Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hol itt az egyenlőség?

Hol itt az egyenlőség?

Figyelt kérdés

Nemrég láttam egy videót, ami természetesen megrendezett volt, de a gyanútlan járókelők reakcióját akarták felvenni.

A megrendezés az volt, hogy először a nő ütötte a férfit nyilvánosan, majd később a férfi visszaütött.

Kimentek az utcára. És ledöbbentem.

Amikor a nő ütötte a férfit, az ég világon senki sem szólt egy büdös szót sem, max odanéztek, és mentek tovább. Amikor a férfi visszaütött önvédelemből, már mindjárt beszóltak az emberek, hogy hagyják abba, és persze a férfival üvöltöztek, meg ő kapta a lenéző tekinteteket.

Hol itt az egyenlőség? A férfinak még megvédenie sem szabad magát, mert mindjárt ő lesz a puhap..cs, gerinctelen, aki meg mer ütni egy nőt?

Lehet jönni azzal, hogy "de a férfi erősebb", ez sem mindig igaz, sőt.

Természetesen nem provokálásnak szánom a kérdést, de ledöbbentem, hogy egy férfit nyugodtan szabad ütni-verni, a kutya nem szól érte, de "a nőket tisztelni kell, nőt nem ütünk", és ehhez persze mindenki tartja magát! Teljesen más volt az emberek reakciója, amikor a férfi visszaütött, mint amikor a nő 10 percig agyalta a férfit. (természetesen látszatból, de elég jól játszották)

Most ha azon túlmegyünk, hogy "senkit sem kell megütni", akkor miért van az, hogy ha egy férfi önvédelemből visszaüt, mert egy nő nekirohan, akkor még ő a hibás?

A testfelépítéssel sem értek egyet. Én pl nem járok kondiba, vékony vagyok, mitől lennék erősebb 22 éves létemre egy 22 éves csajnál? Semmivel.

Ilyen téren miért nem mondják a feministák, hogy egyenlőség van?

(veszekedést sem akarok szítani, csak szeretném megérteni ezt!)

22/F

2015. máj. 4. 07:38
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

"Olyan pedig nincs hogy onvedelembol visszautsz, plane egy nonek. Ha egy no elkezd utni teged, akkor

- otthagyhatod.

- megprobalhatod vedeni a fejed, a tested. "

Aha persze. Ő üthet nyugodtan mint a vadállat, de én ne merjek visszaütni csak azért, mert p..nával a lába közé született?

Ne viccelj már....

2015. máj. 5. 09:04
 12/17 anonim ***** válasza:

" Ő üthet nyugodtan mint a vadállat"

ki mondta?

"de én ne merjek visszaütni csak azért, mert p..nával a lába közé született?"

A visszauteshez semmifele batorsag nem kell. Pszichesen egeszseges emberekben egyebkent is van egy belso gat, amiert nem tud megutni egy nala kisebb, gyengebb, kiszolgaltatottabb embert. Amennyiben te meg tudsz utni egy not, igy a te fejedben ez a psziches gat nincs benne. Az ilyenekbol lesznek aztan azok akik a feleseguket/baratnojuket es/vagy a gyerekuket agyba-fobe verik, mert nem birjak kontrollalni a duhuket.

Csak hogy tisztan lass: a vilagban elenyeszo szamban fordul elo hogy egy no bantalmaz egy ferfit, a forditottja viszont nagyon gyakori. Ezert is reagalnak az emberek az utcan igy ahogy leirtad.

Akik agyba-fobe verik a noket, azok nem onvedelembol teszik, nem egy eletveszelyes tamadas jogos elharitasarol van szo. Kifejezetten undorito dolog, ahogy megprobalod osszemosni a dolgokat.

A motivacioid lennenek igazan erdekesek, hogy miert is csinalod ezt.

