Akik nem járnak moziba azok miért nem?
Nem jobb megnézni egy filmet a moziban hangulatosabban normális képminőségben mint görcsölni hogy most rossz minőségű filmet rakott föl a szemét a letöltő oldalra? Nem gondoljátok úgy hogy ezzel megkárosítjátok a filmgyártó cégeket és a mozikat és utána meg fikázzátok a filmet hogy ez mennyire rossz volt? Nem gondoljátok úgy hogy mikor letöltitek azzal is ártotok a film iparnak, megvehetnétek DVD? Ha kijön egy film amit ti letöltöttetek és/vagy online portálon megnéztetek bármennyire rossz is nincs jogot negatív véleményt alkotni róla mert nem fizettétek meg a szolgáltatást hanem idéző jelleggel blicceltetek?
Elhiszem hogy néhány ember anyagi helyzete nem megfelelő de akkor meg ne alkosson róla negatív véleményt vagy esetleg kérje kölcsön OLYAN normális embertől aki megveszi hogy meg tudja nézni .
Várom a véleményeket !
de, ez egy provokatív kérdés, mivel nem érdekel, hogy mi mit gondolunk, csak a saját igazadat akarod szajkózni, és sértegetni másokat.
ja, és 1 méteres tv van otthon (1 év alatt megtérül, hogy nem megveszem a filmeket) és sokkal nagyobb élvezet a párommal összebújva, egy szál bugyiban, kényelmesen fetrengve nézni a filmet, mintha egy tömött, büdös, hangos mozi kényelmetlen székeiben ülnék :D
habár tévékészülékem van, nincs bekötve rá semmilyen szolgáltató, mert nem vagyok hajlandó mások által megszabott módon és időben filmezni, meg szar műsorokat nézni. és ismétlem, nem fizetek olyanért, amit ingyen, sokkal praktikusabban is el tudok intézni. abból a 6-700 forintból inkább veszek valami hasznosat :)
nem kész tényeket, hanem a saját véleményedet írod le, ahogy mi is.
a harmadik világbeli szegényes dolog pedig nonszensz és teljesen más téma, egyszerűen baromság :D
a filmipar kiadta ezeket a filmeket, tehát elérhetőek, ennek következménye, hogy bizony ellopják, hamisítják, ingyen hozzájutnak. ha csinálnék egy filmet, és letöltenék, ahelyett hogy megveszik, hát túlélem, ez ilyen. ennyi erővel a könyvek ebook változata is ilyen. ha már valaki a szellemi tulajdonát publikussá tette, akkor azzal hozzájárul, hogy az emberek ingyen is hozzájuthatnak, mert a technológia lehetőséget ad erre. attól még szórakozni akarok, hogy nincs fölös pénzem porfogóra, vagy olyan helyre menni, amit nem szeretek.
te nem fogod fel, hogy nem mindenk úgy látja a helyzetet, ahogy te.
ajánlom, hogy vedd meg a South Park 7. évadának DVD-jét, és nézd meg a "Keresztény Rock" című részt (9. epizód) pont erről szól :)
"Várom a véleményeket !"
Az a véleményem, hogy egy bunkó megmondóember vagy. Kerülöm az ilyen embereket.
Egy részről a 600-700 forintos történet azt az egyik telefon szolgáltató biztosítja mint fizetős online film portál ami után ő befizeti a jogdíjakat. Másrészről meg a harmadik világos kérdésem teljesen helyén való és jó hasonlat mivel a tény hogy te sokkalta de gazdagabb vagy mint ő ahogy akár csak egy film mágnás hozzád képest. Másrészről elő gyártanál egy terméket és valaki ellopja azt saját felhasználásra hogy vélekednél róla. Végül is jogszerűen meg teheti mert te elkészítetted és a tömeg elé bocsátottad ő csak élt a lehetőséggel. Ja és azzal hogy meg károsított téged semmi gond nincs. Így jártál.
Aki meg azt mondta rám hogy bunkó megmondó ember vagyok annak köszönöm szépen a jellem formáló véleményét !
"Akkor hogy ha annyira szarok azok a filmek minek nézed meg otthon"
Egyetlen egy szóval sem írtam, hogy megnézem őket otthon, innentől már értelmetlen minden, ha olyan állítasz amit le sem írtam... Már pár éve nem nézem ezeket a retek bugyuta látványfilmeket, elég ha utánaolvasok vagy megnézem a trailereket. Borzalmas.
