Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Nem lehet hogy nem bennünk...

Nem lehet hogy nem bennünk van a baj?

Figyelt kérdés

Több év tapasztalattal, használható szakmával az emberek munkanélkül vannak hónapokig, évekig.

Közben meg azt látom, (ez most persze újdonság, eddig sose láttam őket) rengeteg munkát a rehabjob hirdet. Na vajon miért? ... Ok, nekik is kell dolgozni, mert az állam lassan már senkit sem lesz képes eltartani, annyira kifosztották a kasszát (nem akarok politizálni).

De mi van a munkaképes fiatalokkal, akik már mondjuk családalapítás előtt állnak és nem nemhogy munkájuk, házuk nincs, de kilátásuk se a jövőre.

Szerintem nem a munkavállalókban van a gond sok esetben. Nem vagyunk gyépések, egyszerűen rossz a rendszer.

2014. jan. 21. 13:08
 1/4 anonim ***** válasza:
Én veled teljes mértékben egyetértek!!!
2014. jan. 21. 13:23
 2/4 anonim ***** válasza:
Igen, a rendszer rossz. Az állami cégeknek kötelező volt állásokat hirdetni és felvenni embereket. Ezt a magáncégeknél nem lehet kötelezővé tenni. Sajnos kimaradt az egészből az, hogy az államnak igenis kell legyen szerepe a gazdaságban és az állásteremtésben, csak éppen az ennek biztosítására szolgáló módszerek és eszközök, az ehhez értő személyek ki lettek öntve a fürdővízzel együtt. Ez a közmunka dolog erre született meg, csak éppen nem valódi értéktermelő tevékenységet biztosít, csak arra jó, hogy papíron eltüntesse a kellemetlen számokat. Sajnos az állam és az önkormányzatok ma is csak szavakban ösztönzik vállalkozásra az embereket, mert lehetetlen előfeltételeket teremtenek. Azonnali járulékfizetéseket írnak elő a "medve bőrére", azaz még meg nem szerzett jövedelmet akarnak járulékkal meg adóval terhelni. Ilyen körülmények között sokan bele se vágnak semmibe, mert ingük-gatyájuk rámenne a semmire.
2014. jan. 21. 13:38
 3/4 anonim ***** válasza:
Én is egyetértek!!Pont mostanában döbbentett meg mennyire el vagyunk felejtve..ezért vándorolnak ki és még fognak!
2014. jan. 21. 16:48
 4/4 anonim válasza:

Igen a rendszer is, de nem lehet mindent arra fogni. Tudom, nem is fogtad. t

Szerintem még az is hozzájárul, hogy túl büszkék vagyunk. Nem vagyunk hajlandók egy szint visszavenni.

Én ezt magamon is tapasztalom. Még úgy vagyok vele, hogy még meg próbálom az a és b lehetőséget. Aztán ha nem jön össze, akkor tényleg leteszem a büszkeségem, s teljesen más felé kezdek el mozogni. Sosem tudhatjuk, lehet hogy nem is olyan vészes....De ha meg igen még mindig meg lehet változni s új utakra tévedni.

2015. szept. 1. 07:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!