2015. máj. 5. 09:23
 13/17 anonim ***** válasza:
Ez a nagy feminizmus átka. A hölgyeknek bármit lehet.Nekem is volt elmebeteg barátnőm. Állandóan féltékeny volt. Még az ágyba is azt szerette, hogy megharapom vagy erősen fenekeljem el vagy ha totál erősen csavargattam a mellbimbóját attól élvezet. Mindig féltékenységi rohamba szenvedett. Volt, hogy rápillantottam buszon egy lányra ha leszálltunk és nem látta senki odanyúlt és úgy megmarkolta a golyómat, hogy még két nap múlva is sajgott. El akartam hagyni de amikor elmondtam, hogy így nem fogom kívánni a térdével tökön rúgott. Összeestem úgy fájt. Egyszer nálunk kettesben megmondtam, hogy ne jöjjön többet nekem szaladt, hogy megint tökön rúg. De nem hagytam és kiabáltam vele. Belevágott az arcomba. Fájt mert bevérzett az arcom. Elkaptam a kezét és megmondtam, hogy abba hagyja és elmegy. Kiabált, hogy engedjem el a kezét majd ő megmutatja, hogy tudd férfiként megalázni és majd meglátom hogy rúgja szét a golyómat. És tényleg kirántotta a kezét és megakart ütni. Ekkor e jobb horoggal állcsúcson vágtam. 10-15 percig nem tért magához. Bár a műhelyemben vagy két állványomat elsodort és feldöntötte az öltöző szekrényt. Aztán nem mozdult. Persze megijedtem. Kis víz, arc paskolás után tért magához. Igen feldagadt a szája. Akkor meg elkezdett sírni mert milyen mocsok vagyok mert megütöttem. Ez volt az utolsó napunk, hogy beszéltünk vagy találkoztunk. Szédelgett amikor kilökdöstem az utcára. Nem vagyok arra büszke amit tettem. De ha ez újból előfordulna még egyszer megtenném. Engem egy nő ártatlanul féltékenységében ne ütögessen. U.I.: azóta van barátnőm és még egy hangos szó sem volt köztünk és boldog vagyok, hogy hozzáérhetek. Neki is elmondtam a ezt a történetet és csak annyit mondott, micsoda hülye nő. Meg, hogy mennyire szelíd vagyok és semmilyen agresszivitást nem néz ki belőlem. Így van. Nem vagyok verekedős sem. Tehát ezt azért írtam mert igen azért vannak nők akik nagyon is megérdemlik, hogy jól eltángálják. De ez kevés van. Nekünk férfiaknak egy nőt sem szabad félelemben tartani mert mi erősek vagyunk. Mert én is annak örülök, hogy az én párom az én erős karomban érzi magát biztonságban.
2015. máj. 5. 10:02
 14/17 anonim ***** válasza:
Ez elég természetellenes beállítás lehetett, mert egy férfi sokkal erősebb, mint egy nő. Azért nem siettek a járókelők a segítségére.
2015. máj. 5. 12:04
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Azért látom megint sikerült kikerekíteni egyeseknek, hogy egy nőnek tulajdonképpen mindent szabad.

1.

Honnan veszitek, hogy egy férfi jelentősen erősebb? Nem minden férfi jár konditerembe, és egy pofont sem olyan erősséggel ad valaki, hogy a foga is kirepüljön a másiknak. Mert egy nő nem tud nagyot és erőset ütni? Dehogynem.

2.

Önvédelem. Emberek! Ha X megtámadja Y-t, ütlegeli, rugdossa, megtépi, akkor Y nehogy már azért ne üthessen vissza önvédelemből, mert X nem tudja megvédeni magát! Ha nem tudja megvédeni magát, minek rohan neki erőszakkal a másiknak? Az hadd ne az én problémám legyen, hogy ő nem tudja megvédeni magát, mert például én nem hagynám, hogy valaki lealázzon az utcán, csak azért, mert neki úgy szottyan kedve, és mert ő nő.

3.

A tiszteletet ki kell érdemelni. Én csak azért nem tisztelek valakit, mert lukkal a lába között született, nem tudom, hogy ezt a baromságot honnan veszik egyesek, hogy már csak ezért is tisztelni kéne a lányokat.

4.

Még mielőtt valaki rám süti, NEM vagyok nőgyűlölő. De gusztustalannak és gerinctelenek tartom azt, amikor egy nő a "nőt nem ütünk meg!" szlogen mögé bújva tapló paraszt módon bánik a pasijával, vagy akármelyik fiúval/férfival. Az ilyen, aki képes ütlegelni a párját akár nyilvánosan, majd sír a szája, ha a másik nem hagyja magát, a legkevésbé sem nő az én szememben. Le lehet pontozni, akkor is ez a véleményem. Aki ennyire visszaél a női mivolta úgymond előnyeivel, az rohadjon meg egyedül. Pont.

Persze lehet papucsozni, meg puhap..csözni a férfit, ha hagyja magát, de akkor meg érdekes mindenki fel van háborodva, ha betelik a pohár, és a csaj kap egy szép pofont. Pedig ez még enyhe dolog a tökön rúgáshoz képest, mert az kb annyira fáj, mintha a nőt billentették volna nemi szerven, vagy mintha a mellébe ütöttek volna.