Ezekért még nekem kéne fizetniük, hogy megnézzem őket annyira bűn sz#rok.
Tényleg nagyon provokatív, bicskanyitogató stílusod van, kérdező.
Ha érdekel mások véleménye, akkor miért nem vagy képes elfogadni azokat, miért akarod mindenképp lenyomni a torkunkon a saját nézőpontod?
Elég abszurd az az elgondolásod, hogyha valaki ingyen szerez be valamit, akkor ne legyen véleménye, vagy ha már véleményt formál, az akkor CSAK és KIZÁRÓLAG pozitív legyen -azaz ne legyen saját véleménye, mert te azt mondtad- mert milyen dolog már, ha ingyen néz meg valamit és még csak nem is tetszik neki. Szégyen.
Te komolyan azt hiszed, hogy az ember előre fogja tudni, hogy a film, amit megnéz, az tetszeni fog-e neki vagy sem?
[A hetes válaszadóval amúgy teljesen egyetértek.]
"Ha rossz a film akkor sem károsít meg téged mert lehet neked rossz de másnak meg nem mert neki tetszik"
Ha NEKEM nem tetszik a film, akkor engem miért ne károsítana meg a filmgyártó? Azért, mert másnak tetszik, attól nekem a pénz nem fog visszacsordogálni a zsebembe, sőt, még csak az időmet sem fogom visszakapni.
Másnak tetszik, őt nem fogja megkárosítani, de engem ettől függetlenül igen.
A filmgyártóknak pedig annyi pénzük van, hogy még a következő 6 generációjuk is gond nélkül fog élni a mostani vagyonából.
Szerinted jobb beülni egy moziba és ott megnézni egy filmet, mások meg jobban szeretnek összebújni otthon, egy tiszta környezetben, csendben úgy, hogy nem kell a többi ember zörgését hallgatnia.
Ha annyi pénzem lenne, mint amennyi a filmgyártóknak, pont telibeszarnám, hogy "egy harmadik világbeli szegény" ingyen nézi meg a filmet.
Hadd nézze. Ha tetszik neki a művem, akkor még örülni is fogok, mert lehet, hogy akkor elhíreszteli, aztán egy személy meg fizetni fog érte, hogy megnézze, de ha nem, nekem azzal sincs problémám.
Egyébként gondolom te teljesen makulátlan vagy ilyen téren.
Az összes szoftvered eredeti, nincsenek letöltött játékaid, nem hallgatsz zenét youtube-on, hanem megveszed az albumokat, nem töltesz le képeket, amiket más csinált, adakozol a wikipediának, stb.
"Nem jobb megnézni egy filmet a moziban hangulatosabban normális képminőségben mint görcsölni hogy most rossz minőségű filmet rakott föl a szemét a letöltő oldalra?"
Mozi:
- Baromira ordít a film.
- Mellettem, körülöttem pofáznak, csörögnek minden szarral.
- A popcorn és kóla 2x annyiba kerül mint a jegy maga.
- Kényelmetlen, még a lábam se tudom kinyújtani, és ha kiszaladok wc-re akkor lemaradok a film feléről.
Otthon:
- Senki nem görcsöl, úgyis felteszik.
- Képminőség, nézd meg ncore-on, 1080p, 720p, bluray....
- 23" monitorom van, színhelyesre állítva, de akár tv-re is kitehetem és kényelmesen ágyból tv-zhetek.
- Akinek pénze van, még 3D-ben is nézheti.
- Bármikor megállítod, visszatekered...
"Nem gondoljátok úgy hogy ezzel megkárosítjátok a filmgyártó cégeket és a mozikat és utána meg fikázzátok a filmet hogy ez mennyire rossz volt?"
- Véleményt nyilvánítani mindenkinek szabad, tudtommal egy szabad országban élünk.
- Megkárosítás alatt azt érted hogy nem 2 csak 1 luxus villát vehetnek érte?
- Ha egyszer rossz volt a film, akkor meg miért is fizessek érte? Miért lenne az jó hogy elmegyek, és úgy jövök ki hogy szar is volt, meg el is ment a pénzem a semmire...
"Nem gondoljátok úgy hogy mikor letöltitek azzal is ártotok a film iparnak, megvehetnétek DVD?"
