Mi ez az idegengyűlölet ma Magyarországon?
Bármilyen nyilvános fórumot olvasok, előbb-utóbb mindig megjelennek az olyan kommentek, hogy a külföldiek/zsidók/melegek stb. "menjenek máshova", "ne itt éljenek", "minek jönnek ide, mi sem megyünk oda" stb.
Az ilyet kommentelő turbómagyarok amúgy szoktak gondolkodni? Magyarország 1000 éve csak arról szól, hogy magunkba integráltuk a környező népeket és szokásaikat, ezért vagyunk olyan sokszínűek, ezért változatos a génállományunk stb. Miért épp most kell felülni a butaságnak és a kormánypropagandának? Miért nem szorult az átlagmagyarba némi tolerancia? Hogyan szoktatható meg a magyarsággal ismét ez a nyitott gondolkodásmód?
Kissé hihetetlen és meglepő, hogy egy világjárta ember képében tetszelgő személy gondolkodásmódban ennyire begyöpösödött és primitív legyen, mint te magad..
Ha valóban sok külföldit ismernél (főként az általad említett országokból) akkor a külföldi szó hallatán nem egyből rémülten esnél neki az arabok torkának, hanem tisztában lennél azzal, hogy bár vannak gondolkodásmódban nálunk elmaradottabb országok, azért ezekben is jócskán akad aki intellektuális szempontból nemcsak saját nemzetén belül számítana elitnek..
De ehelyett te inkább összemosod a bűnözőket (akik megsúgom minden országban vannak, nyugaton is, nem csak keleten) azokkal, akik hányattatott sorsuk miatt keresnének egy élhetőbb országot, vagy pedig - hasonlóan a nyugaton élő magyarokhoz - a nagyobb (akár anyagi) megbecsülés miatt jönnének haznánkba és hozzájárulnának az ország fejlődéséhez (adóval és tehetségükkel).. Orvos létedre (tudatlanságból vagy direkt?) a bűnözőkkel egy kalap alá véve úgy írsz ezekről az emberekről is, mintha csak vágóhídra felsorakoztatandó emberi fölösleg lenne..
Külön elszomorító, hogy érvelésed a más népek lehordása mellett nagyjából kimerül annyiban, hogy "Akinek nem tetszik annak le lehet lépni nyugatra és pofa be".. Ha valaki nem ért egyet veled, az már aljaember, ehhez csak gratulálni tudok.. Ezek szerint tényleg annyira sötét vagy, hogy még azt sem látod, hogy aki kritikát fogalmaz meg a jelenlegi helyzettel és a magyarsággal kapcsolatban, az nem feltétlenül utálatból, vagy gyűlöletből teszi, hanem pont azért, mert valami érezhetően és tapasztalhatóan nem jól működik. Ezt bizonyítja a több százezer kivándorló képzett magyar is, okoskodj inkább nekik.. Javulni a dolgok csak akkor tudnak, ha szembesülsz a problémákkal, de te még ennyit sem tudsz, hiába tanultál ennyi ideig orvosnak, csak elpocsékoltad az időd..
Van még ebben az országban olyan aki abban a korban született, mikor a problémákat még felismerték, megjavították és tettek azért hogy ne ismétlődjön meg. Ha egy társadalom rohadásnak indul akár szellemileg (értsd: a hozzád hasonló gondolkodásúak kerülnek többségbe), akkor ajánlott mielőbb meggyógyítani.. Ha nem így teszel, akkor nem telik bele pár évtized és mint nemzet teljesen eltűnik a föld színéről.
Nem utolsó sorban elfelejted, hogy részben pont a liberalizmusnak köszönheted, hogy ma szabadon orvosnak tanulhatsz, még akkor is ha nem pártcsaládba születtél, vagy hogy manapság kinyithatod a szád és nem kerülsz miatta munkatáborba.. Másrészt pedig a liberalizmusnak pont semmi köze sincs a baloldalisághoz, akármennyire erőlködsz.. A kettő egymástól független fogalom. Sok országban inkább a jobboldaliak a liberálisok (Csehország, USA stb.). Látom, hogy a politikai alapfogalmak is távol állnak tőled..
Ezek alapján úgy érzem ("tanultságod" ellenére esetedben is) joggal használom a magyar szó melletta buta és primitív jelzőket.. Ha ilyen egy tanult ember, mit várhatunk a szellemileg kevésbé bútorozott rétegektől.
