Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hol itt az egyenlőség?

Hol itt az egyenlőség?

Figyelt kérdés

Nemrég láttam egy videót, ami természetesen megrendezett volt, de a gyanútlan járókelők reakcióját akarták felvenni.

A megrendezés az volt, hogy először a nő ütötte a férfit nyilvánosan, majd később a férfi visszaütött.

Kimentek az utcára. És ledöbbentem.

Amikor a nő ütötte a férfit, az ég világon senki sem szólt egy büdös szót sem, max odanéztek, és mentek tovább. Amikor a férfi visszaütött önvédelemből, már mindjárt beszóltak az emberek, hogy hagyják abba, és persze a férfival üvöltöztek, meg ő kapta a lenéző tekinteteket.

Hol itt az egyenlőség? A férfinak még megvédenie sem szabad magát, mert mindjárt ő lesz a puhap..cs, gerinctelen, aki meg mer ütni egy nőt?

Lehet jönni azzal, hogy "de a férfi erősebb", ez sem mindig igaz, sőt.

Természetesen nem provokálásnak szánom a kérdést, de ledöbbentem, hogy egy férfit nyugodtan szabad ütni-verni, a kutya nem szól érte, de "a nőket tisztelni kell, nőt nem ütünk", és ehhez persze mindenki tartja magát! Teljesen más volt az emberek reakciója, amikor a férfi visszaütött, mint amikor a nő 10 percig agyalta a férfit. (természetesen látszatból, de elég jól játszották)

Most ha azon túlmegyünk, hogy "senkit sem kell megütni", akkor miért van az, hogy ha egy férfi önvédelemből visszaüt, mert egy nő nekirohan, akkor még ő a hibás?

A testfelépítéssel sem értek egyet. Én pl nem járok kondiba, vékony vagyok, mitől lennék erősebb 22 éves létemre egy 22 éves csajnál? Semmivel.

Ilyen téren miért nem mondják a feministák, hogy egyenlőség van?

(veszekedést sem akarok szítani, csak szeretném megérteni ezt!)

22/F

2015. máj. 4. 07:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
0%

Egy csaj nem képes akkorát ütni, ha meg veri a csávót és hadja élvezi akkor amen...

Szóval felesleges a kérdés mert a csajok nagy része nem agresszív, csak rafinált.

linkelnéd a videót

2015. máj. 4. 07:50
 2/17 A kérdező kommentje:
Persze, mert nyilván valaki direkt akkorát üt, hogy lerepül a másik feje. Nehogy már. Ha én pofont adnék valakinek, biztos nem ütnék akkorát, hogy leröpülne a feje, nem is tudnék akkorát ütni.
2015. máj. 4. 07:52
 3/17 A kérdező kommentje:
2015. máj. 4. 07:53
 4/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs egyenlőség, az erőszak megítélésénél átlendült az inga a túlsó oldalra.

Egyébként ezt a videót láttad? Itt ki is röhögik a férfit...

https://www.youtube.com/watch?v=gOyrYThlOag

2015. máj. 4. 07:54
 5/17 anonim ***** válasza:
75%
A feminizmus pont erről szól hogy a nőknek mindent szabad.
2015. máj. 4. 07:59
 6/17 A kérdező kommentje:

Engem ez eléggé elszomorít.

Nem is értem, mit várnak az emberek. Hogy majd a férfi hagyja magát, hadd püfölje a csaj?

2015. máj. 4. 08:00
 7/17 anonim ***** válasza:
Az király én egy olyan videót láttam ahol csak a pasi ütötte a nőt és 20 emberből talán ha 5 oda ment hozzájuk, hogy leállítsa. Itt is az emberek reakcióját akarták felmérni és nem döbbentem meg azon, hogy senkit sem érdekel, és valahogy meg is értem.
2015. máj. 4. 08:43
 8/17 anonim ***** válasza:
31%

Na, elmagyarazom neked mert lathatoan nem akarod megerteni.

Senki sem mondja hogy jogos ha egy no megut egy ferfit. A feministak sem. Senki sem uthet meg egy masik embert. Innen indulunk.

Az atlagember szamara azert felhaborito az ha egy ferfi ut meg egy not, mert az egyertelmuen erofolennyel valo visszaeles. A ferfiak mindig erosebbek mint a nok.

Olyan pedig nincs hogy onvedelembol visszautsz, plane egy nonek. Ha egy no elkezd utni teged, akkor

- otthagyhatod.

- megprobalhatod vedeni a fejed, a tested.

Ezt jelenti az onvedelem, nem pedig azt hogy beversz neki egy akkorat hogy a fal adja a masikat.

Ertem en hogy mit akarsz kihozni a kerdesfeltevessel, de szeretnem jelezni hogy total zavarosak a gondolataid.

2015. máj. 4. 09:33
 9/17 anonim ***** válasza:

Ez kb. olyan jelenség, mint az, hogy még mindig jobban elfogadják sokan ha egy férfi csal meg egy nőt, mint fordítva (ismered a kulcsos záras mondást például).

Vagy hogy egy részeg nő undorító. Miért? Egy részeg férfi matyóhímzés.

Ezek úgy berögzültek a köztudatba, habár azért nem mindenki ért velük egyet.

A te általad említett példa is ilyen: a nőt tartják a legtöbben a gyengének, a kiszolgáltatottnak, akit megütni annyi, mint visszaélni az erőfölénnyel.

Bizonyos esetekben ez igaz is lehet, de mondjuk ha egy díjbirkózó termetű nő püföl egy cingár pasit, ott bizony nehezen beszélhetünk a férfi erőfölényéről. :)

2015. máj. 4. 12:40
 10/17 anonim ***** válasza:

Szerintem meg az emberek annyira primitívek és ostobák, hogy nem képesek az egyetemes erkölcs alapján megítélni egy problémát. Nem képesek az adott ember személyétől és lényétől elvonatkoztatni, ha egy problémáról van szó, hanem a saját sztereotip keretein belül értelmezik a problémákat.

Az alapvetés az kéne legyen, hogy mások bántalmazása rossz. Ezen felül még komolyabb erkölcsi fekete lyuk, ha a bántalmazó fél az erejével visszaélve a másikat a gyengeségének kiszolgáltatva bántja.

De az erősebb ember fizikai bántalmazásánál nem röhögni kell, hanem elgondolkozni azon, hogy a bántás kizárólag fizikai fájdalomban nyilvánulhat-e meg. Ha eljutottunk odáig, hogy nem, akkor azt kéne tanulmányozni, hogy egy ütlegelt férfi vajon vissza tudna-e ütni úgy, hogy a terrorja megszűnjön? Igen. Ha ezt is felfogtuk, akkor a kérdés az, hogy miért hisszük azt, hogy a férfi bántalmazása az utcán egy jó hecc, mert erősebb és mégsem védi meg magát?

2015. máj. 4. 12:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!