Ep testben ep lelek. Torz testben torz lelek?
Figyelt kérdés
2015. márc. 20. 10:53
11/19 A kérdező kommentje:
2015. márc. 20. 16:01
13/19 A kérdező kommentje:
Tudom. Csak szerintem azt hitte, hogy ez az elefántember nem létezik vagy létezett, csak kitaláció.
2015. márc. 20. 18:47
14/19 anonim 

válasza:

Nem a torz tested miatt sérül a lélek, hanem azon emberek miatt, akik ezért bántanak. A kiközösítés, magány, szeretet hiánya idővel megmutatkozik a személyiség fejlődésében.
15/19 A kérdező kommentje:
Nagyon jól mondod utolsó. Én is így gondolom.
2015. márc. 21. 13:54
16/19 anonim 

válasza:

És miben torz? Lány vagy fiú? Nem szerintem lány. Ha sokat bántanak egy idő után félni fogsz barátkozni is. És teljesen kiölik belőled a szeretetre való képességet. Sérül a lélek. Aki szép, azt nem bántják. De attól még lehet rosszmájú. De ez már az ő jellemének a hibája. Igaz ha egy szép ember alattomos, attól még fogják szeretni. Azt figyeltem meg, hogy még a börtönben is talál magának szerelmet a gyilkos ha jóképű.(Csernák). Ha tolvaj(whiskeys). De ha csúnya vagy egy láthatatlan fal van körülötted, amin senki se akar átlépni. És magányra vagy ítélve. Ha szép sorozatgyilkos lennél még akkor is nagyobb az esélyed a boldogságra, mintha ronda hős lennél. Egyszer volt, hogy egy lányt zaklattak. A munkatársammal odamentünk és meggyőztük a fiúkat, hogy húzzanak. De puszit csak a munkatársam kapott. Pedig az én öklömről is lement a bőr. Nekem még köszönöm se járt. Sőt levegőnek nézett.
17/19 anonim 

válasza:

Ép test alatt egészséges testet lehetne érteni (sportos, normális étrenden élő, egyébként átlagosan szerencsés testet), ép lélek alatt pedig hibátlan életerőt. Korszakok nyelvi akadályait leküzdve egy csöpp tájékozódással legalábbis.
18/19 anonim 

válasza:

Ha kis matematikai logikát is akarok belecsempészni akkor az attól függ, hogy a kijelentés
ekvivalencia (ép test <-> ép lélek) ((ebből következik))
vagy
implikáció (ép test -> ép lélek). ((ebből nem következik))
szerintem egyébként úgy lenne helye a mondás:
Ha épp a lélek akkor még biztos hogy ép a test
(ép lélek -> ép test)
Ez utóbbiból egyébként ugyancsak következik a "torz testben torz lélek" és én egyet is értek ezzel.
19/19 anonim 

válasza:

"Ep testben ep lelek. Torz testben torz lelek?"
Nem igaz. Minden ember más és más , nem mindenkire hatnak ugyanúgy ugyanazok a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!