Sajnos a magyarság elmúlt 25 éve másról sem szólt, mint demagóg populista jelzők dobálásáról és bebiflázásáról, miközben a kicsit nyitottabb világképű szomszédaink úgy húztak el mellettünk gazdaságilag mint annak a rendje.. Az országunk meg a Balkán szintjére süllyedt.. Gratulálok neked, mert az országgal együtt ez neked is sikerült!
Egyetértek..
Aki csak mások alázásával tudja véleményét kommunikálni és érvelni meg nem tud, az ne akarjon velem vitázni..
Oh, szóval a te idődre "méltónak kell lenni"? Bocsánat, nagyuram.. Miért kommenteltél ide egyáltalán?
Mellesleg (ha nem jött volna át), leírom még egyszer: az olyan buta és primitív embereket nézem le, mint amilyen te is vagy..
Sok nagyon intelligens magyar embert ismerek, (akik használják az agyukat és nem ülnek fel az aktuális propagandának, kormánypárttól függetlenül), de sajnos ebben az országban jelenleg nem ők vannak többségben.. De ami késik nem múlik..
"Kissé hihetetlen és meglepő, hogy egy világjárta ember képében tetszelgő személy gondolkodásmódban ennyire begyöpösödött és primitív legyen, mint te magad.."
jaj kérdező, hagyd a 62%-t, mindig ezt csinálja. leír egy csomó baromságot, aztán amikor megcáfolják, elkezd nagyképűsködni, eddig ahány kérdésnél láttam, mindig leérvelték. egy buta ember komoly pszichés problémákkal.
„Ezt kiegészítve egyrészt én a helyedben nem volnék olyan biztos abban, hogy az USA-ban vagy nyugaton a magyarnál nagyobb birkák élnek.. 100x nagyobb agyatlan birka nép a magyar bármelyik nyugatinál,”
:)
ezen mindig annyira kell röhögnöm. a magyar népnél nagyobb birka talán az egész világon nincs, de azért a magyar proli mindig az amerikaiakat szidja, miközben az átlag amerikai 100x kedvesebb és normálisabb, ráadásul semmivel nem butább, mint a magyar.
„Az ilyet kommentelő turbómagyarok amúgy szoktak gondolkodni?”
nem. az olyan gondolkodni nem akaró=tudó emberekből lesz nagymagyar, akik elégedetlenek az életükkel és bűnbakokra van szükségük.
„Sajnos a magyarság elmúlt 25 éve másról sem szólt, mint demagóg populista jelzők dobálásáról és bebiflázásáról, miközben a kicsit nyitottabb világképű szomszédaink úgy húztak el mellettünk gazdaságilag mint annak a rendje.. Az országunk meg a Balkán szintjére süllyedt..”
ez így igaz, sok mindent nem tudok hozzátenni.
„Ha ilyen egy tanult ember, mit várhatunk a szellemileg kevésbé bútorozott rétegektől. „
na pont ez a baj. sztem a tanultsághoz, intelligenciához hozzátartozik az empátia és az érzelmi intelligencia, meg gondolkodás. ezeknek meg híján van még a diplomás réteg is – legalábbis többségük.
„Egyetértek..
Aki csak mások alázásával tudja véleményét kommunikálni és érvelni meg nem tud, az ne akarjon velem vitázni..”
nem akarok személyeskedni, de most gondolj bele, h egy ilyen ember ma orvostanhallgató lehet. vitakultúrája nincs, érvelni nem tud, láthatóan szinte semmilyen témával nincs tisztában (nem csak az ehhez írt hozzászólások alapján), általánosít, összemos dolgokat, szövegértési gondok. egy ilyen embert érettségin sem szabadott volna átengedni. és ez a félelmetes, h a buta emberek mindig magabiztosak és hangosak.
„Meglepődnél, de sok helyen még a nyugaton trógernek számító emberek is értelmesebbek mint az átlag magyar.”
igen, sajnos ez is igaz. a probléma ott kezdődik, h az átlag magyar még viselkedni sem tud. 2 értelmes mondatot nem lehet váltani az emberek zömével Magyarországon, állandóan kötekednek, beleszólnak más életébe stb. és igen, ma az átlag magyarra leginkább a primitív jelző illik.
és pont ezért én már reménytelennek látom a helyzetet. Olyan szellemi mélységekben van ma Magyarország, amiből már nem fog kimászni. az értelmes, toleráns emberek meg már vagy elmentek, vagy el fognak menni, mert mindenkinek egy élete van.
