Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi ez az idegengyűlölet ma...

Mi ez az idegengyűlölet ma Magyarországon?

Figyelt kérdés

Bármilyen nyilvános fórumot olvasok, előbb-utóbb mindig megjelennek az olyan kommentek, hogy a külföldiek/zsidók/melegek stb. "menjenek máshova", "ne itt éljenek", "minek jönnek ide, mi sem megyünk oda" stb.

Az ilyet kommentelő turbómagyarok amúgy szoktak gondolkodni? Magyarország 1000 éve csak arról szól, hogy magunkba integráltuk a környező népeket és szokásaikat, ezért vagyunk olyan sokszínűek, ezért változatos a génállományunk stb. Miért épp most kell felülni a butaságnak és a kormánypropagandának? Miért nem szorult az átlagmagyarba némi tolerancia? Hogyan szoktatható meg a magyarsággal ismét ez a nyitott gondolkodásmód?

2015. máj. 14. 18:21
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:

Felesleges olyan szenny oldalak alatt kommentet olvasni, ahol ezek az emberek megjelennek. Ezen a primitív szinten élik ki magukat.

Egyébként honnan gondolod, hogy eddig nyitott volt a gondolkodásmódunk? Az, hogy integrálódtak ide népek, abból nem következik a nyitott gondolkodásmód. Az ország szétszakadása sem azt mutatja, hogy a felek annyira nyitottak lettek volna, inkább nagyon komoly társadalmi feszültségekre utal.

Igazából ez a mentalitás jellemző a 20-21. századi közép-európai államokra, rengeteg okra vissza lehetne ezt vezetni. Maradjunk annyiba, hogy ne bosszankodj néhány primitív kommentelő miatt, inkább keress olyan helyet, ahol normálisabb az olvasói bázis.

2015. máj. 14. 18:48
 2/21 anonim ***** válasza:
90%
Fáradj el a világ más országaiba , Ukrajnába vagy muszlim helyekre és Dél-Amerikába . Ott szerinted tárt karokkal fogadnak és feltétel nélkül kedvelnek csak itt utálunk alaptalanul mindenkit ? Nincs veszélyben itt külföldi, túszul se ejtik őket . Amikor két rész volt Németország lenézték a nyugatiak az NDK-s sajátjaikat . Európa gyarmatosítás és betelepítés alatt áll , normális ember nem kedveli ha leszegényedik vagy kiutálják saját országából . Fogadd be a tótot kitaszít az otthonodból .1000 év pont nem más szokásaik felvételéről hanem megszállásról és a más népek befogadásáról szólt , ők és mi is megőriztük identitásunkat . A spanyol hódításnak megvan a nyoma , az őslakosok a megszállók nyelvén beszélnek . A létezésünk őseink kitartásáról ad tanúbizonyságot , a török se és a német se tört meg minket és az orosznak se sikerült . A nyugat most próbálkozik de neki se fog sikerülni . A békeszeretésünk és a túlzott toleranciánk miatt tartunk itt részben . A te megközelítésed a hibás és alaptalan az általánosításod a magyarokkal szemben .
2015. máj. 14. 18:54
 3/21 anonim ***** válasza:
93%
Ha mondjuk elmész Németországba, ott sem fognak annyira tárt karokkal fogadni, mint amennyire azt a propaganda nyomatja. A németeknél arrogánsabb embereket ritkán látni.
2015. máj. 14. 21:31
 4/21 anonim ***** válasza:
93%

Sajnos valóban marha nagy tévedésben vagy kérdező.

Másrészt a cigányságnak köszönhető, meg a debreceni tábornak, hogy unják az emberek a banánt.

A legtöbb réti négerrel csak a baj van.

Arról nem is beszélve, hogy van egy olyan érzésem, hogy még hamarabb élnél átlagmagyarral, mint átlagcigánnyal.

2015. máj. 14. 23:31
 5/21 anonim ***** válasza:
8%

Az en szulovarosomban mar gyerekkoromban is volt menekulttabor. Nem emlekszem, hogy kulonosebben problema lett volna belole. Sot egyfajta nevezetesseg is volt. En sajnaltam oket, mert legtobbjuknek vissza kellett menni oda ahonnan jottek, ami elol elmenekultek egy jobb elet remenyeben.

En egy eloregedo, keveset szulo, gazdasagi melyponton levo orszagba pont hogy invitalnek kintrol ertelmes, szorgalmas a munkat szereto bevandorlokat. Persze jo lenne szakkepzettseg es az itteni nyelv/kultura elfogadasa, ugy hogy a sajatjat is orizze meg. Tobb adofizeto lenne es tobb gyermek es nem dolne be a nyugdijrendszer meg az egeszsegugyet is lehetne turbozni kicsit. Csak hat ahhoz okosabb politika kell es jobb eloretervezes.

