Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tönkretettem az életem?

Tönkretettem az életem?

Figyelt kérdés

19 éves voltam, amikor leérettségiztem, 20, amikor elköltöztem Németországba. Eddigre elégeltem meg az otthoni lelki és fizikai terrort, szegénységet és nélkülözést, durva kivételezést a testvéremmel, és a magyar nemzetiségem miatt ért sérelmeket (Szlovákia).

Most a barátommal élünk egy eléggé lepukkant egyszobás albérletben. Neki már van diplomája, de nem tud vele itt mit kezdeni (orosz), így a munkaügyi hivataltól jár nyelvtanfolyamra, azért kap pénzt.

Én egy pékségben vagyok eladó, diákmunkán (napi 3 óra), mert önköltséges nyelviskolában tanulok mellette.A magyar mellett beszélek felsőfokon beszélek angolul, középszinten oroszul és egy kicsit németül.

Mindig az volt a vágyam, hogy egyetemre megyek és tolmács leszek, de ez sajna nem lehetséges, mivel ezen a szakon a németek közt is túlképzés van, külföldiekre aztán tényleg nincs kereslet.

Vagy kitanulok hoteltakarítónőnek, bolti eladónak, vagy valami hasonlónak, ezek 3 éves képzések, vagy hatalmas szerencsével bejuthatok valami nyelvekkel kapcsolatosra, és még nagyobb szerencsével felvehet egy cég titkárnőnek, de ahhoz anyanyelvi szintű német kell.

450€-t keresek, abból 50€ marad magamra havonta, a többi a kiadásaink. Egy év és lejár a lakás szerződésünk.

Fogalmam sincs, hogy találunk utána lakást, ha mindketten tanulni fogunk még.

Úgy érzem, semmi jövőm nincs, csak azért dolgozom, hogy máról holnapra megéljünk.

Mit tudnék kezdeni az életemmel?

21N

2015. ápr. 4. 22:23
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Elég nehéz helyzet.. de szerintem erős vagy és túl tudod élni, csak ne add fel. Lesz ez még jobb.
2015. ápr. 4. 22:54
 12/20 anonim ***** válasza:
11%
Mo-n is olyan a helyzet,hogy az emberek 70%a máról holnapra él.Vagy szerinted mire elég 80-90ezer forint,mint amit a többség kap?Rezsi,kaja és vége.Neked még marad is magadra vmi.
2015. ápr. 4. 23:09
 13/20 anonim ***** válasza:
0%

Na akkor most két lehetőséged van.

- Ott maradsz, sajnálod magad és egyre lejjebb csúszol, míg végül az utcán kötsz ki hajléktalanként, vagy örömlányként.

- Eljössz Magyarországra, a háromféle nyelvtudásodat kamatoztatva bepróbálkozhatsz a szállodákban, a menőbb üzletekben, bárhol, fillérekért szobát bérelsz több lánnyal közösen és eközben levelezőn végzed az egyetemet. A barátod majd vagy utánadjön, vagy kivárja amíg tanulsz és aztán te mész vissza, vagy... ez nem számít. Az idő ellened dolgozik, vagy most szeptemberig elhatározod magad, vagy tényleg el lesz cseszve az életed örökre, harmincéves pályakezdő sehol sem kell.

2015. ápr. 4. 23:10
 14/20 A kérdező kommentje:

A barátomat nem hagyom itt. Milyen ennek már úgyis mindegy? 2 éve együtt vagyunk, túl sok nehéz időszakon, és kitartottunk.

Szép nő vagyok, ha akarnék, bármikor le tudnék magamnak akasztani egy helyi tehetős németet, aztán lógathatnám a lábam otthon egész nap. Csakhogy nekem a barátom kell.

Magyarországon nem keresnék enynit a három nyelvvel se teljes munkaidőben se, mint itt 3 órával naponta.

