Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem segítünk egymásnak/e...

Miért nem segítünk egymásnak/egymáson?

Figyelt kérdés

Persze, mondhatnánk segíts magadon és Isten is megsegít. De most komolyan... Próbáltam néhány embertől tanácsot kérni, illetve pici segítséget, mert tavaly munkanélküli lettem. Kérdeztem nem-e tudnak valahol munkát, vagy van-e ötletük merre induljak, mert hiába pályázgatok, alig van vissza jelzés. DE tapasztalataim alapján az emberek nagy része elzárkózik a másiktól ilyen helyzetbe.

Miért? Senki nem gondolt még arra, hogy Ő is kerülhet ebbe a helyzetbe?

2014. febr. 4. 12:17
 1/7 anonim ***** válasza:
Milyen végzettséged, eddigi munkatapasztalatod van?
2014. febr. 4. 12:25
 2/7 Mirk ***** válasza:
100%

Ha csak nincsenek az ismerőseid vezető beosztásban, hiába kérsz tőlük segítséget.

Tehát például, ha Maris a TESCO-ban pénztáros, az nem jelenti azt, hogy engem be tud rakni, mert ő ott relatíve "senki".

Ha pedig mégis lenne lehetősége rá, hogy szerezzen munkát, ott van még a felelősség. Neki esetleg kezeskednie kell érted, ha már az ő kérésére téged vesznek fel valahova, és lehet bárki bármilyen szorgalmas és dolgozni akaró, nem megy minden mindenkinek. Ha pedig nem válsz be, rajta verik le.

2014. febr. 4. 12:25
 3/7 anonim ***** válasza:

igen összetett kérdés, könyvet lehetne írni róla.

most csak pár gondolatot írok le, azt is rendszerezetlenül.

félelem az egyenlőtlen üzlettől: én segítek neki, ő meg nem viszonozza.

félelem: én segítek másoknak, mások nem segítenek nekem,

elfogy az élet-erőm azzal, hogy másoknak segítek,

az én dolgaim meg nincsenek megoldva...

félelem: kezem nyújtom, karomat akarják.

félelem: segítséget nyújtok, de azt rosszakarók torz módon értelmezik

(ilyenkor mondják: "de mit akarhat valójában?")

a fasiszta társadalom egyik mottója: "munka"

vagy: "tedd a dolgod" vagy: "nem a te dolgod" vagy: "mi közöd hozzá"

vagy: "ez a te feladatod? nem. akkor ne üsd bele az orrod",

"mindenki csak a saját dolgát végezze" stb.

hindu vallás: "az ő élete", "az ő sorsa", "az ő karmája",

"ne avatkozz a sorsába"

közömbösség, empátia-hiánya.

egoizmus: "én vagyok a minden, más meg semmi"

egoizmus: "az én problémám a probléma, mások meg hol érdekelnek?"

a flegmatikus személyiség-típus

[link]

2014. febr. 4. 12:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Én is munkanélküli vagyok, de én azt tapasztalom, sokan vannak, akik próbálnak segíteni, utánaérdeklődni: rokonok, családtagok, ismerősök, csak sajnos nálunk elég nagy a munkanélküliség, befolyásos ismerősöm meg nincs, úgyhogy egyelőre még nem sikerült.
2014. febr. 4. 12:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Én egyszerűbben gondolkozok ezek szerint. Nekem ha volt lehetőségem segíteni, segítettem. Pedig sosem voltam vezető beosztásban. De ha hallottam munkalehetőséget valakitől és tudtam hogy van arra esetleg alkalmas munkakereső másik ismerős, akkor ajánlottam őt. Vagy körbe kérdeztem, hogy nem-t tud valaki olyan jellegű munkát amire az illetőnek képességei voltak.

Több embernek is segítettem így.

Tőlük ezt most nem tudom viszont elvárni, mert van aki csak nyugdíj miatt kellett hogy ledolgozzon még 1 évet valahol, a másik azóta külföldön van...

De érdemben eddig senki se tett értem semmit. Kicsit számomra bántó ez a közömbösség.

2014. febr. 4. 12:36
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Miért?Sajnos ilyen világot élünk.Mindenki azzal van, csak az én hasam legyen tele, az én pénztárcám legyen tömve, át gázolva mindenkin.Itt vagyok például én.Tavaly előtt a barátnőm nagyon rossz anyagi helyzetbe került.Fel pakolva élelemmel,többször meg kerestem.Kölcsön is adtam neki.Most én vagyok nagyon rossz anyagi helyzetbe,de ő egyszer nem jön felém sem hogy hozna egy kiló kenyeret vagy meg adná a pénzem,pedig már meg tehetné mert javult az anyagi helyzete.Ez van!Nincs bizalom,nincs becsület,nincs semmi.
2014. febr. 4. 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Tudom én szinte 2009 óta vagyok munkanélküli, hogy befejeztem a sulit, mki tudta h munkát keresek, de nem segítet senki, most sem, akkor sem. Ilyenek az emberek. mki magával foglalkozik, elvan mki a saját életével, saját bajaival.. Ennyi..
2014. márc. 13. 11:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!