2015. máj. 15. 00:02
 6/21 anonim ***** válasza:

Kérdező, a probléma az, hogy te nem látod, hogy ez az egész hova fog vezetni. Most jön a baromi sok arab, hozza az Európával totálisan inkompatibilis kultúráját és a csapnivaló munkamorálját, és a hatalmas egóját és elvárja, hogy ingyen és bérmentve mindent a segge alá rakjon az élet.

Én orvostanhallgató vagyok, orvosin iszonyatosan sok arab van. Látom milyen a munkamoráljuk. Bunkók, tanulni, dolgozni nem szeretnek, az európai kultúrát lenézik stb. Bocs ilyen Magyarországra ne jöjjön. És ők még a krém. El tudom képzelni milyen a többi, aki tényleg menekült. Semmi hasznunk nem lenne belőlük, nőne a munkanélküliség, nőne a bűnözés, iszonyat pénzek mennének el segélyre. Előbb utóbb pedig az ország elvesztené az identitását, és egy olyan multikulti szemét lenne, mint például London. Bocs én ebből nem kérek.

Ami pedig a népességfogyás és a nyugdíj kérdését illeti, a magyar családokat kell agyontámogatni, hogy igenis megérje itthon, Magyarországon gyereket nevelni. Nem pedig a muszlimokat kell becsődíteni ide.

És bocs de most Magyarországnak semmi nem árt jobban, mint a liberalista és nyitott gondolkodás, az a nemzet pusztulásába vezet, egy olyan Európába, ahol nincsenek nemzetek, csak egy USA szintű nyelv nélküli, birka módra irányítható, agyatlan embertömeg.

2015. máj. 15. 12:31
 7/21 anonim ***** válasza:
Apropó menekültek, nem mindegy, hogy befogadunk pár ezer menekült szerbet, horvátot, szlovént, akiknek a történelme és a kultúrája nagyon közel áll a miénkhez, mint a 90-es években, vagy 100 ezres számban fogadunk be arrogáns afgán, albán, szír, egyébként főleg muszlim vallású, a magyarságtól teljesen idegen csőcseléket.
2015. máj. 15. 12:35
 8/21 A kérdező kommentje:

Egyetértek veled, kár hogy lepontoztak Téged..

#6,7

"Én orvostanhallgató vagyok, orvosin iszonyatosan sok arab van. Látom milyen a munkamoráljuk. Bunkók, tanulni, dolgozni nem szeretnek, az európai kultúrát lenézik stb. Bocs ilyen Magyarországra ne jöjjön."

-> Egyetértek. Sosem állítottam, hogy pont a lustákat kellene idehozni.. Csakis okos, intelligens, tenniakaró emberekre van nagy szükség, akiktől lehet mit tanulni..

"Előbb utóbb pedig az ország elvesztené az identitását, és egy olyan multikulti szemét lenne, mint például London."

-> Azt ugye tudod, hogy előbb utóbb az egész emberiség egy olyan nagy "multikulti homogén szemét" lesz mint London? Ha nem így lesz, akkor a nemzetek nagy valószínűséggel kiírtják egymást a ellentéteik miatt.. Vagy megtanulunk globálisan együttműködni egymásal, tolerálni másokat, vagy mint emberiség, nekünk végük.. Akár tetszik ez neked, meg a többi intoleráns antiliberális arcnak, akár nem, sajnos ez tény.

"És bocs de most Magyarországnak semmi nem árt jobban, mint a liberalista és nyitott gondolkodás, az a nemzet pusztulásába vezet, egy olyan Európába, ahol nincsenek nemzetek, csak egy USA szintű nyelv nélküli, birka módra irányítható, agyatlan embertömeg."

-> Először is lásd az előző válaszom.. Ezt kiegészítve egyrészt én a helyedben nem volnék olyan biztos abban, hogy az USA-ban vagy nyugaton a magyarnál nagyobb birkák élnek.. 100x nagyobb agyatlan birka nép a magyar bármelyik nyugatinál, annak ellenére hogy nemzeti identitását tekintve megőrizte homogenitását. Mond csak, hány nyugati országban jártál mostanság? Hány külföldivel beszéltél? Meglepődnél, de sok helyen még a nyugaton trógernek számító emberek is értelmesebbek mint az átlag magyar.. Azt meg hogy épp mit pumpál beléd az aktuálpolitika, érdemes lenne megkérdőjelezned, mert a Fidesz érdekei nem biztos hogy a te érdekeiddel esnek egybe..

Másrészt nem fejtetted ki, nem érveltél mellette és nem támasztottad alá, hogy miért is jobb az illiberalizmus a liberális gondolkodásmódnál. Ha kijelentessz egy állítást, a bizonyítás terhe téged terhel (1. érveléstechnika szabály). Ha ez a véleményed, támaszd alá, indokold meg, különben elég komolytalan a mondanivalód..

