Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy ne legyek lusta? Honnan...

Hogy ne legyek lusta? Honnan merítsek energiát céljaim elérése érdekében?

Figyelt kérdés

Szóval heti 5 napon keresztül reggel 6-kor kelek, és mindennap 7 órát tanulok... Körülbelül háromra szoktam hazaérni, ilyenkor 1, maximum 2 órát gépezek, játszom. Ekkor már 16-17 óra van és nekem még legalább 2-2 órát kéne tanulnom és edzenem (magánedzőm van, összesen 6-an vagyunk edzőtársak/haverok. Minden hétköznap lehetne menni, de nekem csak 3 napnyira van energiám és onnan is hamarabb távozom... Így kicsit a szociális életem is megkopott), de edzésre van hogy el sem megyek és max. 1-1,5 órát tudok tanulni. Már ezt is alig bírom, de mindenképpen most kéne elkezdenem még egy + nyelvet elsajátítani, mert az életem hátra lévő részében még kevesebb időm lesz rá... És akkor még az olyanok, hogy megtanuljak zongorázni tényleg csak vágyálmok maradhatnak.

Azt a napi 1-2 óra kikapcsolódást nem tudom hanyagolni. A baj az szerintem inkább, hogy sajnos hajlamos vagyok halogatni kisebb/nagyobb dolgokat. Ezt hogyan kéne megoldani? Ti hogyan szoktatok mindent megcsinálni, amire úgy érzitek szükségetek van?

2014. dec. 11. 21:03
 1/3 anonim ***** válasza:

B-vitamin komplexum és Magnézium kálcium cink tablettát szedj heti 3-4x napi 1 szemet.

Egyébként Idegen nyelvhez vagy van érzéked vagy nincs. Ha van akkor szó szerint bármilyen nyelvet könnyű elsajátítani, de ha nehezen megy akkor hidd el, évek múlva sem fog menni, csak a makogás. Baden württembergben éltem másfél évet találkoztam pár magyarral,törökkel akik 5-10-15 éve kint élnek, és nem beszélik úgy a németet mint én.

Ez olyan mint a zongora vagy bármilyen más hangszer. Születni kell rá.

2014. dec. 11. 21:38
 2/3 anonim ***** válasza:

Én mikor ilyen választás előtt álltam a játékot hagytam el. Aztán úgy 19 éves koromra rájöttem, hogy tökmindegy mi van ha boldog vagyok, és akkor vagyok boldog ha azt csinálom amit szeretek, és szabad vagyok, vagyis nem kényszerből csinálom a dolgokat. Ha éppen nincs kedvem azt csinálni akkor nem csinálom :D érted? :)

Am meg hány éves vagy? Mi akarsz lenni? Ez nagyban útmutató lehet, hogy mire szánj több időt.

Én középsuli uccsó évéig nem tanultam nyelveket, érettségikor kb 6 hónap alatt megtanultam a németet, most meg pár hónapja simán veszem az angolt is. Nem azért mert szerettem volna, hanem mert kell az egyetemhez, de ha már kell nem kényszerként fogom fel, és élvezem is közben :)

2014. dec. 11. 21:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem vagy te lusta, csak meg kell tanulnod pár trükköt.

Nyelvtanuláshoz hadd ajánljam ezt az oldalt: [link]

Egyébként tanulj meg pár relaxációs technikát, azok bármikor hasznosak lehetnek, ha túlterheltnek, fáradtnak érzed magad. Kikapcsolódni mindenkinek kell, különben kevésbé leszel hatékony, a kikapcsolódás feltölt energiával. Erre jó a sport, a tánc, a zene, a filmek és hasonlók, a játék, az olvasás, a kézimunka, a barkácsolás... stb. Bármi, ami kiszakít a szürke rutinból.

2014. dec. 11. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!