Seborrhoeás bőrgyulladás- segítünk egymásnak?
Sajnos 21 évesen ezt a bőrbetegséget állapították meg nálam.
Amióta eszemet tudom, korpás volt a hajam, majd pár éve, találtam egy jó sampont, ami minimálisra csökkentette a korpát. Happy volt minden. Majd 16 évesen ekcémás tüneteket produkálta, dokiról dokira jártam, mivel leleteim ne mmutattak semmit: pszichés gondokra fogták. (suli, stressz, fiú stb)
3-4 havonta előjön, karon, nyakon és arc homlok környéke. Idén áprilisban egyik napról a másikra előjött akorpa, majd 1 héten belül iszonyatos sebekkel lett tele a fejem, fájt, nedvezdett. Ekkor tudtam meg, hogy s.bőrgyulladásos a bőröm. (nagypapám súlyos pikkelysömörös volt, apukám pedig korpás).
Maptam ilyen olyan kencét, de csak ideig óráig enyhítik a dolgot. Most épp a fél tubust felkentem a hajas fejbőrömre, olyan csúnya lett megint. Aztán reggel hajmosás.
Mik a tapasztalatok? Mikor csökken/erősödik?
Nekem pl. ha zsírosodni hagyom a hajam. már 2 naponta mosom a hajam, mert 3. napra mindig előjön. :((((
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!