összefoglalva: ez nem a melegekről, zsidó.król vagy bevándorlókról szól, az emberek többsége azt se tudja, kik azok a melegek vagy zsidó.k.
a magyarokba belenevelték ez beteg gondolkodásmódot, hogy mindenért mások a hibásak, minket mindig bántanak. az aktuális politika pártok csak kihasználja ezt, és mindig új ellenségképet kreálnak, az egyszerű magyar meg ráugrik.
Érdekes téma, őszintén szólva személy szerint könyvet írhatnék a tapasztalataimról...
Manapság szerintem országunkban főleg a fiatalok körében divatba jött a rasszizmus és úgy gondolom, hogy ez szánalmas. Észérveket pedig teljesen felesleges várnod az ilyen vagy ehhez hasonló emberektől.
Most írok egy érdekes példát ami mellesleg szerintem tökéletesen szemlélteti azt, hogy mennyire elfajult és már egyébként röhejes a helyzet:
Nekem nyáron lebarnul a bőröm elég rendesen, és szinte már megszokott számomra az hogy lecigányoznak emiatt.
Buszokon, vonatokon, utcákon, boltokban és még sorolhatnám. Őszintén szólva személy szerint már teljesen hozzászoktam az ilyesmihez és nem zavar :D
És mellesleg látom, hogy hasonló helyzetben lévő emberek is vannak sokan. Itt tartunk emberek, ez Magyarország :D
24 éves diplomás férfiként úgy gondolom a legkevésbé sem érdemes egy ilyen már primitív, elbutított országban dolgoznom. Minden erőmmel azon vagyok, hogy ki menyjek külföldre élni és dolgozni.
A családom szélsőjobboldali nézeteket vall én ezzel nem akarok soha azonosulni. Sosem értik mikor arról beszélek nekik, hogy a társadalmi feszültségek már mennyire elfajultak itt...mindig jönnek azzal, hogy milyen társadalmi feszültségek? Miről beszélsz?
Persze érthető valamilyen szinten, hogy a rasszizmus felerősödik egy országban ha ott nagy a munkanélküliség.
Na, de már az előbbi példámból is kiindulva szerintem ami kis hazánkban zajlik az teljes mértékben abnormális...
Láttam, már olyat is, hogy kreol bőrű kopasz hungarista a nagy hazafi... gondoljatok bele mennyire lehet öngyűlölő?
És igen, itt érkeztünk el oda, hogy "öngyülölő" ami mellesleg teljes mértékben sajnos igaz a magyarra. Mindig is az volt, és az is lesz. Önmarcangoló, mindig másra mutogató, felelősséget vállalni képtelen.
Származásilag egyébként magyar vagyok, de lehet fröcsögni szokás szerint, hogy ez cigány nekem ez teljesen mind1, nyáron már megszokott az ilyesmi. De emberek.... ez normális dolog? Mert nyilván nem én vagyok az egyetlen akinek már megszokott az ilyesmi.
Bűnbakot kell keresni persze mindig, mert ez a tipikus gondolkodás jellemző kis hazánkban. És megéri a sok fröcsögés és zsidózás, cigányozás? Már ott tartunk, hogy szomszédaink gazdaságilag jobb helyzetben vannak (Romániát leszámítva mind).
Igen, azok az országok teljesítenek jobban amik egykor a Nagy Magyarországhoz tartoztak. És a nagy hazafi akarja visszacsatolni ezeket :D Annyira ostoba és buta ez a látásmód. Szerintem inkább Magyarországot kéne elcsatolni önmagától ( már ha ez valamilyen módon lehetséges :D )
Csodálkoznak aztán, hogy a bevándorlókat mennyire támogatja majd az EU, a határon túli magyarokat meg nem.
Ennek oka az, hogy már ismeri az EU a magyar mentalitást.
A történelem során jó alaposan megismerhette és köszöni nem kér belőle többet.
Annó Gyurcsány Ferenc "Kurv*a ország!" kijelentése engem is megdöbbentett és zavart. De most már látom, hogy tejesen igaza volt, csak nem támasztotta alá észérvekkel :D Az ország mentalitására célzott, ami olyan kb mint egy prostié. Aki pénzt ad neki az tetszés szerint....... tudjuk mit csinálhat vele :DDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!