Ti mit gondoltok egy ilyen anyáról és egy ilyen helyzetről? Mitől lett ilyen?
Egyetemre járok, mellette már évek óta dolgozom, most kezdek a másik munkahelyemen és addig nem akarok felmondani az első helyen, amíg nem 100% biztos a másik, tehát egyelőre elég zsúfolt. Van egy 7 éves kisöcsém, anyám 8 éve otthon van vele, nem vállal munkát. Apám eltartja őket (én nem kapok pénzt, rám már nem jut, de nem gond, ezért is dolgozom annyit) és anyám majdnem mindennap felhív és panaszkodik, hogy nincs pénze semmire, nem tud nyaralni menni, mint más, olyan rossz az ő élete, mellesleg annyi dolga van, hogy nem marad magára semmi ideje. Ha délben felhív, akkor már délben el van fáradva, mert pl. porszívózott és elmosogatott és közben egyfolytában azt mondja, hogy nekem milyen jó, nekem annyi szabadidőm van, velem annyi minden jó történik stb. Hiába mondom neki, hogy "hé, anyu, egyetem, tanulás, munka, nekem is van házimunkám, én is főzök magamra", akkor is azt mondja, hogy de ő gyereket nevel és az annyi sok energia...
Munkát nem akar vállalni, ill. mindig azt mondja, hogy akar, de nincs munka (nem is keresett soha) és hogy ha lenne is, ki vinné el a gyereket iskolába (5 perc séta tőlünk az iskola). Régen nem volt ilyen, rendesen dolgozott, sosem sajnáltatta magát, most meg csak a panasz megy olyan dolgok miatt, amiken változtathatna és szerintem nem tragikusak, hiszen sokan örülnének, ha otthon tudnának maradni. Egyébként nem állnak rosszul anyagilag, anyám minden héten vesz magának ezt-azt, igaz nem drágán, de rendszeresen.
Mit gondoltok, mitől lett ilyen az anyám? Beszélni nem lehet vele, mert kikéri magának, szóval abban nem reménykedem, hogy bármit is tudnék tenni, ha ő maga nem akar változtatni, csak szerettem volna megkérdezni másokat is, hogy ők mit gondolnak erről az egészről.
Köszönöm a válaszokat.
Nincsenek barátai, mindet leépítette, mert szerinte senki nem ér fel az ő intellektusához. Az a gáz, hogy olyan szánalmas kifogásokkal jön mindig, pl. én sokat olvasok és mindig mondja, hogy milyen jó nekem, hogy ennyi időm van, erre én mondom, hogy neked több időd lenne, hiszen mindennap tévézel, arra is alszol el, tehát ennyi erővel olvashatnál is, ekkor jön az, hogy ő szellemileg annyira el van fáradva, hogy csak tévét nézni van ereje.
Legszívesebben kiosztanám, igen, de tuti, hogy van valami nagyobb baj e mögött,mert ez nem normális, hogy pont nekem panaszkodik, aki állandóan dolgozik, még ünnepnapokon is, meg aki heti 4 napot benn van az egyetemen. Csak tudjátok, tök sz@r végighallgatni a picsogását, mert az én szemszögemből nézve neki igenis jó sora és nyugodt élete van, sok szabadidővel.
2-es vagyok ismét:
Szerintem a legközelebbi ilyen akciója után csak csapd le a telefont és ahányszor hívd,innentől nyomd ki.Ezek után már rá kellene jönnie,hogy valamit nagyon elcseszett.Általában az ilyen megoldások vagy itt,vagy ott,de segítenek.Lehet,hogy újra dolgozni nem fog,de még a viselkedése változhat.
Azert panaszkodik egyfolytaban, mert pontosan erzi o is hogy mennyire gaz hogy lofaxt sem csinal, es ezzel magyarazza meg a helyzetet.
Egy 8 eves gyereket mar nem kell ejjel-nappal nevelni es ellatni.
De ez az egesz az apad meg az anyad dolga, ha nekik jo igy, akkor csinaljak igy, te csak annyit tehetsz hogy megmondod neki hogy egyszeruen nevetsegesnek talalod a panaszkodasat es azt hogy otthon baxa a rezet egyfolytaban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!