Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ha nagyon lusta...

Mit tegyek ha nagyon lusta vagyok?

Figyelt kérdés
annyira hogy néha kihagyom az esti mosakodást mert nem akarózik felállni,nem eszek,nem iszok,nem megyek ki a házból,ami kell minden körülöttem van (távirányító,laptop,telefon) amúgy nem mozdulok meg semmiért. Élet célom nincs hogy valami motiváljon. 17/l

2015. márc. 2. 20:19
 1/8 anonim ***** válasza:
73%

Depresszív állapot egyik legjellemzőbb tünete, amit akár a sorozatos sikerélmény hiánya is előidézhet.

Összeszeded magad szépen, és keresel olyan dolgokat, amik motiválnak, cselekvésre ösztönzenek. Ezt csak te tudod megoldani! Csak te! Ha magad nem tudod,hogyan teljesítsd, nem tudja senki. Az idő telik. Menj önkénteskedni, vagy pedig szépen erősítsd meg a tanulmányi eredményeidet, hidd el, hatalmas sikerélményeket adhat, csupán megkell dolgozni érte, mint mindenért. Ne akarj hajléktalanná válni, tanulj, amíg csak lehet. Gondolj a jövődre, a nélkülözőkre, örülj, hogy még tanulhatsz és eltartanak a szüleid, mert szeretnek. Észre kellene venni az élet apró, ám annál erősebb örömeit. Az önsajnálat nem ér semmit.

Gondolj a szüleidre, hogy mennyire bíznak benned!

Cselekedj és lesz változás!

2015. márc. 2. 20:28
 2/8 Nemdetalánbiztos ***** válasza:
65%
Kezdj el olyan célokat kihelyezni magad elé amiket könnyű meg tenni és mindennap egyre nehezebb célokat fogalmazz meg és teljesítsd őket. A könnyű és hasznos célokat mindig csináld és szokássá válik. Ilyen például a fürdés amit néha kihagysz. Kezd ezzel és keress hasonló célokat és a sikerélménytől majd egyre több kedved lesz máshoz is. Így szépen felfelé haladva a lustaság eltűnik.
2015. márc. 2. 20:30
 3/8 A kérdező kommentje:
szüleim lesz/rnak és én ugyan úgy őket szóval rájuk nem fogok gondolni és a motivációt nem tudom hol kereshetném
2015. márc. 2. 20:33
 4/8 Nemdetalánbiztos ***** válasza:
Keress olyan elfoglaltságot amit szeretsz csinálni.
2015. márc. 2. 20:35
 5/8 anonim ***** válasza:

hát.... ilyenkor ajénlanék valkami sportolást amit szeretsz, remélem iskolába meg elmész, azért valami erősebb fizikai sportot(kézilabda , kosárlabda stb...)

erre amúgy az lehet a megoldás hogy a kedvenc dolgaidat, reggel rakd el a konyhába mondjuk és akkor ha annyira kell akkor kimész érte és akkor már a konyhában vagy és akkor már elvégezhetted azt amit akartál.

és ezután már hozzászoksz a konyhába való kkimenéshez.

2015. márc. 2. 20:40
 6/8 A kérdező kommentje:
# 5 hát iskolát is szoktam kihagyni csak azért mert nem akarózik szóval szerintem a sportot is kihagynám
2015. márc. 2. 20:46
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Élvezd a lustaságot!Ne csinálj belőle problémát! Felejtsd el,hogy az "rossz dolog", meg hogy mit mondanak erről mások.Tehát ha megteheted add át magad teljesen a lustaságnak.Ezzel nem azt sugallom ,hogy "még lustább legyél".Bár ha menet közben ez jön elő belőled akkor légy "még lustább". A lényeg ,hogy élvezd amennyire csak tudod.

Egyszer olvastam erről ,és én magam is kipróbáltam. Működik.

Ha igazán tudod élvezni ezt az állapotot, akkor lehet hogy pár nap, vagy egy két hét , és magától megszűnik a "lustaság". Kiélvezed a lustaságot, és azt veszed észre , hogy egyszer csak kedved lesz csinálni valami mást.

Első hallásra őrültségnek tűnik, de hidd el ,hogy nem az.

Mondhatok neked olyat is ,hogy szedd össze magad,meg legyél egy kicsit már igényesebb magadra, meg hogy találj valami életcélt, mozdulj ki a komfort zónádból

stb.stb. de ez így kevésbé fog működni.

Tehát add át magad a lustaságnak.Egyrészt szuper jó érzés ha igazán élvezed, és csak úgy egyszer hirtelen meg is szűnik, úgy hogy még akarni sem kellett.:))))

Ha nem akar szűnni a lustaságunk hosszú időn át az azért lehet, mert még a lustaságot is csak félgőzzel"csináljuk". Persze közben ha valami rossz érzés van bennünk, bűntudat, hogy " a lustaság az valami nagyon csúnya dolog", akkor azért sem tudjuk átadni magunkat a lustulásnak.

Tehát félre a bűntudatot, és élvezd !.:))))

2015. márc. 2. 20:49
 8/8 anonim ***** válasza:

1. 17 évesen nem rágódnék ezen.

2. jó pont hogy felismerted "magad"

3. ha zavar akkor tégy ellene

4. ha nem zavar akkor bírd szemrehányásokat, és fogadd el, hogy lusta ge.i vagy.

Viszont azon érdemes lenne elgondolkoznod mi lesz veled, vagy olyan ember leszel aki gyártja a szalmabábokat maga köré és mindenféle indokokat fog felhozni miért ilyen... na ezt ne tedd mert szánalmas

Ha saját boldogulásod jelen számodra valamit, ne másért tedd, ne szüleidért tedd, csakis a saját magadért.

Az egy jól működő megoldás hogy este mikor kifeküdtél az ágyba elgondolkozol azon mit csináltál ma?, hideg zuhanyként éri az embert az, hogy pl 2 hete nem tanult/nem takarított/nem dolgozott nem csinált semmit.

Ajánlom kezd magaddal valamit, mert sem a környezetednek, sem neked, semmi haszna nem lesz. Most még nem érzed a hatását, de 20-hoz közeledve egyre fájóbb és égetőbb lesz.

Üdv!

26/f

2015. márc. 3. 10:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!