2015. ápr. 4. 23:15
 15/20 anonim ***** válasza:
Nem keresnél, de itt ingyen járhatnál egyetemre, te nagyon okos... kiadásod meg negyedannyi lenne. De látom, hogy te nem is megoldást keresel, csak nyafogni akarsz. Akkor próbáld a barátod kezét szorongatva nyomorogni, mert te ebből soha nem fogsz kitörni a szál érettségiddel, meg ezzel a munka elől kitérő mentalitásoddal. Háromórázzál szépen, azt a havi 50 eurót meg ami jut magadra, ne egyszerre szórd el ;)
2015. ápr. 5. 02:58
 16/20 anonim ***** válasza:
Figyu, anno 23 éves voltam mikor elmenekültem otthonról külföldre. Országról országra jártam, csapongtam, végül Németországban kötöttem ki, ahogy te is. Itt ért egy hatalmas sokk, mert az alapképzéses közgáz diplomámmal nem kaptam munkát. Felsôfokú angol nyelvtudásom volt és a németem úgy B1 és B2 között. Még az H&M-be se vettek fel ruhaválogatónak részmunkaidôre mondván hogy ôk olyat keresnek, aki szakmája szerint eladó, mert kasszát is kellene kezelni satöbbi. Gondoltam magamnak, b#sszátok meg, itt vagyok közgáz diplomával, igényes külsövel, és ahelyett hogy megmutatnák a pénztárkezelést inkább lepattintanak ..:O Hotelmunkásnak tudtam összvissz elszegôdni. Közben úgy döntöttem, hogy beîratkozom anglisztika alapképzésre (szerencsére vannak itt rokonaim îgy megtehetem) és kezdem az egész egyetemet elôlrôl, îgy lesz esélyeim visszakerülni irodai munkakörbe. Elmentem TestDaf tanfolyamra a Volkshochschule-hoz, a vizsgát letettem, az egyetemre felvettek, nem akartam vesztegetni az idôt îgy a tavaszi szemeszterkezdésre îratkoztam be, azaz most április 13- tól kezdödik. Mellette elmegyek diákmunkázni. Közben pedig tágra nyîlt szemekkel és fülekkel figyelem az egyetem karrierlehetôségeit. Kérdezô, én lehet leteszem még a 3 év után a fordítói mesterképzést, én úgy látom hogy angollal igenis vannak lehetöségek, könyvfordítás, vagy többek között akár nyelviskolába el lehet szegödni vele.
2015. ápr. 5. 08:15
 17/20 anonim ***** válasza:
16-os vagyok, még annyit hogy egy szemeszter itt a német egyetemen 120 eurô, ehhez még vennem kell bérletet mert nem abban a városban lakom ahol az egyetemem van. A TestDaf vizsga 175 euró volt a VHS-nél. Hátha segîtenek ezek az infók.
2015. ápr. 5. 08:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Felsőfokú angollal miért Németországban kínlódsz, miért nem mész ki Angliába? Kulimunkázni ott is lehet, legalább a nyelvet jól tudod és jobban tudnál pénzt gyűjteni.
2015. ápr. 5. 10:30
 19/20 anonim ***** válasza:
Ha a kérdést nekem cîmezted: Azért mert a párom német és olyan munkája van, hogy nem lehet itt hagyni (speciális helyzet, errôl nem szeretnék többet elárulni) és nem szándékozom távkapcsolatba bele menni. A másik, hogy miért lenne elônyöm Angliában az angol nyelvtudással? (Mint îrtam, tudok németül, szóval nem a nyelv miatt nem alkalmaznak) Magyarországon sincs elônyben az, aki magyarul beszél, Angliában sem esnek hasra ha valaki tud angolul. Ennyi.
2015. ápr. 5. 11:24
 20/20 anonim ***** válasza:
Ha a kérdezôhöz cîmezted a miért nem mész ki Angliába kérdést, gondolom nekik meg nincs tôkéjük átruccanni Angliába. De majd a Kérdezô megmondja inkább.
2015. ápr. 5. 11:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!