Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tönkretettem az életem?

Tönkretettem az életem?

Figyelt kérdés

19 éves voltam, amikor leérettségiztem, 20, amikor elköltöztem Németországba. Eddigre elégeltem meg az otthoni lelki és fizikai terrort, szegénységet és nélkülözést, durva kivételezést a testvéremmel, és a magyar nemzetiségem miatt ért sérelmeket (Szlovákia).

Most a barátommal élünk egy eléggé lepukkant egyszobás albérletben. Neki már van diplomája, de nem tud vele itt mit kezdeni (orosz), így a munkaügyi hivataltól jár nyelvtanfolyamra, azért kap pénzt.

Én egy pékségben vagyok eladó, diákmunkán (napi 3 óra), mert önköltséges nyelviskolában tanulok mellette.A magyar mellett beszélek felsőfokon beszélek angolul, középszinten oroszul és egy kicsit németül.

Mindig az volt a vágyam, hogy egyetemre megyek és tolmács leszek, de ez sajna nem lehetséges, mivel ezen a szakon a németek közt is túlképzés van, külföldiekre aztán tényleg nincs kereslet.

Vagy kitanulok hoteltakarítónőnek, bolti eladónak, vagy valami hasonlónak, ezek 3 éves képzések, vagy hatalmas szerencsével bejuthatok valami nyelvekkel kapcsolatosra, és még nagyobb szerencsével felvehet egy cég titkárnőnek, de ahhoz anyanyelvi szintű német kell.

450€-t keresek, abból 50€ marad magamra havonta, a többi a kiadásaink. Egy év és lejár a lakás szerződésünk.

Fogalmam sincs, hogy találunk utána lakást, ha mindketten tanulni fogunk még.

Úgy érzem, semmi jövőm nincs, csak azért dolgozom, hogy máról holnapra megéljünk.

Mit tudnék kezdeni az életemmel?

21N

2015. ápr. 4. 22:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Egy életet nem lehet tönkretenni.
2015. ápr. 4. 22:30
 2/20 anonim ***** válasza:

Nem tetted tönkre! Még alig kezdődött el!

Céltudatos és bátor vagy. :) Szerintem szerezz valami munkát amit hamar meg tudsz kapni és félre is tudsz tenni belőle. A barátodnak is kéne egy részidős munka.

Amíg az egyikőtök tanul a másik egész idősben is dolgozhat.

Remélem segíthettem. Nem tudom hogy vannak a dolgok Németben.

2015. ápr. 4. 22:31
 3/20 A kérdező kommentje:

Ő nem dolgozhat, mert akkor átteszik önköltséges nyelvtanfolyamra. Most kifizetik neki, de ha dolgozni fog, kifizettetik vele (2600€).

Én alig kaptam munkát diákként, nem vennének fel se jobb helyre, se teljes munkaidőre.

2015. ápr. 4. 22:33
 4/20 anonim ***** válasza:
Úgy értettem hogy gyorsan megszerezhető munkát keress hogy a tanfolyam után legkönnyebben megszerezhető, viszont jól is fizető. Abból félretéve később mást is tanulhatsz.
2015. ápr. 4. 22:33
 5/20 anonim ***** válasza:
Fekete munkákat néztetek? (Pl. bébicsősz, házi takarítás, kerti munka, kutya sétáltatás)
2015. ápr. 4. 22:35
 6/20 A kérdező kommentje:

B1-re járok. Ezzel mehetek gyorséttermi rabszolgának vagy hoteltakarítónőnek minimálbérre, de még oda is hatalmas a túljelentkezés, gyakorlat és ismeretség nélkül esélytelen.

A jelenlegi munkám, bár sokat nem fizet, nem terhel le fizikailag sem lelkileg, szívesen csinálom, és jó a kollektíva.

2015. ápr. 4. 22:35
 7/20 A kérdező kommentje:
Nekem iskola mellett nem megy. Este 10-11 táján esek haza. A barátom dolgozott költöztető cégnél, amikor szabadja volt a suliból. Mellette weboldalakat szerkeszt megrendelésre pár ismerőssel együtt, zenét tanít gyerekeknek, de ez aprópénz.
2015. ápr. 4. 22:36
 8/20 anonim ***** válasza:
7%

Az a gond hogy 21 évesen nem kellett volna külön menni a szülőktől, belátod te magad is hogy hiába dolgozol albérletet kifizeted, ott van hogy következő fizetésig marad valamennyi, amiből persze nem lehet eltenni érdemi összeget, ami később saját lakhatásra elég lenne.

Itt azzal lett elrontva az egész, hogy fiatalon mentél el otthonról megtakarítás nélkül, bele az életbe amiből alig lehet egyenesbe jönni, nagyon jól kellene keresnetek ahhoz hogy össze gyűjtsetek annyi pénzt hogy legalább saját lakásotok legyen stb.

2015. ápr. 4. 22:37
 9/20 A kérdező kommentje:
Hétfő-péntek suli, hétfő-szombat dolgozom. Az egyetlen vasárnap, ami szabad, olyankor ott a házimunka. Kézzel mosok, mert az albérletben nincs hely mosógépnek.
2015. ápr. 4. 22:38
 10/20 A kérdező kommentje:
El kellett jönnöm. Apu vert, anyu a pszichiátrián töltötte a gyerekkorom. Pár év, és én is ott kötöttem volna ki. 12 évesen majdnem intézetben végeztem, mert még a nagyszülők se akartak befogadni, mikor úgy volt, anyu nem gyógyul meg többé.
2015. ápr. 4. 22:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!