Amúgy miért is nem illetik meg ugyanazok a jogok a tőled kicsit is különböző embereket? Mi lenne egy olyan többségben, ahol te lógnál ki a sorból? Helyes lenne ha ezeknek az embereknek lennél a csicskája, csak mert nem vagy olyan mint ők? Gondolkozz el ezen kicsit.. Harmadrészt meg senki kérte, hogy mondj le a magyarságodról a külföldiek miatt.. Tartsd meg amit fontosnak vélsz a kultúrádban, minden más kultúra is ezt teszi.. Orvostan hallgató létedre kicsit kinyílhatna a szemed..

"Apropó menekültek, nem mindegy, hogy befogadunk pár ezer menekült szerbet, horvátot, szlovént, akiknek a történelme és a kultúrája nagyon közel áll a miénkhez, mint a 90-es években, vagy 100 ezres számban fogadunk be arrogáns afgán, albán, szír, egyébként főleg muszlim vallású, a magyarságtól teljesen idegen csőcseléket."

-> Ameddig hozzád hasonlóan gondolkodó emberekkel van tele az ország, Magyarországnak már az is előre lépés, ha csak 100-at fogad be évente eltérő kultúrájú emberekből, abból is bőven tanulna, nem kell ehhez 100 ezer bevándorló..

Másrészt pedig, ha még azzal sem vagy tisztában hogy egy konkrét embert joggal lehet szeretni/utálni, viszont egy egész nemzetet nincs értelme, akkor itt nagy problémák vannak.. Vagy te ismered egy teljes nemzet MINDEN tagját, hogy az egészről ilyen könnyen véleményt alkoss? Vagy csak buta átlagmagyarhoz hasonló módon sztereotipizálsz?

2015. máj. 15. 15:30
 9/21 A kérdező kommentje:

#2es,

az a gondom a válaszoddal, hogy (a muszlimot leszámítva) szinte csak olyan országot említettél, amelyik értelmi színvonalt tekintve alapos lemaradásban van hozzánk és pláne a nyugathoz képest.. Tényleg ezekkel az országokkal akarsz versenyezni? Nem inkább a nyugathoz kellene felzárkózni (értelmi és gazdasági szempontból is)..

"Fogadd be a tótot kitaszít az otthonodból ."

-> Technikailag a tótok voltak itt a magyarok előtt, csak szlávoknak hívták őket.. Olvass történelmet.

"A te megközelítésed a hibás és alaptalan az általánosításod a magyarokkal szemben"

-> Te is előszeretettel felejtetted ki, hogy az én megközelítésem miért hibás.. Amíg nem indokolsz, én ugyanígy vagyok a te állításaiddal..

"Sajnos valóban marha nagy tévedésben vagy kérdező."

-> Szuper, te is beálltál azok sorába, akiknek egyike sem tudja kifejteni más miért él nagy tévedésben, de foggal körömmel ragaszkodik a megdönthetetlen saját igazához.. Grat!

"Arról nem is beszélve, hogy van egy olyan érzésem, hogy még hamarabb élnél átlagmagyarral, mint átlagcigánnyal."

-> Az egyik legjobb barátom egy cigány. Érvelésedről ennyit..

2015. máj. 15. 15:59
 10/21 anonim ***** válasza:

Kérdező kérdésedre válaszolva több, mint húsz európai országban jártam, beleértve a Benelux államokat, és egész Skandináviát (kivéve Izland), és számos külföldivel, norvéggal, olasszal, némettel, zsidóval, arabbal stb. beszélgettem. Nem mindenki primitív, aki nem vadliberális. Sőt.

Lehetne veled vitatkozni a témáról, tudnék is, de kell ez nekem? Érdekel engem egy olyan aljaember véleménye, aki habár magyarnak vallja magát (?), de a magyar szó mellé csak a buta és a primitív szavakat képes használni állandó jelzőként? Bocs. Rohadtul nem érdekel egy ilyen ember véleménye, és az a helyzet, hogy a magyar társadalom túlnyomó többségét rohadtul nem érdekli a magadfajta véleménye. Ez látszik az ország egyre inkább jobbra sodródásában, aminek pont a magadfajta az oka a túlzott liberalizmusával. Úgy gondolom, igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy "menj máshova", hiszen ez az ország és az itt élő emberek neked láthatóan csak nyűgöt jelentenek, és primitívnek tartod őket. Akkor mégis mit keresel még itt? Vár Svédország, Hollandia, Izrael, az USA... Mit keresel még itt? De most komolyan? Ha olyan sz.r ez az ország és az itt élő emberek, akkor miért nem költözöl el?

2015. máj. 15. 18:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!