(Orvos ismerősöm mondta, hogy egy erős tökön rúgástól tényleg megnőhet a hererák esélye, az meg aztán tényleg nem játék.)

5.

Megmutattam barátnőmnek a kérdező által linkelt videót. Ő maga mondta, hogy ő a pasi helyében tuti lecsapta volna a csajt. Erről ennyit.

Ha valaki nem ért velem egyet, szíve joga. De az igazságtalanságot nem kéne támogatni. Azért, mert valaki nőnek született, még nem jogosítja fel őt az arra, hogy eszetlen vadállat módjára ütlegelje, rugdossa, bántalmazza a párját.

2015. máj. 5. 14:51
 16/17 anonim válasza:
0%

haha, jó nagy ostobaságokat írnak itt egyesek. Az átlagos erőfölény 15-30% körüli, amely azt jelenti, hogy gyakorlatilag nem olyan sok, hogy a férfinek ne legyen oka megvédenie magát. Ilyen enyhe erőfölény különbséggel simán tud komoly kárt okozni a férfiben a nő, mint ahogy meg is szokták tenni.

Az sem igaz hogy a nők kevésbé agresszívabbak, egyes statisztikák szerint az jön ki, hogy összességében sokkal nagyobb agresszorok a nők, főleg hogy kialakult egy ilyen társadalmi kondíció, miszerint nem szabad megütni egy nőt, így még bátrabban lendülnek támadásba a férfiak ellen. Ezenkívül a gyerek bántalmazások többségét is nők követik el, amely gyerek ha felnő nagyobb valószínűséggel lesz ő is agresszív, vagyis gyakorlatilag a nők a fő felelősei annak, ha az agresszivitás növekszik egy társadalomban.

2015. nov. 5. 23:52
 17/17 anonim ***** válasza:
100%

"Olyan pedig nincs hogy onvedelembol visszautsz, plane egy nonek. Ha egy no elkezd utni teged, akkor

- otthagyhatod.

- megprobalhatod vedeni a fejed, a tested. "

Hogyne! Majd szerinted az önvédelmet attól teszem függővé, hogy az illetőnek farok vagy p..na van a lába között!

Ha nekem rohanna egy nő, én minden további nélkül lecsapnám, tojok arra, hogy nő. Vagy mit kéne szerinted csinálni? Tettessem halottnak magam, és várjam meg, míg elmegy, vagy mi?

Sosem értettem az ilyen elvakult buta férfiakat és nőket, hogy egy nő nyugodtan lehet vadállat, és nekirohanhat akárkinek, de vissza ne merjen ütni egy férfi se, mert ő milyen védtelen, meg ő mégis nő.

Ha védtelen, meg gyengébb, mi a francnak rohan neki a másiknak? Miért erőszakkal akarja elintézni? Azért, mert ő is tudja, hogy nyugodtan elbújhat a "nőt nem ütünk meg" szlogen mögé. Az ilyen pedig nem nő, hanem a női nem szégyene.

"A visszauteshez semmifele batorsag nem kell. Pszichesen egeszseges emberekben egyebkent is van egy belso gat, amiert nem tud megutni egy nala kisebb, gyengebb, kiszolgaltatottabb embert. "

Ha ennyire szegény, gyámoltalan, kiszolgáltatott, akkor ne akarjon valamit ütlegeléssel, verekedéssel elintézni, mert ez marhára nem azt mutatja, hogy ő milyen kis gyámoltalan. Engem nem érdekelne, mennyire nem tudja megvédeni magát, ha nekem rohanna, én minden további nélkül visszaütnék. A hozzád hasonlók miatt terjed az a közkedvelt nézet, miszerint egy nőnek bármit szabad, egy nőnek mindent el kell nézni, egy nőnek mindig igaza van, csak azért, mert nőnek született. Szerinted ez nem diszkriminatív? Persze tudjuk, ha egy izmos pasas laposra ver egy gyengébbet az teljesen normális, meg milyen szánalmas a gyengébb ugye....

De ha egy nő csinálja ugyanezt, és a férfi visszaüt, akkor meg szegény nő?

Szóval: ha nem tudja megvédeni magát, meg gyengébb, akkor ne ütlegelje a pasast mint egy állat. Ha verekedés nélkül nem bírja rendezni a problémákat, akkor meg nem kell csodálkozni, hogy a csaj is kap egy-két szép maflást, mert a megalázást (még akkor is, ha jogos) senki sem tűri, pláne nem mások előtt.

2015. nov. 8. 12:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!