- Régen sem töltötték le az emberek a filmet, és moziba se mentek, megvárták míg kijön tv-n és ingyen megnézték, akkor meg hol tartunk?
"bármennyire rossz is nincs jogot negatív véleményt alkotni róla mert nem fizettétek meg a szolgáltatást"
- Rossz hírem van, bármennyire is fáj, véleményt mindenki formálhat egy adott szolgáltatásról/termékről...Elfogadni nem kötelező azt.
"AMENNYIBEN meg van vélemény az ne legyen negatív MERT ez a minimum !"
Miért ne legyen? És mi van ha egy termék átverés, vedd meg csak azért, hogy elmondhasd másoknak hogy átverés?
"Ha rossz a film akkor sem károsít meg téged mert lehet neked rossz de másnak meg nem"
Hát na fasza, az én zsebemből veszi ki a pénzt, szórakoztatást ígér, és csalódás a vége, akkor miért is nem engem károsít meg?
" jobb moziba járni mint bent a nyamvatt szobába poshadni"
Vesz az ember egy közepes árú bőr forgószéket, vagy fotelt, és ezerszer kényelmesebb lesz mint a moziban "poshadni"
"maximum 18-20 colos monitor előtt"
Nem azért mondom, de bagóért kapni 23-24" monitorokat, vagy 30-40" tv-ket, egyszeri kiadás és 10 évig megmarad.
" vannak már olyan szolgáltatások ahol tudsz már havi szinten 600 - 700 forintért filmeket sorozatok nézni annyit amennyit akarsz"
Igen vannak, jól meg is élnek belőle.
"KÉSZ TÉNY kérdéseimre amiket nektek írok kommentben nem adtok érdemi választ"
Csak a saját véleményed hangoztatod, anélkül hogy figyelembe vennéd mások érveit, válaszát...
"Sőt hogy ha már itt tartunk nem válaszoltál a harmadik világbeli szegény kérdésem példájára."
Ez a példa azért baromság, mert ha egy harmadik világbeli megkárosít téged, abból te nem profitálsz. Ellenben a játék/film/szoftver ipar másképp működik. Itt nem kis szerepe van a hype-nak is, hogy mennyire sikerül reklámozni, terjeszteni a terméket. És itt az aki "lopja" az is továbbadja az infót, beszél róla, tudatja hogy létezik...és működik a rendszer. Elég csak megnézni a Halálos Iramban sorozatokat, mindig tele vannak a mozik, és rekord bevételeket hoz. Vagy ott van a Windows...az otthoni felhasználók nagy része mindig is "lopta" de cserébe használják, ahhoz fognak érteni és az előtelepített gépeken, meg céges gépeken milliárdokat kaszálnak.
Nem olvastam el minden kommentet.
Nem csak a filmek esetében van ez a jelenség, hanem a szórakoztatóipar minden eleménél. Zenék, játékok, filmek, ebből szempontból egy kutya.
Nem akarok senkit lehangolni, de Magyarország NEM SZÁMÍT a kérdés szempontjából. Teljesen mindegy hogy itt hányan töltenek le filmeket, ezt egy hollywoodi AAA (f*s) film nem fogja érzékelni.
Az meg egyenesen baromság hogy ne legyen véleménye annak, aki nem fizet érte. Adjon ki a szegény ember egy számára nagyobb összeget egy DVD-ért, és csak utána mondhatja el, hogy kidobta a pénzét az ablakon? Zenék és játékok esetében van egy kis előny (torrent), mivel a megjelenés napján ki lehet próbálni az egészet. Amerikában ez aprópénz, semmi, kb 50 ft-nak felel meg a mozi. Itt azért még mindig jelen vannak azok, akiknek a fizetése a 80k-t sem éri el, velük mivan? A kapitalizmus egyik gyógyszere a szórakoztatóipar, akkor ne éljen vele?
Azt meg nem hiszem el hogy neked mindened jogtiszta. Amúgy vélhetően a neked (a kérdezőnek) jó a fizetése, jól el van tartva, CSAK AZOK(!!!) az emberek szólnak fel ezen dolgok ellen, akiknek jó dolga van.
Viszont van a parasztréteg, amelyik simán megtehetné, de sz*rik az egészre. Nah az tényleg gány. Elmondja hogy milyen szegény, aztán kib*sz 2000 forintot "ücsire" meg hülyeségekre, stb..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!