Kezdőoldal » Egészség » Általános közérzet » Napok óta szinte majdnem...

Napok óta szinte majdnem minden tárgy megráz, már nagyon idegesít! Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés
Én nem tudom mi van velem, napok óta szinte minden megráz. A radiátor, az ajtó, az asztal, bármihez érek minden megráz! Nem is gyengén! Mit tudok tenni ez ellen? Már nagyon idegesít…
ma 19:30
 1/9 anonim ***** válasza:
62%
bakker, 20 perce mondtam a férjemnek, mikor megrázott a hülye vízcsap a fürdőben, hogy napok óta ezzel küzdök.
ma 19:44
 2/9 anonim ***** válasza:
62%
Mostanában így vagyok én is! Az elmúlt héten több poliészter ruha volt rajtam, lehet amiatt van. De évek óta figyelem a jelenséget és inkább tavasszal, tavasz közeledtével fordul elő gyakrabban! Pontos megoldásnak még nem jártam utána.
ma 19:45
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

Ez tényleg nagyon zavaró lehet, és úgy tűnik, hogy valami furcsa dolog történhet. Előfordulhat, hogy a statikus elektromosság miatt tapasztalsz ilyen "megrázásokat". A statikus áramok akkor alakulnak ki, amikor túl sok töltés halmozódik fel az eszközökön, és amikor hozzáérsz egy fémes felülethez, akkor az áram levezetődik.

Van néhány dolog, amit kipróbálhatsz, hogy csökkentsd a statikus feltöltődést:

Párásítás: Ha túl száraz a levegő, a statikus elektromosság könnyebben felhalmozódik. Használhatsz párásítót, vagy rendszeresen öntözd meg a szobanövényeket, hogy növeld a levegő páratartalmát.

Hidratálás: Ha a bőröd száraz, az is hozzájárulhat a problémához. Használj hidratáló krémet, és próbálj meg elkerülni olyan anyagokat (pl. műszálas ruhák), amelyek fokozzák a statikus feltöltődést.

Lábbelik: Ha műanyagról vagy szintetikus anyagról van szó, próbálj meg olyan cipőt viselni, amelynek gumitalpa van, és kerülni a műanyag szőnyegeket.

Fémfelületek érintése: Ha hozzáérsz valami fémhez (pl. radiátor, ajtó), próbálj meg először valami fémes tárgyhoz érinteni a kezed, hogy levezesd a felhalmozódott töltést.

Ha nem javul a helyzet, érdemes lenne orvosi tanácsot kérni, mert egyes egészségügyi problémák is okozhatnak hasonló érzést. Ha esetleg más tünetek is jelentkeznek, ne habozz orvossal konzultálni!

ma 19:53
 4/9 anonim ***** válasza:
63%
Köszönjük ChatGPT!
ma 20:07
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
Már úgy hiányzott a csetdzsípíti, mint egy falat kenyér! Neked jó, ha lenullázódsz? Te komolyan nem érted, hogy mindenki felismeri, viszont senki nem kíváncsi rá?
ma 20:13
 6/9 anonim ***** válasza:
0%
És valahogy mégis hasznosabb választ adott mint bármelyik hozzászóló
ma 20:34
 7/9 anonim ***** válasza:
50%
Most magadról beszélsz? :D
ma 20:37
 8/9 anonim ***** válasza:

Chatgpt, de hülye vagy 🤣

"Ha hozzáérsz valami fémhez (pl. radiátor, ajtó), próbálj meg először valami fémes tárgyhoz érinteni a kezed, hogy levezesd a felhalmozódott töltést."

Tehát a radiátor előtt fogjam meg a kilincset, és akkor nem a radiátor csíp, hanem a kilincs. 🤣

ma 21:52
 9/9 anonim ***** válasza:
Használj öblítőt mosásnál, esetleg nézesd át egy villanyszerelővel a rendszert.
ma 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!