondtam neki,hogy tudna-e segíteni nekem?
Azzal hitegetett,hogy segít,hogy felvegyenek a céghez.
Azóta már felvettek dolgozni egy másik céghez.
Nem úgy lett volna a legegyenesebb ha azt mondja,hogy nem vesznek fel?Nem vártam volna hiába.
Ha mondjuk te lennél ilyen fejes és a barátod segítséget kér akkor segítenél neki?
Bajban ismerjük meg a barátot.
Ne sajnáld, ne mérgelődj. Tanultál, és tapasztaltál az ilyen ember-tipusból.Ezen felül meg a protekció az sosem egyenes dolog.
A kérdésben még ismerős van, a leírás végén már barát. Nagyon, nagyon nem mindegy. Random ismerőst nem vennék fel, sőt, senki olyat, akiben nem bízom 100%-osan. A saját pozíciómat és jó hírnevemet nem kockáztatnám valami random ismerősért, az biztos.
Két dolog merült fel bennem. Vagy valad van a gond (nem vagy megbízható, tudja, hogy lusta vagy figyelmetlen vagy, stb.), vagy úgy érezte, ennyire nem vagytok jóban és kicsit túlléptél a határon.
Megbízhatatlannak nem mondanám magamat.
Egyébként pedig a barátomnak tartom,fentebb elírás történt.
Egyesek azt mondják hogy külön kell választani az üzletet és a barátságot.Lehet hogy ő is így van vele.
Jól írták a többiek, hogy ez nem annyira egyszerű.
Lehet, hogy körbekérdezett, hogy van-e olyan nyitott pozíció, ahová fel tudnának venni. Ha nincs, akkor annyira ő se tud sok mindent csinálni, mert neki is el kell számolni a főnök felé, neki pedig a tulajdonosok felé.
Főnök/tulajként én se örülnék, ha az ig.helyettes "partizán akció" keretében felvette volna Micikét a nagy semmire, aki csak viszi a pénzt. Egy 160ezer körüli nettó is majdnem havi fél milliójába van a cégnek. Szóval lehet, hogy a barátodat is úgy vágták volna ki, mint macskát sz**ni.
A másik pedig, hogy ha van is üresedés, akkor is csak úgy tud benyomni oda, ha vállalja a felelősséget érted. Márpedig ha nem vagy annyira megfelelő az adott munkakörbe, akkor megint csak őt veszik elő, hogy miért nem úgy alakul a termelékenység, mint azt elvárták.
Magyarul, egy ilyen "kéréssel" Ő CSAK ROSSZUL JÁRHAT, előnye semmiképp se származna a dologból, míg neked gyakorlatilag 0 kockázatot kell vállalnod és csak nyerni tudsz a dolgon.
Szóval, az én véleményem szerint eleve bunkóság ilyen dolgot kérni. Az egy dolog, ha megérdeklődöd, hogy van-e állás és kérsz pár tippet tőle. Az viszont egy másik és a bunkóság netovábbja, ha elvárod tőle, hogy puszira adjon neked állást, miközben ő indokolatlanul nagy kockázatot vállal.
Ami a te kérdésedből lejön, az nem a barátságról, hanem a másik kihasználásáról szól, és nem lennék meglepődve, hogy amennyiben ezen a dolgon megsértődtél, akkor kerülné a jövőben a kontaktust veled.
Lehet, hogy te úgy képzeled, hogy ő ott a kiskirály és minden szavára ugranak... de nem ez a valóság valószínűleg.
Tudod az ő szemszögéből ez mindenhogy faramuci helyzet. Ha rávágja, hogy "bocs, Dezsőke, nem segítek" akkor megsértődsz. Azt sem tudhatod, hogy nem próbálkozott-e. De egy nagy cégnél nem ő hozza a személyzeti döntéseket. Ha nincs felvétel, nem vagy kompetens, akármi, akkor nincs mit tenni.
Arról nem beszélve, hogy elég hitvány jellemre vall megsértődni azon, hogy valaki más nem oldja meg a TE problémáidat... egy ilyet én se szívesen alkalmaznék.
És valóban, munkában, üzletben nincs barátság. Ha valamit elrontasz, nem oszthat ki, nem rúghat ki, mert hát mégis milyen lenne. A feletteseknek ő tartja a hátát, mert ő vitt oda. A többiek szemében te csak egy puncsos lennél.
Az meg a te hülyeséged, hogy egy szimpla ígéretre építettél. Kérte, hogy ne menj máshova dolgozni? Aláírtatok szerződést? Ha nem, akkor egy szavad ne legyen szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!